Sport

Giovanni Simeone, cel mai în formă atacant al momentului în Europa! Ce şanse are să fie antrenat de tatăl lui, la Atletico Madrid

Giovanni Simeone este de neoprit în Serie A, unde a marcat nouă goluri în ultimele șapte meciuri. Niciun alt atacant din Europa nu a mai fost atât de eficient și prolific în această perioadă.
09.11.2021 | 08:22
Giovanni Simeone cel mai in forma atacant al momentului in Europa Ce sanse are sa fie antrenat de tatal lui la Atletico Madrid
Giovanni Simeone, cel mai în formă atacant al momentului în Europa! Ce şanse are să fie antrenat de tatăl lui, la Atletico Madrid
ADVERTISEMENT

Napoli a ratat ocazia de a se desprinde de AC Milan în fruntea clasamentului din Serie A, în urma remizei de pe teren propriu cu Hellas Verona, scor 1-1, în care Giovanni Simeone a mai făcut o victimă de lux. Atacantul argentinian de 26 de ani a punctat și împotriva liderului din Il Calcio, după ce a realizat un “poker” în poarta lui Lazio și o “doppietta” în confruntarea cu Juventus.

Astfel, fiul cel mare al lui Diego Simeone este cel mai eficient și mai prolific atacant din cele mai puternice cinci campionate din Europa din momentul în care a spart gheața în acest sezon, pe 25 septembrie. De la meciul cu Genoa de pe “Luigi Ferraris”, Giovanni Simeone a înscris încă opt goluri, cu unul mai mult decât următorul vârf din această ierarhie, Robert Lewandowski, de la Bayern Munchen, care are șapte reușite.

ADVERTISEMENT

Atacantul împrumutat în acest sezon de Cagliari la Hellas Verona avea toate calitățile necesare unui fotbalist de top, precum un joc de cap foarte bun, viteză, capacitate mare de efort, dar îi lipseau constanța și luciditatea la finalizare. În plus, și lipsa unei stabilități i-a afectat randamentul, el fiind deja la a patra echipă în cei cinci ani de când a venit în Italia de la River Plate.

Meditația personală l-a ajutat să devină un jucător mai bun și un om mai bun

Totul s-a reglat după ce s-a refugiat în meditație, așa cum a mărturisit însuși Simeone jurnaliștilor italieni de la Corriere di Verona.

ADVERTISEMENT

“Meditez cel puțin 15 minute pe zi, uneori chiar o oră atunci când am timp. Cu toții avem îngrijorări, trebuie să acceptăm asta. Vă asigur că te ajută să fii singur cu tine însuți când ai probleme. Am devenit un jucător mai bun și un om mai bun”, spunea Giovanni Simeone.

În acest moment, Giovanni este al doilea jucător în topul golgeterilor din Serie A, cu nouă reușite, cu una mai puțin decât Ciro Immobile, de la Lazio. El este într-o dinamică remarcabilă, care îl poate împinge să își depășească cu mult cel mai prolific sezon al său în Italia, 2017-2018, când a înscris 14 goluri în primul său an la Fiorentina după transferul de la Genoa pentru 14 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Următoarele sale obiective sunt revenirea în naționala Argentinei, pentru care a marcat un gol în cinci selecții, de la debutul în 2018, și pasul spre un club de top din Europa.

Golurile lui Giovanni Simeone din actualul sezon

  • Genoa – Verona 3-3 (1 gol)
  • Verona – Spezia 4-0 (1 gol)
  • Verona – Lazio 4-1 (4 goluri)
  • Verona – Juventus 2-1 (2 goluri)
  • Napoli – Verona 1-1 (1 gol)
ADVERTISEMENT

Reîntregirea familiei Simeone la Atletico nu mai este chiar o utopie

Deși în trecut, West Ham și Tottenham Hotspur au fost interesate de argentinian, acum s-a redeschis discuția privind o mutare a lui Giovanni sub comanda tatălui său, Diego, la Atletico. Asta deși în urmă cu trei ani, Cholo afirma că nu îl va putea antrena niciodată, cu toate că are toate calitățile pentru a juca la echipa lui.

“Este foarte dificil de a-ți antrena propriul fiu atât pentru el, cât și pentru vestiar. Să mai așteptăm 5-6 ani când va ajunge într-o altă dimensiune și va fi mai bine protejat”, spunea Diego Simeone în 2018. Numai că, între timp, Giuliano, al treilea său băiat, în vârstă de 18 ani, a debutat în echipa de seniori a lui Atletico într-un meci amical din această vară.

Așa că nu ar mai părea chiar imposibil ca Giuliano, decarul echipei secunde a lui Atleti, și Giovanni să se reunească sub bagheta lui Diego Simeone. Mai ales că pentru Giovanni Simeone asta ar reprezenta și întoarcerea în orașul unde s-a născut în 1995, când tatăl său scria istorie în tricoul rojiblanco.

Ce i-a scris Diego lui Giovanni Simeone după cele patru goluri cu Lazio

Iar momentul în care Giovanni să ajungă sub comanda părintelui său ar putea să nu fie prea departe. Atacantul Veronei a dezvăluit ziariștilor de la Gazzetta dello Sport mesajul primit de la Diego Simeone după cele patru goluri marcate împotriva lui Lazio, pe 24 octombrie: “Nu te-am mai văzut niciodată așa. În afara golurilor, nu ai pierdut niciun balon și ți-ai ajutat și coechipierii”.

Cu alte cuvinte, un mod de a-l anunța că, poate, a venit momentul de a lucra împreună!

  • 11.000.000 de euro este cota de piaţă a lui Giovanni Simeone
ADVERTISEMENT