Fotbal intern

Giovanni Becali, transfer fantastic din puşcărie: “Am stat la centrală şi l-am dat pe 7 milioane”

24.03.2019 | 12:25
Giovanni Becali transfer fantastic din puscarie Am stat la centrala si lam dat pe 7 milioane

Giovanni Becali a povestit cum a reușit să facă un transfer fantastic în timp ce se afla în puşcărie. Fostul impresar a rememorat felul în care a ajuns Florin Gardoș în Premier League, la Southampton. Becali a fost cel care a realizat mutarea – a vorbit cu antrenorul englezilor, Koeman de la un telefon atârnat pe un perete și care trecea printr-o centrală.

Giovanni Becali, transfer fantastic din puşcărie

„Haide să vă mai spun un transfer pe care l-am făcut din puşcărie. Prietenul meu Ronald Koeman era la Southampton, am vorbit să-i transmită cineva că-l sun cu 000 ce mai era, număr de centrală. Am stat în puşcărie, l-am sunat pe Koeman cu telefonul ăla amărât şi l-am dat pe 6.7 milioane. Era pe o listă de 6 şi i-am zis: ‘Ronald, eşti prietenul meu, ai nevoie şi de rezerve la echipă’.

Doi jucători sunt pe teren, deocamdată ai unul singur ca rezervă, îți mai trebuie un apărător. M-a întrebat cum este Gardoș ca om şi i-am transmis că este exact ca Cristi Chivu, e din același material. Mi-a dat dreptate apoi, foarte serios, muncitor. Păcat că s-a accidentat. Contract pe 4 ani şi 4 milioane de lire în total. Net”, a povestit Ioan Becali pentru emisiunea Digi Sport Matinal, la Digi Sport.

Giovanni Becali, transfer fantastic din puşcărie. Giovanni
Ioan Becali a vorbit la telefon cu Ronald Koeman pentru transferul lui Gardoș

Gardoș, de la Southampton la Iași

Între timp, Florin Gardoș a ajuns la Poli Iași. Patru ani de zile a stat fundașul la Southampton, însă accidentările l-au împiedicat să-și atingă potențialul. Fundașul a prins numai 11 partide în tricoul englezilor, în rest fiind pe banca de rezerve sau în recuperare. A urmat împrumutut la Universitatea Craiova, după care oltenii aveau să-l aducă definitiv la echipă.

Florin Gardoș a jucat patru meciuri în acest sezon pentru U Craiova. FANATIK a scris în premieră că fotbalistul a avut un conflict cu Devis Mangia în urma căruia tehnicianul italian a decis să nu se mai bazeze pe el. FANATIK a mai anunțat și că la finalul anului de serviciile fundașului central ar mai fi fost interesate și alte două formații din Liga 1 Betano, dar până la urmă acesta a ales să semneze cu Iașiul.