Sport

Ultimele detalii despre transferul lui Olimpiu Moruţan la Galatasaray! Fatih Terim: “Imposibil pe banii ăştia”

Tânărul mijlocaș al FCSB-ului mai are de așteptat până să îmbrace tricoul celor de la Galatasaray. Giovanni a anunțat data limită pentru oficializarea acestei mutări.
01.08.2021 | 21:03
Ultimele detalii despre transferul lui Olimpiu Morutan la Galatasaray Fatih Terim Imposibil pe banii astia
Ultimele detalii despre transferul lui Olimpiu Moruţan la Galatasaray! Fatih Terim: "Imposibil pe banii ăştia". Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
01-08-2021
18:01

Anuntul facut de Fatih Terim in privinta transferului lui Morutan la Galatasaray

Deși Gigi Becali a anunțat că 99% transferul lui Olimpiu Moruțan este perfectat, Fatih Terim îl contrazice pe patronul FCSB. 

Antrenorul lui Galatasaray a declarat că îl urmărește pe jucător de mai bine de patru ani de zile, dar consideră mult prea mare suma cerută de Gigi Becali: „Pe Moruțan l-am urmărit pentru prima dată în 2017. Atunci era vorba despre o sumă mică de bani, acum se vorbește de sume foarte mari. Este un jucător care ne place foarte mult, dar ne este imposibil să atingem acea sumă. Îmi place de el, cred că va deveni și mai bun în următorii ani”, a spus Terim citat de Sabah.

Antrenorul care a scris istorie în Turcia regretă că nu l-a adus pe Moruțan, când ar fi putut plăti o sumă mult mai mică: „Grupul nostru de scouteri a urmărit un meci împotriva celor de la Juventus București, când el juca la Botoșani. Poate dacă am fi avut atunci o echipă în a doua sau a treia ligă, l-am fi adus pentru ca el să se dezvolte aici”.

Conducerea lui Galatasaray e nemulțumită de modul în care negociază Gigi Becali

Burak Elmaz, președintele clubului turc, consideră că transferul a intrat în impas datorită prețului cerut de Gigi Becali: „Noi nu avem nicio inițiativă în acest transfer din cauza costului lui Moruțan”, în timp ce managerul Özgür Işıtan Gün a comentat nervos: „Becali crede că noi, executivii Galatei, stăm și așteptăm jucătorii patru ore în lobby. Suntem la curent cu mișcările sale pe piața transferurilor și cu presiunea pe care încearcă s-o creeze. Dar noi trebuie să fim raționali”.

Dat ca sigur atât de Gigi Becali, cât și de jurnaliștii turci, transferul lui Olimpiu Moruțan la Galatasaray se lasă așteptat. Potrivit lui Giovanni Becali, negocierile sunt încă în desfășurare și s-ar putea prelungi până spre finalul perioadei de mercato.

„Pe 5 septembrie, când se închide perioada de transferuri, atunci este data limită. Eu vorbesc cu preşedintele la 2-3 zile, ne cunoaştem bine”, a dezvăluit agentul care intermediază această mutare.

ADVERTISEMENT

Rămâne de văzut dacă oficialii grupării „Cim Bom” vor fi de acord să achite cele 10 milioane de euro cerute de patronul FCSB în schimbul mijlocașului, având în vedere că evoluțiile sale din actuala stagiune au fost mult sub așteptări. Se poate lăuda, însă, cu 104 meciuri, 14 goluri și 30 de pase decisive în tricoul roș-albastru.

Ce se întâmplă cu transferul lui Moruțan la Galatasaray. Giovanni Becali a făcut anunțul

Clubul este interesat, aşteptăm să vedem. Ei au o ofertă. Vorbesc între ei, momentan e în stadiul de preparare. Eu anunţ doar când este făcut 99,99999% Ce fac eu? Stau pe Instagram? Nu sunt monden, sunt om de afaceri.

ADVERTISEMENT

Eu nu mă fotografiez, am doar o fotografie în 31 de ani, una cu Mourinho și Crăciunescu, pe care mi-a dat-o Crăciunescu, atât. E o sumă de 10.000.000 de euro, Gigi nu acceptă nici 9.900.000 de euro. Acceptă doar 10.0000.000, ce mi-a scris într-o scrisoare exclusivă.

Jucătorul e exclusiv pentru firma Becali Sport, exclusiv cu suma de 10.000.000. Doar atunci se face transferul. Conducătorii lor tratează între ei. Terim a spus că-i place, dar nu el decide suma de transfer.

ADVERTISEMENT

Din cauza rezultatelor de la naţională şi din cupele europene, e greu să vindem pe banii ăştia. Doar garanția mea că jucătorii vor reuși mai departe a făcut transferul. Lui Cicâldău i-au făcut clauză de 25 de milioane că le-am spus că vom face bani împreună.

Eu am vrut clauză de 15 pentru Cicâldău, ei i-au făcut de 25. Moruţan nu știu dacă va fi Hagi vreodată, dar este un jucător de perspectivă, de asta se investesc bani.

ADVERTISEMENT

Pe 5 septembrie, când se închide perioada de transferuri, atunci este data limită. Eu vorbesc cu preşedintele la 2-3 zile, ne cunoaştem bine”, a declarat Giovanni Becali la Digi Sport.

Un oficial al lui Galatasaray îl desființează pe Gigi Becali: „Nu putem să nu fim raționali”

Deși Gigi Becali dădea ca sigur transferul lui Moruțan la Galatasaray, afirmațiile sale sunt contrazise de un oficial al grupării din Turcia. Acesta lasă de înțeles că suma pretinsă de patronul FCSB în schimbul mijlocașului ar putea face ca tratativele să intre în impas.

Becali crede că noi, executivii Galatei, stăm și așteptăm jucătorii patru ore în lobby? Suntem la curent cu mișcările sale pe piața transferurilor și cu presiunea pe care încearcă s-o creeze. Trebuie să fim raționali cu privire la această mutare”, a reacționat Ozgur Isitan Gun, membru în Consiliul de Administrație al vicecampioanei Turciei.


  • (P) Cota BETANO UTA Arad – FCSB: 2,18 este cota pentru „peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT