ADVERTISEMENT
News

Giorgiana Hosu a demisionat! Șefa DIICOT a renunțat la funcție după ce soțul său a fost condamnat la închisoare

Autor: Flaviu Popa | 24.09.2020 | 20:59
Giorgiana Hosu a demisionat! Șefa DIICOT a renunțat la funcție după ce soțul său a fost condamnat la închisoare
Giorgiana Hosu a demisionat de la DIICOT. Foto: Hepta

Giorgiana Hosu, șefa DIICOT, a demisionat din funcție după ce soțul său, Dan Hosu, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare într-un dosar de corupție.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a fost găsit vinovat pentru două capete de acuzare și va trebui să suporte cheltuieli de judecată în valoare de 10.000 de lei.

Fostul polițist Dan Hosu a fost achitat pentru trafic de influență și dare de mită, însă a fost condamnat pentru instigare la acces ilegal la un sistem informatic și instigare la folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității.

ADVERTISEMENT

Giorgiana Hosu a demisionat din funcția de procuror șef al DIICOT

Demisia Giorgianei Hosu a fost prevăzută de președintele Klaus Iohannis, care declara în urmă cu 24 de ore următoarele: „Dacă apare o condamnare, cu siguranță nu va rămâne fără urmări. Asta este, ca să zic așa, self-evident. Însă, în acest context, vreau să mai remarc ceva fiindcă și dumneavoastră și alți ați invocat acel aviz al CSM. Dacă are cineva curiozitatea să citească acel aviz, o să vă dați seama că avizul negativ nu s-a bazat pe acest lucru. Ba dimpotrivă, această posibilă incompatibilitate nici nu a fost menționată în aviz, nici nu a fost menționată ca și posibilă problemă. Și, totuși, dacă se ajunge la acest scenariu nu voi sta să aștept să miște alții rotițele”.

Ministerul Justiției a transmis informația demisiei Giorgianei Hosu prin intermediul unui comunicat de presă.

ADVERTISEMENT

Ministrul Justiţiei a avut astăzi o întrevedere cu doamna Elena Giorgiana Hosu, Procuror Şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism și doamna Oana Daniela Pâțu, Procurorul Şef Adjunct al Direcției.

În cadrul întrevederii, Ministrul Justiției a fost informat de doamna Elena Giorgiana Hosu de decizia sa de a demisiona din funcția de Procuror Șef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, precum și despre faptul că decizia a fost deîndată înaintată de dna Procuror Șef al Direcției către CSM Secția pentru Procurori.

ADVERTISEMENT

Demisia procurorului şef DIICOT a fost motivată de preocuparea de a proteja credibilitatea instituţiei şi a avut la bază un context cu care nu a avut vreo legătură şi din cauze care nu îi sunt imputabile.

Conducerea DIICOT va fi asigurată în continuare de către Procurorul Şef Adjunct DIICOT, Oana Daniela Pâțu, în conformitate cu prevederile legale.

ADVERTISEMENT

Ministrul Justiţiei va susţine în continuare activitatea DIICOT, în limita competenţelor sale, solicitând tuturor procurorilor să îşi continue fără oprire sau rezerve activităţile profesionale din cadrul dosarelor pe care le instrumentează.

Activitatea DIICOT este de o importanţă crucială în combaterea criminalităţii. Ministrul Justiţiei îşi exprimă încrederea în procurorii DIICOT că vor continua cu rezultate palpabile nobila misiune pe care şi-au asumat-o”, au explicat reprezentanții MJ, conform G4Media.ro.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!