Fotbal international

Giorgio Chiellini, atac la un fost coleg de la Juventus: „E un campion, dar punctul lui slab era alcoolul“

17.05.2020 | 19:15
Giorgio Chiellini atac la un fost coleg de la Juventus E un campion dar punctul lui slab era alcoolul
ADVERTISEMENT

Autobiografia lui Giorgio Chiellini stârneşte polemici şi nemulţumiri în rândul foştilor coechipieri. Apărută sub numele „Io, Giorgio“ (n.r. – Eu, Giorgio), cartea scrisă de Maurizio Crosetti, jurnalist la Repubblica, conţine mai multe atacuri la adresa colegilor căpitanului lui Juventus şi al Italiei.

Chiellini: „Unul ca Vidal ieşea câteodata şi bea mai mult decât ar fi trebuit

Amintirile fundaşului italian despre colegul chilian, acum la Barcelona, descriu un tablou complet, cu bune şi rele. „Unul ca Vidal ieşea câteodata şi bea mai mult decât ar fi trebuit, ştie toată lumea. Se poate spune că alcoolul era punctul lui slab. Nu punem la îndoială campionul din el sau cum este ca persoană.

ADVERTISEMENT

Slăbiciunile fac parte din natura umană, dar contează consecinţele pe care le pot avea asupra grupului. Marele Arturo, de câteva ori pe an, nu se prezenta la antrenamente sau ajungea când era încă vesel, să spunem. Dar niciodată nu a făcut rabat de la efort, ba chiar cred că, uneori, feluri lui de a fi s-a transformat într-o calitate“, e mărturia lui Chiellini.

„Îmi amintesc de un turneu în America. Eram liberi la Miami, în seara premergătoare ultimului antrenament dinaintea plecării. A doua zi de dimineaţă Arturo nu se zărea la orizont. Era în pat şi a fost nevoie să fie dat jos cu forţa.

ADVERTISEMENT

În acea zi, am încercat şi noile materiale de antrenament. Eram toţi în negru şi afară erau 40 de grade. Mister Conte abia aştepta ca Vidal, în starea în care era, să renunţe, pentru ca apoi să-l dea exemplu şi să-l pedepsească exemplar.

Dar, după 10 minute în care părea încă beat şi nu vedea nici să paseze, Arturo şi-a revenit şi a dus antrenamentul până la capăt, ba chiar depăşindu-i pe toţi cu 20 de metri la sprinturi. Ce poţi să-i spui unui astfel de om, care, pe lângă faptul că aduce buna dispoziţie în grup, mai este şi un lider, un muncitor şi un campion?“, îşi încheie căpitanul lui Juventus povestirea.

ADVERTISEMENT

„Balotelli e o persoană negativă. Iar Felipe Melo e şi mai rău“

Nu la fel de măgulitoare au fost opiniile lui Chiellini în ceea ce-i priveşte pe Balotelli  şi Felipe Melo: „Balotelli este o persoană negativă, care nu respectă grupul. Când eram la Cupa Confederaţiilor contra Braziliei, nu ne-a ajutat cu nimic, îţi venea să îl iei la şuturi.  Dar mai rău decât el era Felipe Melo, cel mai rău dintre cei mai răi. Le-am spus şi conducătorilor că e mărul stricat“.

Vorbele lui au născut reacţii din partea celor vizaţi. Primul a răspuns Melo  în Gazzetta: „Când eram la Torino i-am respectat pe toţi. Acum, însă, pentru el (n.r. – Giorgio Chiellini) nu am niciun respect. Spune că din cauza mea risca anumite conflicte. Şi le atrăgea singur… Eu sunt la Inter şi aşa e el: creează mereu polemici“.

ADVERTISEMENT

Mario Balotelli a reacţionat mai întâi pe reţelele de socializare: „Eu măcar am avut sinceritatea şi curajul să spun lucrurile în faţă. Tu,din 2013, ai avut nenumărate ocazii să faci asta, să te comporţi ca un bărbat, dar n-ai făcut-o. Cine ştie ce vei spune într-o zi despre colegii de acum, căpitane ciudat? Dacă asta înseamnă să fii campion, prefer să nu fiu. Şi am respectat întotdeauna tricoul naţionalei“.

Cu Mario s-a împăcat în direct

Deşi ce s-a întâmplat cu adevărat atunci, la Cupa Confederaţiilor, nu se ştie, pentru că niciunul dintre ei nu a oferit detalii, căpitanul şi atacantul de culoarea s-au împăcat într-o emisiune tv, numită… culmea… „Show-ul hienelor“. Ambii au intervenit telefonic, încercând să lămurească problemele.

Chiellini a recunoscut faptul că a fost indecis dacă să lase acel pasaj în carte sau nu, dar „să nu spun nimic ar fi fost urât, mi se părea c-aş fi fals şi ipocrit. Iar eu nu sunt aşa“. Tonul relaxat l-a dat Mario care i-a atras atenţia colegului „că e prima dată când discuţiile pornesc de la tine şi nu de la mine“. „Eram invidios. Ca să devii mai bun, în viaţă trebuie să faci greşeli şi să înveţi din ele“, i-a răspuns fundaşul.

Au îngropat securea războiului, deşi fiecare a spus că nu e nimic de îngropat, şi au susţinut că abia aşteaptă să fie colegi la Euro 2021.

ADVERTISEMENT