Fotbal intern

Giorgos Katsikas, la un pas de FCSB! “Puteam să-l luăm!” De ce a picat mutarea

06.09.2018 | 08:28
Giorgos Katsikas la un pas de FCSB  Puteam sal luam De ce a picat mutarea

Giorgos Katsikas a fost la un pas de FCSB, iar acestă informaţie a fost anunţată de Meme Stoica. Directorul sportiv al vicecampioanei României susţine că formaţia finanţată de Gigi Becali putea să-l ia pe grecul din apărarea lui FC Dinamo Bucureşti, dar “roş-albaştrii” s-au orientat către un alt tip de apărător.

În vârstă de 28 de ani, Giorgos Katsikas a ajuns la FC Dinamo Bucureşti pe 1 iulie 2017, iar în vara anului 2018 şi-a prelungit înţelegerea cu gruparea din “Ştefan cel Mare”. Meme Stoica, directorul sportiv al vicecampioanei României, susţine că fundaşul grec din lotul lui Florin Bratu a fost foarte aproape de FCSB.

Giorgos Katsikas a fost la un pas să ajungă la FCSB

Giorgos Katsikas a fost urmărit de staff-ul tehnic al FCSB-ului, dar Meme Stoica şi Nicolae Dică au hotărât să se orienteze către un alt apărător, iar acesta a fost Bogdan Planic, sârbul care poartă banderola de căpitan a FCSB-ului. “Îl ştiam pe Katsikas, puteam să îl luăm! Dar noi am vrut altceva. E înalt, stângaci, marchează, dar noi am vrut altceva”, a spus Mihai Stoica, directorul sportiv al FCSB-ului, pentru o emisiune de sport.

Giorgos Katsikas se bucură alături de coechipierii de la Dinamo
Bucurie dinamovistă cu Giorgos Katsikas în meciul de fotbal dintre Dinamo Bucureşti şi AFC Hermannstadt

“Câinii” vor să scape de Katsikas

Cotat de site-urile de specialitate la 800.000 de euro, Giorgos Katsikas a bifat 35 de meciuri în tricoul formaţiei FC Dinamo Bucureşti. Grecul în vârstă de 28 de ani a înscris şi trei goluri pentru gruparea pregătită de Florin Bratu. Deşi oficialii din “Groapă” au decis să-i propună prelungirea contractului în perioada de mercato din vară, grecul din apărarea lui Dinamo nu i-a impresionat, iar acum îşi doresc să scape de el.

Pe parcursul carierei, Giorgos Katsikas a jucat la echipe precum PAOL Thessaloniki, Olympiakos Volos, Iraklis Thessaloniki, Esbjergg fB, FC Twente Enschede şi FC Twente Enschede U21. Fundaşul grec al lui FC Dinamo Bucureşti a debutat la echipa naţională a Greciei U21 pe 17 noiembir 2010 într-un meci amical jucat împotriva reprezentativei similare a Norvegiei, scor 1-0. Giorgos Katsikas a bifat 4 selecţii şi la naţionala U19 a Greciei.  În sezonul 2018 – 2019 din Liga 1 Betano, grecul a fost folosit de Florin Bratu în 5 partide.

La FC Dinamo Bucureşti, Giorgos Katikas încasează un salariu lunar în valoare de 8.000 de euro. Singurul fotbalist din lotul grupării din “Ştefan cel Mare” care are un salariu mai mare decât fundaşul grec este Dan Nistor. Căpitanul formaţiei pregătite de Florin Bratu este plătit de Ionuţ Negoiţă cu 9.000 de euro.

Cornel Dinu l-a desfiinţat pe Katsikas

Giorgos Katikas a fost unul dintre “clienţii” lui Cornel Dinu după CS U Craiova – Dinamo Bucureşti. “Procurorul” l-a desfiinţat pe apărătorul grec. “Am văzut un lucru total ieşit din comun în ceea ce priveşte capacitatea managerială de la Dinamo. Cum să îi dau eu lui Katsikas, care merege ca fetele de la Căpâlna, 3 metri în faţă şi 5 metri în spate, cum să îi dau ăstuia un salariu mai mare decât tot restul apărării? Păi l-a scăpat pe croatul ăla (n.r. bosniacul Koljic), nu a înţeles nimic. Nu se poate atâta nepricepere în a evalua un jucător. Dacă pierd cu Katsikas, de ce să nu pierd cu Ciobotariu? Lasă-l să joace, mai rău îl zăpăceşti dacă îl scoţi. Ce se poate întâmpla? Cu Katsikas rişti chiar să iei mai mult de trei goluri”, spunea Cornel Dinu după înfrângerea suferită de FC Dinamo Bucureşti pe Ion Oblemenco, scor 0-3, în etapa a 7-a a Ligii 1 Betano.