Fotbal intern

Giovani Becali, sfaturi pentru Mirel Rădoi: ”Este tânăr, nu are nevoie să stea în mocirlă”

11.04.2021 | 22:27
Giovani Becali sfaturi pentru Mirel Radoi Este tanar nu are nevoie sa stea in mocirla
ADVERTISEMENT

Impresarul Giovani Becali i-a oferit câteva sfaturi selecționerului Mirel Rădoi și i-a transmis că pentru binele său ar trebui să plece de la echipa națională a României.

După o victorie chinuită cu Macedonia de Nord, ”tricolorii” au fost învinși de Germania și apoi de micuța formație a Armeniei, micșorându-și considerabil șansele de a ajunge la turneul final din Qatar.

ADVERTISEMENT

Principalul vinovat pentru aceste rezultate a fost selecționerul Mirel Rădoi, dar conducerea FRF este în continuare alături de el în ciuda faptului că mulți oameni din fotbal i-au cerut demisia.

Mirel Rădoi, sfătuit de Giovani Becali să plece de la națională

”Problema nu este a echipei naționale, problema este a lui Rădoi care își joacă reputația lui de antrenor în acest moment. Este tânăr, nu are nevoie să stea în mocirlă, el are nevoie să iasă de aici. El putea să rămână frumos la FCSB, era acolo și Gigi Becali, dădeam câteva telefoane pe colo și pe colo și se rezolva treaba”, l-a sfătuit Giovani Becali pe Mirel Rădoi.

ADVERTISEMENT

”Dacă el acum vrea să mai rămână selecționerul României își va compromite cariera de antrenor. Singurul care are de pierdut e el, și nu FRF, care pierde spre exemplu calificarea și aduce pe altcineva în locul lui și tot așa”, a declarat impresarul la Realitatea Sportivă.

”Eu îl respect foarte mult pentru ceea ce a fost ca jucător, dar riscul e tot al lui Rădoi. Un antrenor trebuie să știe până unde merge și cât merge și să vadă valoarea echipei naționale din acest moment!”, a mai spus Becali.

ADVERTISEMENT

De ce nu vine Gică Hagi la națională

”Dacă cumva ar fi demisionat Rădoi eu îl vedeam pe Adrian Mutu drept viitorul selecționer al României. Asta dacă ar fi să ne luăm după ultimele decizii în privința antrenorilor din partea celor de la FRF. Pe Mutu îl văd mai echilibrat, cu mult mai multă stăpânire de aventură.

Culmea, el a fost atacant, dar am văzut cu toții cum și-a aranjat apărarea la Euro U21 2021. Rezultatele pe care le-a înregistrat Mutu la echipa națională de tineret sunt de remarcat până acum. În primul rând, FRF nu poate plăti mai mult de 3-400.000 de euro pentru un selecționer și eu cred că aici e problema și din această cauză nu putem să aducem antrenori cu experiență, cu nume.

ADVERTISEMENT

Dar de ce nu încercăm să îi provocăm pe Olăroiu, pe Dan Petrescu, cu un contract de câteva sute de mii de euro plus bonusuri de calificare? Pe Hagi însă e greu să îl convingi, pentru că el vrea să facă totul de capul lui, nu vrea să asculte de Comitetul Executiv, cum nu a vrut nici Victor Pițurcă!”, a încheiat Giovani Becali.

ADVERTISEMENT