Sport

Gino Iorgulescu, votat în unanimitate la şefia LPF! Ce spune de colaborarea cu Burleanu: “Avem o relaţie foarte bună!”

De 9 ani la conducerea LPF, Gino Iorgulescu își va începe de marți al treilea mandat de președinte. Treaba este ca și rezolvată atâta timp cât fostul internațional nu are un contracandidat.
24.05.2022 | 11:35
Gino Iorgulescu votat in unanimitate la sefia LPF Ce spune de colaborarea cu Burleanu Avem o relatie foarte buna
Gino Iorgulescu, votat în unanimitate la şefia LPF! Ce spune de colaborarea cu Burleanu: "Avem o relaţie foarte bună!"
ADVERTISEMENT
24-05-2022
09:54

Gino Iorgulescu, conferinţă de presă după ce a câştigat al treilea mandat la şefia LPF: "Sunt într-o relaţie foarte bună acum cu Burleanu. Colaborăm foarte bine cu FRF!"

Gino Iorgulescu a susţinut o conferinţă de presă după ce a câştigat al treilea mandat la şefia LPF. Preşedintele Ligii a declarat că relaţia cu Răzvan Burleanu s-a îmbunătăţit şi cele două instituţii, FRF şi LPF, colaborează foarte bine acum, după ce în trecut au fost multe contre între cele două părţi: “Am ajuns la o concluzie. Fiecare mai trebuie să lase de la el. Am mai lăsat şi noi de la noi şi am căzut de acord să fie VAR începând cu Supercupa. Apoi, în campionat la fiecare meci. Suntem într-o relaţie foarte bună, colaborăm, sperăm să rămână tot aşa”, a spus Gino Iorgulescu. 

despre problemele financiare din Liga 1: “Avem această preocupare, totul pleacă de la directorii tehnici sau conducerea cluburilor, care nu se încadrează în bugetele propuse și fac contracte mai mari decât ar trebui sau au alte cheltuieli deși veniturile nu sunt prea mari. Împreună cu FRF și cu AFAN ne gândim la o soluție preluată din Spania. Să vedem cum putem să facem în așa fel încât să nu mai fie jucătorii și staff-urile tehnice neplătiți la timp. Dumneavoastră îmi spuneți că stau prost financiar, noi ne facem datoria. marea sumă din bugetele lor vine de la Ligă, din drepturile TV. Îi vom chema la discuții, avem specialiști aici, să se uite pe bugetele lor și să vadă în ce condiții pot duce la final campionatul care va începe”

despre obiectivele din noul mandat: “Pentru noul mandat ne-am propus multe lucruri, vă spun câteva mai importante: în primul rând, încheierea unui nou contract (n.r. – pentru drepturile de televizare) pe perioada de 5 ani, din 2024 până în 2029. Încercăm să creștem valoarea acestui contract. Bineînțeles, dacă nu se întâmplă alte lucruri în societate. Ați văzut, în Ucraina e război, ceea ce nu ne dorim”

despre plafonarea salariilor: „Nu știu dacă putem interveni la plafonarea salariilor, noi putem face asta, dar cluburile pot face contracte duble sau acte adiționale pe care nu le putem vedea. Ajungem la aceeași situație”

VEZI VIDEO: 

24-05-2022
09:20

Gino Iorgulescu, al treilea mandat la şefia LPF! Votul a durat 12 minute

Gino Iorgulescu a fost reales în funcţia de preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal. Votul a durat 12 minute şi totul s-a încheiat foarte rapid. Astfel, Iorgulescu va fi timp de încă patru ani şeful LPF. 

24-05-2022
09:09

Începe Adunarea Generală unde va fi reales Gino Iorgulescu: "Hai la vot, hai că nu doare!"

Începe Adunarea Generală, cu Gino Iorgulescu unic candidat la alegerile LPF. Membrii sunt invitaţi să vină în sală pentru a îndeplini formalitatea: “Hai la vot, hai că nu doare!”, se aude din spatele uşilor închise presei. 

Situația de la Ligă este asemănătoare cu cea de la FRF, acolo unde în urmă cu o lună unicul candidat Răzvan Burleanu era ales în unanimitate.

Gino Iorgulescu, noul și vechiul președinte LPF

În vârstă de 65 de ani, Gino Iorgulescu nu are nici cea mai mică emoție la Adunarea Generală a LPF, programată marți, 24 mai, de la ora 12:00, la sediul din strada Dr. Alexandru Vitzu, și asta deoarece este singurul candidat la funcția de președinte.

ADVERTISEMENT

Deși alegerile ar fi trebuit să aibă loc în septembrie, Liga Profesionistă de Fotbal a decis ca acestea să se desfășoare înspre finalul lunii mai, explicația fiind că se dorește ca viitorul campionat din Casa Pariurilor Liga 1 să înceapă cu o stabilitate în acest sens.

”Noi trebuia să facem alegeri în septembrie. Dar acum vor fi într-o lună. Azi am decis să fie în mai. Deocamdată doar am anunțat că se fac alegeri, mai e o lună. Vă anunț că am luat hotărârea să punem alegerile pe 24 mai. Și FRF a făcut alegeri anticipate, astfel că va începe un campionat cu noi președinți.

ADVERTISEMENT

Eu candidez, da. Eu sunt mulțumit de mandatele mele pentru că am adus foarte mulți bani la LPF. Acum negociem cu societatea care deține drepturile TV pentru a mări puțin suma”, declara Gino Iorgulescu în urmă cu o lună.

Iorgulescu ajutat de politic să ajungă în fruntea LPF

Deși singurele condiții pentru a candida la funcția supremă de la LPF erau studiile superioare, să nu existe o condamnare care a privat libertatea și să existe o propunere din partea unui club din competiție, nicio persoană nu s-a înscris în cursă în afară de actualul președinte.

ADVERTISEMENT

Acest lucru înseamnă că pentru Gino Iorgulescu va fi doar o formalitate să câștige al treilea mandat. Și acest lucru se poate observa și din faptul că după doar o oră de la începerea Adunării Generale, adică de la ora 13:00, este programată o conferință de presă.

Gino Iorgulescu a câștigat primele alegeri la LPF în 14 noiembrie 2013 beneficiind de susținerea unor persoane importante din politică și de apropiații acestora din structurile de conducere a mai multor grupări din Casa Pariurilor Liga 1.

ADVERTISEMENT

Atunci, în 2013, mai mulți oficiali de cluburi s-au întâlnit cu Gino Iorgulescu, cu o seară înaintea alegerilor la care l-a învins pe Dumitru Dragomir. Al doilea mandat a fost câștigat în 2017 cu o victorie zdrobitoare, 13 voturi pentru și unul singur împotrivă, în fața celuilalt candidat, Sorin Drăgoi.

ADVERTISEMENT