News

Giorgiana Hosu, fosta șefă a DIICOT, pensionară la doar 48 de ani. A demisionat după condamnarea soțului ei

Procurorii din CSM au acceptat cererea de pensionare a fostei șefe a DIICOT, Giorgiana Hosu.
16.06.2021 | 07:45
Giorgiana Hosu fosta sefa a DIICOT pensionara la doar 48 de ani A demisionat dupa condamnarea sotului ei
ADVERTISEMENT

Giorgiana Hosu, fosta șefă a DIICOT, care va împlini 49 de ani peste câteva luni vrea să se pensioneze. Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii i-a admis solicitarea și o va trimite președintelui Klaus Iohannis, cel care trebuie să semneze decretul.

Giorgiana Hosu a demisionat în toamna anului trecut din funcția pe care o avea după ce soțul ei, fostul polițist Dan Hosu a fost acuzat de corupție.

ADVERTISEMENT

Giorgiana Hosu, fosta șefă a DIICOT, pensionară la doar 48 de ani

Giorgiana Hosu, fostul procuror-șef al DIICOT vrea să se pensioneze la doar 48 de ani. Aceasta a înaintat solicitarea către secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, care a aprobat-o.

Acum, președintelui Klaus Iohannis este cel care trebuie să semneze decretul.

“Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, după suplimentarea ordinii de zi, a hotărât înaintarea către președintele României a propunerii privind eliberarea din funcție, prin pensionare, începând cu data de 01.07.2021, a doamnei Hosu Elena Giorgiana, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (unanimitate)”, se arată în comunicatul CSM.

ADVERTISEMENT

Hosu a demisionat după condamnarea soțului ei

În septembrie 2020, Giorgiana Hosu și-a dat demisia din funcția pe care o deținea, după ce soțul ei, fostul polițist Dan Hosu, a fost condamnat de Tribunalul București la trei ani de închisoare cu suspendare.

Acesta a fost inculpat în dosarul Asig și a fost condamnat pentru săvârșirea infracțiunilor de instigare la acces ilegal la un sistem informatic și instigare la folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității.

ADVERTISEMENT

În octombrie 2019, Hosu a asigurat interimatul la șefia DIICOT, după ce Felix Bănilă și-a dat demisia. Acesta a plecat fiind criticat pentru modul în care s-a desfășurat ancheta în cazul crimelor de la Caracal.

Pe 4 august 2020, Giorgiana Hosu a infirmat parțial soluția de clasare a dosarului “10 august”.

ADVERTISEMENT

Ea a dispus redeschiderea urmăririi penale în cazul foștilor șefi din Jandarmeria Română. Judecătorii au respins însă cererea.

În perioada în care Hosu a fost procuror șef adjunct al DIICOT, instituția era condusă de Alina Bica. După ce și-a dat demisia din funcția pe care o deținea aceasta s-a transferat la Parchetul General.

ADVERTISEMENT
Tags: