Sport

Ladislau Boloni, următoarea țintă a lui Răzvan Burleanu?! „Am vorbit cu el, vine, dar vrea 25.000 de euro pe lună” Exclusiv

Giovanni Becali dezvăluie pentru FANATIK că a discutat personal cu Ladislau Boloni, care vrea să revină ca selecționer! Dar există anumite condiții financiare pe care ar trebui să i le îndeplinească Răzvan Burleanu.
24.11.2021 | 16:28
Ladislau Boloni urmatoarea tinta a lui Razvan Burleanu Am vorbit cu el vine dar vrea 25000 de euro pe luna Exclusiv
Ladislau Boloni este o variantă pentru echipa națională. Răzvan Burleanu discuta revenirea acestuia după 20 de ani ca selecționer
ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi, 40 de ani, și-a anunțat plecarea de la echipa națională. Contractul acestuia expiră pe 30 noiembrie. Deși Mihai Stoichiță a mai lăsat o portiță pentru o eventuală colaborare FRF – Rădoi, nu mai există cale de întoarcere.

Mai mult, între timp, Burleanu a demarat acțiunea „post-Rădoi”, întâlnindu-se cu Gică Hagi și cu Răzvan Lucescu. Amândoi l-au refuzat pe președintele FRF, astfel că acesta trece la următorul nume mare de pe listă sa strategică. Iar acesta poate fi Ladislau Boloni, așa cum dezvăluie Giovanni Becali pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Giovanni a acordat un mega-interviu pentru numărul din luna noiembrie al revistei premium FANATIK, vorbind printre altele și de banca naționalei României. Giovanni Becali face o analiză a celor care l-ar putea înlocui pe Rădoi și spune că a discutat personal cu Ladislau Boloni pe această temă.

Ladislau Boloni, după cum spune Becali, este dispus să redevină selecționerul României după 20 de ani, dar are anumite pretenții financiare, nici pe departe exagerate, care depind de administrația condusă de Răzvan Burleanu.

ADVERTISEMENT

Giovanni Becali: „Am vorbit cu Boloni și vrea să vină la națională, dar nu poate pe 15.000 de euro pe lună”

Ce facem cu naționala? Pleacă Rădoi?

– Eu cred că pleacă, pentru că îl știu un om de cuvânt, un om încăpățânat. Și nu e vorba de bani, plus că nu cred că are o ofertă în momentul ăsta. El vrea să preia o echipă de club, să fie 8-10 ore pe zi cu jucătorii, ca să implementeze ce are el în cap. Și are în cap! Discursul lui Rădoi e fabulos din punctul ăsta de vedere și de aceea a avut și presa lângă el atâta timp. Nu-și poate pune în practică ideile la națională, unde are 6 meciuri pe an.

Cine vine în locul lui Rădoi?

– Pe Mircea Lucescu să-l uităm. Hagi era cea mai bună variantă, dar nu poate lăsa Farul în situația asta niciodată! Dan Petrescu s-a băgat iar la CFR. Nu cred că Olăroiu se sacrifica să vină la națională pe 15.000 de euro, îi cădeau tresele! Probabil tot dintre cei tineri. Mutu poate fi o variantă. Oricum Burleanu a jucat la loterie cu naționala până acum.

ADVERTISEMENT

Boloni?

– Și Boloni e o soluție, chiar am vorbit cu el. Vrea să vină la națională, dar nu poate pe 15.000 de euro. E nevoie de măcar 25.000 pe lună și mi-e greu să cred că federația vrea și poate face efortul ăsta financiar. Deci, Boloni sigur ar veni!

Mirel Rădoi termină contractul cu FRF pe 30 noiembrie! FANATIK a aflat oferta pentru care și-a anunțat plecarea de la națională!

Mirel Rădoi a terminat, practic, munca la prima reprezentativă la finalul grupei preliminare. El a venit prima oară cu „marele anunț” al renunțării la banca naționalei după România – Armenia 1-0, din octombrie. Pe entuziasmul rezultatelor din lunile septembrie și octombrie, Mirel a crezut că a urcat sacii naționalei în căruța barajului și era momentul să iasă la rampă.

ADVERTISEMENT

Eu am contract până în noiembrie, mai departe este treaba Federației. Oferte au fost până acum și le-am refuzat. Din punctul ăsta de vedere vă dau cuvântul meu că nu am niciun contact, nicio ofertă. Nu mă poate întoarce nimic, nici măcar soția. Și dacă Federația ar face o ofertă, nu aș accepta. E un ciclu care s-a terminat” – Mirel Rădoi după România – Armenia 1-0

Dar acel anunț al lui Rădoi din luna octombrie nu a fost de bun augur. La primul meci din noiembrie, nu am putut bate Islanda acasă, 0-0, astfel că am coborât de pe locul 2, cel de baraj. Am sperat degeaba peste 3 zile ca nordicii să încurce și Macedonia de Nord. România a rămas în afara locurilor de baraj, Rădoi și-a reiterat plecarea de la națională după meciul de la Vaduz.

FANATIK a dezvăluit la acea vreme că anunțul radical al lui Rădoi de după victoria cu Armenia a avut un substrat. Fostul selecționer avea o ofertă de la Al Ain, care-l dorea în condițiile în care Rebrov ar fi preluat naționala Ucrainei. Dar Rebrov a continuat la Al Ain, astfel că pista s-a închis pentru Rădoi. Acesta este liber de contract, și pe acte, peste fix o săptămână!

  • 10 meciuri ca selecționer al României a condus Ladislau Boloni, în perioada 1 iulie 2000 – 30 iunie 2001, tehnicianul de 68 de ani plecând atunci la Sporting Lisabona
  • 20 meciuri a condus Mirel Rădoi naționala României, semnând pe 26 noiembrie 2019, dar debutând abia pe 4 septembrie 2020, la 1-1 cu Irlanda de Nord. Ultimul meci: 2-0 în Liechtenstein!
ADVERTISEMENT