Sport

Ce clauză are Alex Cicâldău la Galatasaray! Câţi bani pot primi turcii

Giovanni Becali, fost impresar de fotbaliști, a dezvăluit cum a reușit să-i convingă pe turcii de la Galatasaray să-l transfere pe Alexandru Cicâldău.
01.08.2021 | 12:06
Ce clauză are Alex Cicâldău la Galatasaray! Câţi bani pot primi turcii
Ce clauză are Alex Cicâldău la Galatasaray! Câţi bani pot primi turciisursa foto sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Galatasaray a plătit 6.5 milioane de euro Universității Craiova pentru a-l achiziționa pe Alex Cicâldău.

Internaționalul român a semnat până în 2026 cu formația din Turcia.

Giovanni Becali a dezvăluit cum a convins-o pe Galatasaray să-l transfere pe Alexandru Cicâldău

Fostul impresar susține că, din cauza rezultatelor slabe ale echipelor din fotbalul românesc, este greu ca fotbaliștii români să fie vânduți pe sume importante. Astfel că, turcii de la Galatasaray au acceptat să-l transfere pe Alex Cicâldău după ce Giovanni Becali le-a garantat faptul că jucătorul se va impune la echipă.

ADVERTISEMENT

În plus, Giovanni Becali a dezvăluit că Galatasaray i-a stipulat în contract, lui Alex Cicâldău, o clauză de reziliere în valoare de 25 milioane de euro.

„Din cauza rezultatelor, e greu să vinzi jucători la prețurile astea. Doar garanția mea că jucătorii vor reuși mai departe a făcut transferul.

ADVERTISEMENT

Lui Cicâldău i-au făcut clauză de 25 de milioane că le-am spus că vom face bani împreună. Eu am vrut clauză de 15 pentru Cicâldău, ei i-au făcut de 25”, a declarat Giovanni Becali, la Digi Sport.

Transferul lui Cicâldău, criticat dur în Turcia

Yuksel Yesilova, fost antrenor la FCSB, Dinamo și Rapid, nu vede cu ochi buni transferul lui Cicâldău la Galatasaray și consideră că fotbalul din Turcia nu i se potrivește.

„Îl știu pe Cicâldău de când era la echipa lui Gică Hagi. Foarte inteligent, foarte talentat, dar Turcia nu i se potrivește.

ADVERTISEMENT

Aici e un pressing ucigător, iar el nu prea are viteză și nu se va putea descurca când are mingea la picior. 

Am fost șocat când am auzit că a costat 6,5 milioane de euro. Foarte mulți bani, puteai cumpăra 3-4 jucători ca el la jumătate din acastă sumă.

Sunt îngrijorat când cluburile din țara mea sunt păcălite de impresari. Eu îi compar cu Dracula.

ADVERTISEMENT

Sper că nu e valabil și la transferul lui Cicâldău, iar Galatasaray să investească bine banii.

Repet, băiatul e talentat și inteligent. Dar mulți ca el au dispărut din cauza unor alegeri greșite. Sper să nu fie cazul.

Eu mă mir că Hagi nu le-a recomandat celor de la Galatasaray pe Dennis Man și Florinel Coman acum un an-doi! Dacă îi lua pe aceștia doi, Galatasaray făcea o afacere foarte bună”, a declarat Yuksel Yesilova, pentru cotidianul turc Hurriyet.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE