Sport

Giovanni Becali a discutat situațiile lui Cicâldău și Moruțan la Istanbul, după Galatasaray – Barcelona. „Au contracte pe 5 ani”. Exclusiv

Giovanni Becali a mers la Istanbul pentru returul Galatasaray - Barcelona. Impresarul oferă ultimele detalii despre situația celor doi români, Alex Cicâldău și Olimpiu Moruțan, care au fost pe teren contra catalanilor.
18.03.2022 | 20:29
Giovanni Becali a discutat situatiile lui Cicaldau si Morutan la Istanbul dupa Galatasaray  Barcelona Au contracte pe 5 ani Exclusiv
Giovanni Becali a discutat la Istanbul despre situația lui Alex Cicâldău și Olimpiu Moruțan la Galatasaray. Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Returul dintre Galatasaray Istanbul și Barcelona, după 0-0 pe „Nou Camp”, a generat un interes major la Istanbul. Giovanni Becali, Gică Hagi și Gică Popescu au urmărit meciul de la fața locului, turcii trimițând un avion privat la București.

Giovanni Becali despre situația lui Alex Cicâldău și Olimpiu Moruțan la Galatasaray. „Au contracte pe 5 ani. Discutăm în vară în funcție de strategia clubului”

Turcii chiar au sperat că pot elimina Barcelona, mai ales după ce căpitanul Marcao a deschis scorul în urma unui corner executat de Alex Cicâldău. Acesta a fost titularizat de Domenec Torrent, după ce în prima manșă de la Barcelona a jucat doar ultimele minute.

ADVERTISEMENT

Minunea nu s-a întâmplat, pentru că trupa antrenată de Xavi a întors relativ repede scorul (1-2) și nu a mai avut emoții. Cicâldău a jucat până în minutul 74 când a fost înlocuit chiar de Moruțan.

Giovanni Becali, cel care a intermediat transferurile celor doi la gigantul din Istanbul, oferă pentru FANATIK ultimele detalii despre situația lor.

ADVERTISEMENT

În acest moment, Galata nu mai are nici timp, nici meciuri, nici puncte să prindă măcar Conference League. Noul antrenor va face o evaluare și va pregăti strategia pentru sezonul viitor.

Cicâldău și Moruțan au contracte pe cinci ani cu Galata. Vedem în vară în funcție de ce-și dorește și Galata. Până atunci ei trebuie să dea sută la sută la fiecare antrenament, la fiecare meci, pentru că de-aia sunt plătiți. Am luat masa cu ei a doua zi după partida cu Barca, am discutat și le-am zis să stea liniștiți și să se gândească doar la fotbal” – Giovanni Becali, exclusiv pentru FANATIK

E posibil un transfer al lui Alex Cicâldău la Sampdoria în vară? „Italienii au probleme cu retrogradarea, nu se gândesc la Cicâldău acum”

Giovanni Becali spune că în acest moment nu este luat în discuție niciun transfer al vreunuia dintre cei doi români pentru la vară. Cel mai vehiculat nume în privința unei mutări a fost Alex Cicâldău, despre care italienii au scris că sunt șanse mari să joace la Sampdoria din sezonul următor.

ADVERTISEMENT

Nu a fost și nu e nicio discuție despre un transfer al lui Cicâldău de la Galatasaray la Sampdoria. Italienii au probleme cu salvarea de la retrogradare, asta e prioritatea lor. Nu cred că oamenilor de la Sampdoria le arde acum de transferuri, de Cicâldău sau de alții când nu știu sigur dacă vor fi și sezonul viitor în Serie A”, spune Giovanni.

  • 6,5 milioane de euro a fost prețul transferului lui Alex Cicâldău de la Universitatea Craiova la Galatasaray
  • 1,1 milioane de euro pe sezon este salariul lui Alex la Istanbul
ADVERTISEMENT

Nici despre o eventuală plecare a lui Moruțan nu s-a discutat concret, chiar dacă fostul jucător al celor de la FCSB nu este chiar pe placul noului antrenor, spaniolul Torrent. Totuși, în ultimele 4 meciuri, Moruțan a prins lotul Galatei, jucând pe final la Konya și cu Barca.

  • 3,5 milioane de euro a fost prețul transferului lui Olimpiu Moruțan de la FCSB la Galatasaray
  • 800.000 de euro pe sezon câștigă Moruțan la Istanbul

Giovanni Becali, impresionat de întâlnirea pe circuit închis cu Burak Elmas și Joan Laporta. „M-am simțit apreciat și respectat”

Cunoscutul impresar a mai povestit pentru site-ul nostru și cum s-a simțit la Istanbul, având în vedere că a văzut meciul într-o companie selectă. Giovanni Becali s-a declarat impresionat de discuțiile cu cei doi șefi de la Galatasaray și de la Barcelona, Burak Elmas respectiv Joan Laporta.

A fost ceva extraordinar. O întâlnire pe circuit închis la meci aș putea spune, atâta timp cât nu au fost camere TV acolo unde ne-am întâlnit și am discutat. M-am îmbrățișat cu Laporta, care a venit special la mine când m-a văzut. Burak Elmas rămăsese puțin surprins, dar Laporta i-a explicat imediat că ne știm de mult timp.

Nu am făcut fotografii, pentru că știți că eu nu sunt genul cu chestii de-astea. Importante pentru mine sunt aprecierea și respectul pe care oameni grei din fotbal mi le arată atunci când ne vedem la meciuri sau în alte împrejurări”, a mai declarat pentru FANATIK Giovanni Becali.

  • 9.000.000 de euro este cota actuală a lui Alex Cicâldău, care face 25 de ani pe 8 iulie 2022
  • 5.000.000 de euro este cota actuală a lui Olimpiu Moruțan, care va împlini 23 de ani pe 25 aprilie 2022
ADVERTISEMENT