Fotbal international

Giovani Lo Celso, noua senzaţie a lui Betis! Ce a reuşit argentinianul comparat cu Messi

14.04.2019 | 18:52
Giovani Lo Celso noua senzatie a lui Betis Ce a reusit argentinianul comparat cu Messi
ADVERTISEMENT

Împrumutat de PSG la Betis până la finalul sezonului, Giovani Lo Celso a reușit să se facă foarte repede remarcat și a devenit unul dintre jucătorii providențiali ai andaluzilor. Giovani a împlinit recent 23 de ani și a reușit să înscrie sâmbătă, un gol în derby-ul Sevillei, pierdut de Betis cu 3-2. De altfel, argentinianul este golgheterul echipei în La Liga cu 8 reușite și 2 pase de gol.

Cine este Giovani Lo Celso ?

Tânărul mijlocaș argentinian este un produs 100% al clubului Rosario Central, echipă unde a fost observat de scouterii lui PSG. În 2016, PSG l-a transferat pentru 6,75 milioane de Euro, pentru ca francezii să îl împrumute în această vară la Betis.

ADVERTISEMENT

Pentru parizieni, Lo Celso a jucat în sezonul trecut 33 de meciuri, dar în majoritatea cazurilor acesta a intrat din postura de rezervă. Chiar și așa, a reușit să înscrie de 6 ori în toate competițiile și a oferit 7 pase decisive.

Împrumutul la Betis i-a oferit șansa de a juca mai mult, iar el nu a dezamăgit. Pe lângă cele 8 goluri din campionat, Lo Celso a înscris de 5 ori în Europa League și de 2 ori în Copa del Rey. Pentru naționala Argentinei, acesta a strâns 12 selecții și a marcat un gol într-un amical cu Guatemala.

ADVERTISEMENT

Evoluția lui Lo Celso

Pe lângă faptul că Lo Celso a devenit mult mai matur și mai decisiv în meciuri, cota sa de piață a explodat în acest sezon. În 2016 când ajungea la PSG, argentinianul era cotat la 9 milioane de Euro. În momentul împrumutului la Betis cota sa de piață era de 27 de milioane de Euro, iar în prezent, în urma sezonului fantastic pe care îl are, cota i-a crescut la 36 de milioane de Euro.

Avantajul lui Betis în fața unor echipe precum Real Madrid sau Barcelona este că au o clauză de cumpărare definitivă a jucătorului la sfârșitul împrumutului, în valoare de doar 25 de milioane de Euro. Aparent, pare o sumă destul de mare pentru o echipă ca Betis, dar ținând cont de sumele transferurilor actuale din fotbal și de potențialul pe care îl are Lo Celso, este de așteptat ca Betis să definitiveze transferul acestuia în vară. Pe Giovani Lo Celso îl veți putea urmări duminică, 21.04 într-un meci de campionat foarte important pentru Betis, împotriva Valenciei.

ADVERTISEMENT