Fotbal intern

Giovanni Becali crede că lui Dinamo i-ar fi mai bine dacă ar retrograda: ”Trebuie să o ia de la zero”

24.07.2020 | 12:20
Giovanni Becali crede ca lui Dinamo iar fi mai bine daca ar retrograda Trebuie sa o ia de la zero
ADVERTISEMENT

Fostul impresar Ioan Becali (68 de ani) a vorbit despre situația grea prin care trece Dinamo București, una dintre cele mai afectate echipe din Liga 1 în ceea ce privește numărul de îmbolnăviri cu COVID.

De asemenea, „câinii roșii” nu trec nici prin cea mai bună formă sportivă și ocupă o poziție retrogradantă în clasament, fiind puține șansele în acest moment ca să scape de liga secundă.

ADVERTISEMENT

Giovanni Becali este de părere că dinamoviștii ar trebui să se reorganizeze și cel mai bine ar putea face acest lucru după retrogradarea în eșalonul secund.

Crede că Dinamo va retrograda dacă nu se ”îngheață” campionatul

Fostul impresar este sigur că Dinamo nu va fi vândută, iar după părerea sa singura variantă în care ”câinii” nu vor retrograda ar fi aceea cu ”înghețarea” campionatului.

ADVERTISEMENT

”Trebuie să o ia de la zero. Nu cred că se vinde. Singura lor speranță și posibilitatea de a răzbi în viață este să meargă în Liga 2. Nu au altă variantă. Dacă se îngheață campionatul sau se fac 18 echipe e altceva. Eu vreau (n.r. să fie 18 echipe în Liga 1), pentru că e un campionat simplu. Se joacă 34 de meciuri și cu asta basta. Salvezi și patru echipe importante din Liga 2, importante pentru fotbalul românesc.

Suporterii sunt singura lor șansă, dar suporterii ca să ajungă la un buget permisiv trebuie să strângă milioane. E o situație atât de delicată încât orice decizie se va lua vom avea discuții pro și contra până la sfârșitul anului, chiar dacă începe campionatul viitor”, a declarat Giovanni Becali la ProSport Live.

ADVERTISEMENT

Ioan Becali spune că Negoiță trebuia să le dea mai multe șanse tinerilor

Fostul impresar crede că patronul lui Dinamo, Ionuț Negoiță, nu a făcut bine când nu a crezut în tinerii de la club, fotbaliști care au obținut performanțe foarte bune la Centrul de Copii și Juniori.

”Negoiță nu a crezut în juniorii proprii care i-au câștigat de două ori campionatul U19. Nu li s-a dat posibilitatea să joace meci de meci. Ba s-a adus un străin, ba s-a adus italianul pe 14 mii și ăștia jucau pe 2.500 maximum. E normal că se creează tabere. Tu să nu crezi că la Barcelona Messi nu vorbește cu Suarez, cu ăștia. Între Messi și cei care au salarii de două ori mai mici…sunt două tabere întotdeauna”, a adăugat Ioan Becali.

ADVERTISEMENT

”Mulțescu nu mai are cum să o salveze”

Fostul impresar crede că nici antrenorul Gigi Mulțescu, poreclit ”SMURD-ul”, nu îi mai poate salva pe dinamoviști din această situație dificilă în care se află.

”Mulțescu…e jocul vieții lui. Nu e de bani, probabil va fi una dintre cele mai mari plăceri ale vieții lui, cele mai mari succese să salveze Dinamo, numai că nu mai are cum să o salveze. Dinamo e la mâna autorităților, autorități însemnând cei care conduc fotbalul românesc”, a mai spus Ioan Becali.

ADVERTISEMENT
Tags: