Fotbal intern

Giovanni Becali desființează naționala lui Mirel Rădoi: „Ne-am păcălit cu ei. Ce să facă Mitriță, săracul?”

11.10.2020 | 12:27
Giovanni Becali desfiinteaza nationala lui Mirel Radoi Neam pacalit cu ei Ce sa faca Mitrita saracul
ADVERTISEMENT

Giovanni Becali desființează naționala lui Mirel Rădoi, după ce tricolorii au ratat calificarea la Euro 2020, fiind învinși cu 2-1 în Islanda.

Impresarul consideră că problema echipei lui Rădoi este reprezentată de statura jucătorilor, care n-au putut face față uriașilor islandezi.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, Becali a subliniat că islandezii au o echipă foarte puternică și că nici Generația de Aur nu ar fi fost sigură de calificare în fața unei astfel de formații.

Giovanni Becali desființează naționala lui Mirel Rădoi: „ Ce să facă Mitriță, săracul, la 1,60?”

Impresarul Giovanni Becali a comentat eliminarea României din semifinalele barajului pentru Euro 2021, după ce tricolorii au fost învinși cu 2-1 în Islanda. El consideră că pretențiile de la echipa lui Rădoi au fost prea mari.

ADVERTISEMENT

Becali crede că de vină pentru dezamăgirea fanilor nu este neapărat înfrângerea echipei, ci așteptările false care s-au creat după victoria cu Austria. Impresarul susține că austriecii au tratat partida respectivă ca pe un amical.

„Nu trebuia să ne avântăm prea mult cu naționala. Am bătut Austria fără 4-5 titulari, o echipă calificată la campionatul european și care nu mai are chef de această Nations League. Ei consideră jocurile astea ca pe niște amicale. Trebuia să câștigăm acasă cu Irlanda de Nord, o echipă mult mai slabă. Partidele de Nations League nu sunt așa relevante. Austria voia să ne bată, dar nu avea 4-5 titulari de bază.

ADVERTISEMENT

Noi ne-am păcălit și am crezut că ne vom califica. Și dacă îi băteam pe islandezi, nu îi băteam pe unguri. Islandezii au de 10 ani echipa asta națională și acești oameni vor mai juca un turneu final. E o generație crescută în stilul lor, nordic, cu disciplină.

Ce să facă Mitriță, săracul, de 1,60 și ceva… El nu avea cum să dribleze. Trebuie să te cheme Messi ca să joci contra ăstora și să driblezi. Ce să facă Mitriță și Stanciu? Cred că acest meci trebuia început cu Alibec și cu Pușcaș. Și Bancu trebuia să joace, că are o altă statură, alt fizic. Trebuia să îi combatem și din punctul ăsta de vedere.

ADVERTISEMENT

Lui Mourinho, dacă îi arăți un jucător ca Mitriță, nu îl interesează. Cei scunzi sunt jucători tehnici, buni, dar nu poți juca în Anglia cu fizicul asta. Giovinco a fost la Juventus, a jucat un an-doi și l-au dat. Nu poți să faci o carieră nici în Italia cu fizicul ăsta. Nu mai e Italia veche, toată lumea caută bestii acum. Asta e situația. Generația de Aur ar fi fost care pe care cu islandezii, nici ei nu știu dacă se calificau”, a spus Becali la Digisport.

Culisele transferului lui Valentin Mihăilă la Parma și de ce n-a ajuns Florinel Coman în Portugalia

Chiar dacă Giovanni Becali desființează naționala, el crede că viitorul fotbalului românesc nu este unul sumbru și a vorbit despre ultimul transfer spectaculos din fotbalul autohton. Impresarul a comentat ransferul lui Valentin Mihăilă la Parma, anunțat de FANATIK în data de 4 octombrie. El a oferit detaliile financare ale înțelegerii dintre olteni și formația din Italia.

„Mihăilă e un copil pe care eu l-am prezentat unor scouteri din Parma, prieteni cu mine. Ei l-au studiat, au făcut un raport și au decis să investească. Au cumpărat mai mulți tineri de calitate, au un proprietar american care a făcut ordine acolo.

Mihăilă a văzut ce bază au, ce pretenții au pentru viitor. Mi-au spus că de la Parma a plecat și Mutu pe 24 de milioane de euro și că pe Mihăilă vor să îl vândă pe mai mult. Copilul pare foarte matur la 20 de ani, a început deja să lege câteva cuvinte în italiană.

Am lăsat pe cineva acolo să îi găsească și casă. El e tânăr, are tot viitorul în față. Le-am spus scouterilor pe care îi cunosc să îl urmărească, iar ei s-au dus peste tot, inclusiv la meciurile fără spectatori. 

Le-am zis scouterilor că Mihăilă are clauză de 15 milioane, ei au zis că sunt dispuși să dea 5-6, dar s-au înțeles la 8,5 milioane de euro + 10% dintr-un viitor transfer. Ei văd în Mihăilă un jucător care va ajunge să valoreze 40-50 de milioane de euro. 

Îmi spunea directorul sportiv al Parmei: „Giovanni, din ce mi-au prezentat scouterii, Mihăilă era o bestie. Dar acum că îl văd, zici că e puișor de Crevedia, trebuie să avem grijă de el, să îl facem să aibă gâtul puțin plinuț”.

Se vor vinde și cei de la FCSB, dar problema e că a apărut acest virus. Asta a împiedicat mulți scouteri, pe care eu și fratele meu îi cunoaștem, să călătorească și să vadă jucătorii. Am avut mulți oameni care s-au dus la aeroport să facă îmbarcarea, dar au renunțat pentru că au aflat că ar trebui să intre în carantină. Scouterii de la Parma au riscat. 

Gigi a avut ofertă de 9 milioane și 10% dintr-un transfer viitor, de la Sporting Lisabona, pentru Florinel Coman, dar el a vrut 11 și nu s-au înțeles”, a mai spus Becali.

Ce spune Giovanni Becali despre implicarea sa la Dinamo

Impresarul a subliniat încă o dată că are încredere în noii investitori de la Dinamo și susține că nu este implicat la clubul din șoseaua Ștefan cel Mare, așa cum nici Cristi Borcea nu contribuie în vreun fel din punct de vedere financiar.

Becali crede că toate problemele de la Dinamo se vor rezolva și a dezvăluit că Pablo Cortacero este omul care și-a asumat că va face rost de bani pentru ca echipa să revină pe linia de plutire.

„Rufo Collado e o persoană foarte civilizată, am luat un prânz cu el și cu trei scouteri, un român și doi spanioli. Pablo Cortacero este vârful de lance al acestei operațiuni, adică omul care trebuie să aducă banii cumva. El știe de unde și cum.

Mai este și domnul Juan Melero, care are 72 de ani. Eu îl cunosc bine, vorbesc la 2-3 zile cu el și speră ca Pablo să găsească suflul de care are nevoie Dinamo ca să răzbată și să iasă din anonimatul în care se află. Toată lumea așteaptă și cred că se vor rezolva până la meciul cu Craiova cel puțin 80-90% din problemele de la Dinamo.

Mi-au garantat atât Melero, cât și Collado. Mi-au spus amândoi că se rezolvă totul până la meciul cu Craiova, să stau liniștit și eu și jucătorii mei. Eu am încredere în acești oameni. Terminați cu prostiile de Cișmigiu. Eu, Borcea, Nețoiu și ceilalți suntem destul de echilibrați și nu ne amestecăm în asemenea chestii. Nu o să riscăm, după ce s-a întâmplat, să mai investim în acest proiect.

Eu cred în Cortacero și în ceilalți. Rufo mi-a făcut o impresie foarte bună, am stat ore întregi și am vorbit despre jucătorii tineri, care au și ei contracte de 5-6 sute de euro pe lună, cei de la echipa a doua au peste 1500, unii peste 3000. Nu mai sunt salarii care să nu le permită copiilor să fie independenți. Acum nu trebuie să le mai ceară părinților să îi ajute”, a concluzionat fostul președinte din „Groapă”.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,60 este cota pentru „Ambele marchează și peste 2,5 goluri” la meciul Norvegia-România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT