Sport

Oficial: Galatasaray anunță transferul lui Alex Cicâldău de la Universitatea Craiova. Primele imagini în tricoul galben-roșu. Update exclusiv

Transferul lui Alexandru Cicâldău la Galatasaray e știrea momentului în fotbalul românesc. Giovani Becali a confirmat pentru FANATIK mutarea mijlocașului în Turcia
24.07.2021 | 23:15
Oficial Galatasaray anunta transferul lui Alex Cicaldau de la Universitatea Craiova Primele imagini in tricoul galbenrosu Update exclusiv
Alex Cicâldău a semnat cu Galatasaray
ADVERTISEMENT
24-07-2021
20:22

Alex Cicâldău, prima reacție după perfectarea transferului la Galatasaray

Alex Cicâldău a semnat un contract pe 5 ani cu Galatasaray, iar la scurt timp a oferit o primă reacție pe contul personal de Instagram.

„Sunt foarte fericit pentru că am început noua mea aventură, la Galatasaray. Sunt recunoscutător pentru primirea extraordinară și sunt pregătit și nerăbădător de start”, a scris Alexandru Cicâldău.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Alexandru Cicaldau (@alexcicaldau)

 

24-07-2021
18:55

Primele imagini cu Alex Cicâldău în tricoul lui Galatasaray

Au apărut și primele imagini cu Alex Cicâldău în tricoul lui Galatasaray, la semnarea contractului pe 5 ani cu gruparea Cim Bom. La Istanbul, Cicâldău va primi un salariu stagional de 1,1 milioane de euro net.

 

24-07-2021
18:07

Galatasaray a anunțat transferul lui Alex Cicâldău de la Universitatea Craiova

Gata, e oficial: Alex Cicâldău s-a transferat de la Universitatea Craiova la Galatasay Istanbul. Anunțul a fost făcut de clubul turc pe rețelele de socializare, care i-a făcut și un clip de prezentare jucătorului român.

„Bine ați venit la Galatasaray, Alexandru Cicaldau!”, au scris turcii pe pagina oficială de Twitter a clubului.

23-07-2021
17:58

Galatasaray anunță "demararea discuțiilor" pentru transferul lui Cicâldău!

Clubul Galatasaray Istanbul a anunțat pe pagina de Facebook “demararea discuțiilor oficiale cu Universitatea Craiova privind transferul lui Alexandru Cicâldău”

Alexandru Cicâldău se desparte după trei ani de Universitatea Craiova și va juca pentru Galatasaray. Giovani Becali a confirmat pentru FANATIK mutarea anunțată în această dimineață de Dumitru Dragomir, la Pro X.

FANATIK a aflat în exclusivitate și toate detaliile mutării fotbalistului în vârstă de 24 de ani, care joacă din 2018 la Craiova și pentru care oltenii i-au plătit 1 milion de euro Viitorului.

ADVERTISEMENT

„Știința” va încasa din partea vicecampioanei Turciei nu mai puțin de 6,5 milioane de euro, plus 20% dintr-un viitor transfer. La Istanbul, Cicâldău va avea un salariu anual de 1,1 milioane de euro, înțelegerea cu echipa lui Fatih Termin fiind pe o perioadă de cinci ani.

Alexandru Cicâldău se transferă la Galatasaray! Giovani Becali a confirmat mutarea: „Pleacă să semneze”

„Cicâldău e 100% la Galatasaray! Diseară pleacă să semneze. Contract pe 5 ani”, a confirmat Giovani Becali transferul pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Internaționalul român va pleca în această seară la Istanbul să semneze cu Galatasaray și va fi însoțit de Dragoș Sîrbu, reprezentantul firmei de impresariat a fraților Becali, cea care a reprezentat Craiova în negocierile cu turcii.

Oficialii alb-albaștrilor știau deja de ceva timp de interesul vicecampioanei Turciei pentru mijlocașul născut la Manglia. Imediat după apariția veștii transferului, Sorin Cârțu a vorbit pentru FANATIK despre posibilitatea ca „Cic” să facă pasul la gruparea de pe Bosfor.

ADVERTISEMENT

„Știu că e în vizorul lor. E bine și pentru el și pentru noi. Important e să fie bine pentru noi toți. Dar eu nu știu nimic, concret. Să sperăm că o să fie bine și pentru noi și pentru el, asta e cel mai important”, a declarat Sorin Cârțu, pentru FANATIK.

Cicâldău, al treilea cel mai scump transfer din istoria oltenilor

Odată cu transferul la Galatasaray, Alexandru Cicâldău urcă pe podiumul celor mai scumpi fotbaliști vânduți vreodata de Universitatea Craiova. Oltenii au luat cei mai mulți bani pe Valentin Mihăilă, cumpărat de Parma cu 9,1 milioane de euro. Mutarea a fost anunțată în exclusivitate de FANATIK.

ADVERTISEMENT

Pe locul 2, deasupra lui „Cic” se situează Alexandru Mitriță, care a ajuns la New York City în schimbul a 8 milioane de euro. Înainte de transferul lui Alex Cicâldău la Galatasaray, poziția a treia era ocupată de Andrei Ivan, 3 milioane de euro, la Krasnodar.

Cicâldău este al doilea cel mai scump jucător pe care l-a luat vreodată echipa antrenată în prezent de Marinos Ouzounidis, 1 milion de euro, cu 500 de mii mai puțin decât s-a plătit pe Andrei Ivan.

În cei trei ani petrecuți în Bănie, mijlocașul central a marcat 33 de goluri și a oferit 21 de pase decisive, pe parcursul celor 139 de meciuri în care a îmbrăcat tricoul alb-albastru al „leilor”.

  • 30 iunie 2022 era data până la care Cicâldău mai avea contract cu U Craiova
  • 6,5 milioane de euro este cota mijlocașului, conform transfermarkt, exact suma plătită de Galata pentru transfer

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – U Craiova. 3,60 este cota pentru „peste 3,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT