Sport

Giovanni Becali, anunț despre viitorul lui Olimpiu Moruțan: ”Nu cred că se mai întoarce în Turcia”

După un an extrem de dificil la Galatasaray, Olimpiu Moruțan a fost împrumutat în vară la Pisa, iar Giovanni Becali crede că viitorul jucătorului e în Italia.
08.10.2022 | 17:03
Giovanni Becali anunt despre viitorul lui Olimpiu Morutan Nu cred ca se mai intoarce in Turcia
După un an extrem de dificil la Galatasaray, Olimpiu Moruțan a fost împrumutat în vară la Pisa, iar Giovanni Becali crede că viitorul jucătorului e în Italia. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Gruparea din Serie B are posibilitatea să-l achiziționeze definitiv pe mijlocașul român la finalul sezonului pentru 5,5 milioane de euro, dar clauza devine obligatorie în cazul în care se vor îndeplini anumite condiții.

Viitorul lui Olimpiu Moruțan, prezis de Giovanni Becali

După un început excelent de sezon la Pisa, așa cum avusese cu un an în urmă și la Galatasaray, Olimpiu Moruțan a început să se stingă și a ajuns pe banca de rezerve, dar Giovanni Becali crede că viitorul fotbalistului este la formația italiană.

ADVERTISEMENT

”Moruțan este un jucător tânăr, are nevoie să i se acorde răbdare. Anul trecut, a început bine la Galatasaray, însă apoi, din diferite motive, nu s-a mai putut exprima la adevărata sa valoare.

Pisa este un nou început pentru el. Acum învață limba, îl ajută Marin și Rus. Treptat, va ajunge să dea randamentul dorit. Pisa crede mult în Moruțan și selecționerul României îl așteaptă.

ADVERTISEMENT

La finalul sezonului, Pisa are opțiune să-l cumpere. Sunt sigur că va deveni un jucător important la Pisa, mai ales după ianuarie. Nu cred că se va întoarce în Turcia”, a declarat Becali, într-un interviu acordat publicației italiene La Nazione.

Moruțan, un gol și două assist-uri în 6 meciuri jucate la Pisa

Olimpiu Moruțan a avut un debut excelent la Pisa și a impresionat prin dezinvoltura sa. Internaționalul român și-a pus amprenta pe jocul noii sale echipe încă de la primul meci, eșecul cu Cittadella, scor 3-4, în care, deși a intrat pe teren în minutul 67, a dat două pase de gol.

ADVERTISEMENT

Evoluția bună din primul meci în tricoul Pisei i-a adus mijlocașului român titularizarea în etapa viitoare, la partida încheiată 2-2 împotriva lui Como. Moruțan a dat primul gol pentru formația sa, reușind să transforme cu siguranță un penalty.

Însă, după acest start lansat, evoluțiile lui Olimpiu Moruțan au început să scandă în consistență și astfel antrenorul Luca D’Angelo s-a văzut nevoit să-l tragă pe banca de rezerve. Românul are 6 prezențe la Pisa, dintre care în doar 3 a fost titular.

ADVERTISEMENT

Deși l-a lăudat tot timpul după ce l-a vândut la FCSB, patronul lui FC Botoșani, Valeriu Iftime, a explicat că decăderea lui Olimpiu Moruțan de la Galatasaray a venit din faptul că jucătorul nu a înțeles că trebuie să muncească și mai mult pentru a rezista în fotbalul mare.

ADVERTISEMENT