Cele mai citite

Chiellini, apărătorul lui Conte: “Eşti mort după antrenamentele lui”

Fundaşul lui Juventus, Giorgio Chiellini, îl apără pe Antonio Conte, antrenorul lui Chelsea, despre care spune că face o pregătire foarte dură.
07.02.2018 | 19:58
Chiellini, apărătorul lui Conte:

Giorgio Chiellini este simbolul defensivei lui Juventus, echipă care din 19 noiembrie 2017, când a pierdut cu 3-2 la Genova, în faţa Sampdoriei,  nu a mai primit decât un singur gol în ultimele 15 jocuri! Urmează un examen greu, dar Juventus pleacă favorită în faţa lui Tottenham, pentru că golgeterul Harry Kane va avea pentru prima dată în faţă o apărare beton.

La 34 de ani Chiellini are în CV şi patru fracturi nazale, expresie a angajamentului total în meci, el fiind unul dintre apărătorii care nu ezită, dacă e nevoie, să bage capul în gheata atacantului advers, pentru a evita golul. Chiellini este considerat însă şi un fundaş care nu are mamă, nu are tată, care dacă trece mingea nu va trece şi adversarul de el. Însă, pe cât e de agresiv pe teren, pe atât de sensibil se comportă în viaţa privată, fiind extrem de implicat şi dedicat acţiunilor caritabile. 

Chiellini, implicat în acţiuni caritabile

A fost printre primii care a răspuns pozitiv proiectului iniţiat de spaniolul Juan Mata de la Manchester United, adresat jucătorilor profesionişti, în special din campionatele puternice ale Europei, intitulat Common Goal, de a dona minim 1 la sută din salariu pentru scopuri caritabile în diferite colţuri ale lumii. În afară de această implicare Giorgio a participat în Italia la multe acţiuni similare, rezervate în special copiiilor cu handicap.

Chiellini a lucrat timp de trei ani la Juventus şi alţi doi la echipa naţională cu Antonio Conte, actualul tehnician de pe banca lui Chelsea şi sare în apărarea acestuia, după ultimele rezultate catastrofale ale londonezilor. “Am lucrat ani buni cu Conte şi pot să spun un singur lucru. La finalul antrenamentelor cu el nu ieşi obosit, ci mort. Sunt extrem de intense, însă nimeni nu a comentat, pentru că ştiam că interesul nostru era să fim permanent puternici fizic.” Cel care sărbătoreşte când marchează un gol cu gestul de a se bate cu pumnul în piept ca şi King Kong,  a fost foarte amuzat de declaraţia făcută de fostul său coleg, Alvaro Morata, acum la Chelsea, care spune că a-l avea în faţă la antrenamente pe Chiellini este ca şi cum ai intra într-o cuşcă cu o gorilă înfometată şi încerci să îi iei hrana.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri