Fotbal intern

Giovani Becali, noi dezvăluiri despre Octavian Popescu înainte de Craiova – FCSB. „Avea 600 de lei salariu!” Exclusiv

16.12.2020 | 20:05
Giovani Becali noi dezvaluiri despre Octavian Popescu inainte de Craiova  FCSB Avea 600 de lei salariu Exclusiv
Mateo Susic si Octavian George Popescu in meciul de fotbal dintre CFR Cluj si FCSB, contand pentru Liga 1 Casa Pariurilor, desfasurat fara spectatori pe Stadionul Dr. Constantin Radulescu din Cluj Napoca, duminica 13 decembrie 2020. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Octavian Popescu, cea mai recentă perlă a lui Gigi Becali, a ajuns la FCSB în vara acestui an după ce Craiova nu i-a mai prelungit contractul. Impresarul fotbalistului, Giovani Becali, dezvăluie că acesta avea un salariu de 600 de lei în Bănie și patronul Mihai Rotaru nu a fost convins să i-l mărească pentru a continua la Craiova.

FANATIK a obținut noi detalii despre mutarea lui Octavian Popescu în luna iulie de la Craiova la FCSB, un rol important avându-l agentul Giovani Becali. Acesta spune că Gigi Becali a fost de acord imediat să-i ofere un contract puștiului care face majoratul pe 27 decembrie 2020, văzând în acesta o nouă mină de aur.

ADVERTISEMENT

Giovani Becali dezvăluie că Octavian Popescu avea un salariu de 600 de lei la Craiova. „I-am zis lui Mihai să i-l mărească la 2.000 de lei”

Octavian Popescu a ieșit la rampă în ultimele meciuri ale celor de la FCSB. După ce „a fost întors” de Meme Stoica din împrumutul la Turis Turnu Măgurele la începutul sezonului, Popescu a profitat de șansa oferită și face lucruri extraordinare la prima echipă.

A ajuns deja la 8 meciuri pentru FCSB în prima ligă, la doar 17 ani, iar în ultimele întâlniri a fost decisiv. A scos penalty la Mediaș în minutul 90, apoi a deblocat tabela cu UTA tot după un 11 metri obținut. Are deja 3 meciuri ca titular și 3 pase de gol.

ADVERTISEMENT

Despre povestea mutării sale de la Craiova la FCSB, FANATIK a dezvăluit multe lucruri în exclusivitate. Impresarul său, Giovani Becali, vine acum cu noi amănunte despre jucător, chiar înainte de derby-ul U Craiova – FCSB. Dacă astrele se aranjau altfel și Mihai Rotaru plusa la salariul de 600 de lei pe care Popescu îl avea la Craiova, exista varianta ca Papură să-l pregătească acum pe puști pentru a-l arunca în joc împotriva FCSB-ului.

„Octavian Popescu a plecat de la Craiova după ce am discutat cu Mihai (n.r. – Mihai Rotaru, patronul de la U Craiova) și i-am spus că trebuie să-i mărească salariul copilului. I-am zis să i-l facă undeva la 2000-2500 de lei pe lună, pentru că avea doar 600 de lei! Din păcate pentru el, Mihai nu a crezut în potențialul mare pe care-l are Octavian” – Giovani Becali, pentru FANATIK

„Omul care mi l-a recomandat pe Popescu este Claudiu Florică, nu Victor Pițurcă. Piți îl cunoaștea de la Craiova, dar nu l-a dus el la FCSB”

Octavian Popescu ajunsese la Craiova la recomandarea lui Adrian Iencsi, care venise ca antrenor la echipa a doua a celor de la U. Iencsi îl știa pe Popescu de la Rapid, unde puștiul a și apucat să îmbrace tricoul vișiniu.

ADVERTISEMENT

La Craiova și-a arătat imediat calitățile, ajungând și în vizorul antrenorului de la acea vreme al „albaștrilor”, Victor Pițurcă. Acesta l-a remarcat și chiar s-a acreditat ideea că i l-a propus lui Gigi Becali pentru FCSB după ce s-a despărțit de Craiova lui Rotaru. Giovani Becali spune însă că nu Pițurcă e cel care l-a dus pe Octavian Popescu la roș-albaștri.

Cel care mi l-a recomandat într-adevăr pe Octavian Popescu a fost Claudiu Florică, acesta spunându-mi să fiu atent la puști. Îl avusese la el la club, la Regal, și știa ce calități are. Aceste calități i-au fost remarcate și de Victor Pițurcă, iar Piți a vorbit foarte frumos de copil încă de pe vremea când era antrenor la Craiova. Dar nu Piți l-a dus la FCSB, la Gigi. Eu am vorbit cu Gigi și acesta a spus ok în secunda doi”, a mai precizat Giovani Becali pentru site-ul nostru despre mutarea mijlocașului de la Craiova la FCSB.

ADVERTISEMENT

FANATIK a discutat cu părinții lui Octavian Popescu, tatăl său fiind foarte supărat pe cei care au râs de fiul său după interviul televizat

După partida foarte bună pe care Octavian Popescu a făcut-o împotriva celor de la UTA, FANATIK a realizat interviuri cu părinții jucătorului originar din Nucet, județul Dâmbovița.

„Pentru mine Octavian Popescu este un fenomen. Și am văzut și eu ceva jucători la viața mea, zic… Și n-am văzut până acum așa jucător la vârsta lui. Știe cu mingea, are niște «frâne» foarte bune, e fantastic! Coman, Moruțan, Man înmulțiți cu o sută nu ajung la valoarea lui. Ăsta-i fotbalist de mare clasă” – Adrian Porumboiu, exclusiv pentru FANATIK

Mama sa a fost foarte încântată de traseul pe care a pornit cariera lui Octavian, oferind amănunte despre rolul lui Giovani Becali în transferul la FCSB, dar și despre întâlnirea pe care familia a avut-o cu patronul Gigi Becali. „Sunt niște oameni deosebiți. Avem încredere maximă în ei”, a spus Laura Popescu.

Tatăl lui Octavian, fostul fotbalist Beniamin Popescu, era foarte mândru de băiat, dar în același timp și-a spus supărarea, ba chiar indignarea, față de cei care au râs de Tavi după primul său interviu televizat.

Sunt foarte dezamăgit pentru ce s-a întâmplat! Foarte dezamăgit! Total dezamăgit! Să le fie rușine celor care au râs de el! Sunt foarte supărat pentru că s-a râs de acest copil după interviul de aseară. Octavian e un copil cu bun simț și nu s-au gândit nicio secundă la emoțiile lui! Am văzut și o postare pe telefon! Unii nu au pic de mentalitate care să ridice un pic omul! O să vadă ei mai târziu! O să le demonstreze el!”, a spus Popescu senior pentru FANATIK.

  • 3 asisturi are deja Octavian Popescu în 8 meciuri disputate pentru FCSB: pasa la golul lui Moruțan din victoria cu Clinceniul și cele două penalty-uri obținute, la Mediaș și cu UTA
  • 3.000 de euro lunar este contractul actual al lui Octavian Popescu la FCSB, acesta fiind mărit de curând de către Gigi Becali

  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – FCSB: 1,73 este cota pentru „ambele marchează”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT