Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Oficial: Alexi Pitu, prezentat ca un star la Bordeaux! Giovanni Becali a anunțat transferul la Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici. Update exclusiv

Alexi Pitu a fost prezentat oficial de Bordeaux, transferul fiind anunțat în exclusivitate de Giovanni Becali la Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici.
26.01.2023 | 12:51
Oficial Alexi Pitu prezentat ca un star la Bordeaux Giovanni Becali a anuntat transferul la Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici Update exclusiv
Alexi Pitu a fost prezentat oficial la Bordeaux. FOTO: Twitter Bordeaux
ADVERTISEMENT
26-01-2023
10:57

Bordeaux l-a prezentat ca pe un star pe Alexi Pitu

Alexi Pitu (20 de ani) este oficial jucătorul celor de la Girondins Bordeaux, după ce a trecut cu bine vizita medicală. La gruparea din Ligue 2, playmakerul va purta tricoul cu numărul 80, așa cum o făcea și la Farul Constanța. Mutarea a fost anunțată în exclusivitate de Giovanni Becali, în exclusivitate la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

„FC Girondins de Bordeaux are plăcerea să anunțe venirea lui Alexi Pitu de la FCV Farul Constanța. Internaționalul român a semnat un contract pe 4 ani și jumătate. El este sub contract cu noi până în iunie 2027.

Alexi Pitu, originar din Karlsruhe, Germania, deține dublă naționalitate, germană și română. Jucătorul s-a format în România la Academia de Fotbal Gheorghe Hagi, fondată de legenda fotbalului anilor ’90.

Atacantul român se alătura celor de la FCV Farul Constanța în 2018. Primul său meci la prima echipă a fost la doar 16 ani si apoi a căpătat rapid experiență.

În acest sezon 2022/2023, sub culorile clubului care evoluează în România, a jucat deja 20 de meciuri de campionat, având grijă de statisticile sale. A marcat de 5 ori și a oferit 5 pase decisive.

La nivel internațional, Alexi Pitu a jucat la toate naționalele de tineret.

Jucător versatil pe frontul de atac, Alexi Pitu poate juca pe aripi, în față și poate fi folosit și la mijlocul terenului ofensiv. Are o calitate tehnică bună, un joc de pasă precis și o perspectivă reală.

Clubul este foarte bucuros să primească un jucător atât de promițător și să poată conta pe el în anii următori.

Bine ai venit la Girondins de Bordeaux, Alexi!”, a fost mesajul de prezentare al celor de la Bordeaux.

ADVERTISEMENT

Transfer bombă în fotbalul românesc anunţat de Giovanni Becali în direct la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI. Gică Hagi a mai făcut o afacere bănoasă şi şi-a vândut unul dintre cei mai buni tineri jucători în Franţa.

Giovanni Becali anunță transferul lui Pitu de la Farul la o fostă campioană a Franței

Alexi Pitu urmează să semneze cu fosta campioană din Hexagon, Girondins de Bordeaux. Giovanni Becali a anunţat că negocierile au durat toată noaptea, însă s-a ajuns la un acord şi jucătorul va pleca în Franţa:

ADVERTISEMENT

“Vă dau în premieră, azi noapte Gică Hagi l-a vândut pe Alexi Pitu la Girondins Bordeaux. Nu ştia nici musca, nicio albină şi vii tu cu telefonul ăsta, să îţi dau o veste în premieră. Am tratat cu Gică toată noaptea, până la ora 04:00.

O echipă care a avut probleme financiare, care a avut o gaură de 80-90 de milioane de euro. O echipă emblematică din fotbalul francez. Sunt acum pe locul doi după Le Havre şi încearcă să reintre în Ligue 1, unde le-a fost locul întotdeauna”, a declarat Giovanni Becali la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO: 

“E deja bătută în cuie. Este vorba de un contract pe patru ani şi jumătate şi opţiune pe încă un an”

Agentul de jucători a dat detalii despre această mutare, spunând că jucătorul urmează să semneze pentru 4 ani şi jumătate:

“Noi l-am propus pe Pitu, mai ales că e machedon de-ai mei. I-am lăsat pe ai mei să facă actele. Cei de la Bordeaux se vor întoarce în noaptea asta, jucătorul pleacă mâine (n.r. miercuri) cu Zoli (n.r. Zoltan Iasko), cu cei de la firmă, cu tatăl său. Vor sta 4-5 zile acolo până când jucătorul va semna contractul. 

ADVERTISEMENT

Dar e deja bătută în cuie. Şi pentru club şi pentru jucători. Este vorba de un contract pe patru ani şi jumătate şi opţiune pe încă un an”, a spus explicat Giovanni Becali.

Pitu, transfer de două milioane de euro la Bordeaux!

Impresarul a declarat că suma de transfer se învârte în jurul valorii de două milioane de euro, o sumă rezonabilă pentru Gică Hagi:

ADVERTISEMENT

“Suma de transfer se învârte în jurul a 2 milioane de euro. O cifră rezonabilă pentru Gică Hagi. Acuma depinde de el, dacă se va integra, va avansa. Va fi un avantaj atât pentru echipa lui cât şi pentru naţionala de tineret a României. 

ADVERTISEMENT

Totul depinde de picioarele lui. A durat pentru că Gică Hagi a avut meciul, a fost supărat. Până când a venit s-a făcut 1 noaptea şi am stat trei ore. Am băut un pahar de vin, ne-am dus la culcare toată lumea, la hotelul lui”, a spus Giovanni Becali la FANATIK SUPERLIGA.

Salariu de 25.000 de euro la Bordeaux! Creştere uriaşă dacă echipa va promova

Alexi Pitu va avea un salariu de 25.000 de euro net lunar la Bordeaux, sumă care va creşte substanţial dacă echipa va promova în Ligue 1, acolo unde ar urma să încaseze 40.000 de euro lunar:

“El semnează două contracte. Unul pentru liga secundă, unde este echipa acum şi altul pentru Ligue 1, pentru când va promova echipa. Sunt prime la goluri, la assist. 

Pentru cinci goluri şi assist-uri are 10.000 de euro primă. Pentru 10 goluri şi assist-uri are 20.000. Şi aşa mai departe”, a explicat agentul la FANATIK SUPERLIGA.

  • 20 de ani are Alexi Pitu
  • 2.000.000 de euro plăteşte Bordeaux pentru transfer