Fotbal international

Giovanni van Bronckhorst, succesorul lui Pep Guardiola la Manchester City. Englezii anunță ca a semnat și va prelua echipa in 2021

29.09.2019 | 16:29
Giovanni van Bronckhorst succesorul lui Pep Guardiola la Manchester City Englezii anunta ca a semnat si va prelua echipa in 2021

Pep Guardiola, antrenorul care a câștigat titlul cu Manchester City în ultimele două sezoane, are deja un succesor pe banca ”cetățenilor”. Presa engleză de duminică anunță că olandezul Giovanni van Bronckhorst, fost jucător la Arsenal și Barcelona, precum și antrenor la Feyenoord, este alesul șeicilor.

Giovanni van Bronckhorst, urmașul lui Guardiola la Manchester City. Olandezul a semnat cu englezii

Contractul dintre Manchester City și Pep Guardiola se va încheia în vara lui 2020. Astfel, șefii de pe Etihad se pregătesc încă de acum de aducerea unui nou tehnician. Conform celor de la Mirror, omul potrivit pentru banca lui City, în viziunea actualilor conducător ai trupei din Manchester, este olandezul Giovanni van Bronckhorst, un antrenor de 44 de ani care a antrenat o singură echipă în scurta sa carieră, pe Feyenoord.

Jurnaliștii englezi scriu că Giovanni van Bronckhorst chiar ar fi semnat cu Manchester City. Van Bronckhorst ia parte deja la pregătirea centrului de copii și juniori, în procesul de scouting, precum și în tot ceea ce ține de organizarea clubului. Șeicii vor ca, în 2021 când va prelua rolul lui Pep, olandezul să cunoască în detalii echipa.

Giovanni van Bronckhorst, o singură echipă antrenată, cinci trofee câștigate

Considerat încă un debutant în domeniul antrenoratului, Giovanni van Bronckhorst a avut un start impresionant pe banca olandezilor de la Feyenoord. În patru sezoane cu echipa din Eredivisie, van Bronckhorst a câștigat tot pe plan intern: campionatul (2016-2017), Cupa Olandei (2015-2016, 2017-2018) și Supercupa Olandei (2017, 2018).

  • Feyenoord, Waalwijk, Rangers, Arsenal și Barcelona, echipele pentru care a evoluat în carieră Giovanni van Bronckhorst
Giovanni van Bronckhorst, urmașul lui Guardiola la Manchester City. Olandezul a semnat cu englezii
Giovanni van Bronckhorst, urmașul lui Guardiola la Manchester City. Olandezul a semnat cu englezii. Sursa foto: Twitter

Giovanni van Bronckhorst și Pep Guardiola, filozofii comune despre fotbal

Principalul aliat al lui Giovanni van Bronckhorst în venirea la Manchester City ar fi chiar Pep Guardiola. Cei doi au o relație foarte bună încă de pe vremea când s-au întâlnit la Barcelona, în 2003. Mai mult, cei doi sunt adepții filozofiei fotbalului lui Johan Cruyff.

De asemenea, în perioada petrecută la Barcelona ca jucător, Giovanni van Bronckhorst a avut o relație foarte bună cu actualul director executiv al celor de la Manchester City, Txiki Begiristain.

Ce va urma pentru Guardiola după Manchester City? Fanii Barcei îl visează pe Nou Camp
Ce va urma pentru Guardiola după Manchester City? Fanii Barcei îl visează pe Nou Camp. Sursa foto: fcbarcelona.com

Ce va urma pentru Guardiola după Manchester City? Fanii Barcei îl visează pe Nou Camp

În luna septembrie, Cristina, soția lui Pep Guardiola, s-a întors în Spania alături de cei 3 copii ai cuplului. Motivul invocat de ea este pentru a avea grijă de casa de modă pe care o deține, însă fanii Barcelonei speră ca venirea ei să coincidă cu o posibilă venire a antrenorului de la Manchester City.

Pep Guardiola a spus în urmă cu mai mulți ani că într-o zi va reveni acasă, la FC Barcelona, tot ca antrenor, iar fanii catalani cred că a venit momentul, odată cu întoarcerea soției lui în Spania. Suporterii campioanei din La Liga nu îl mai doresc pe Ernesto Valverde pe banca tehnică a echipei, mai ales după rezultatele modeste din ultima perioadă.

  • Pep Guardiola va pleca de la Manchester City în 2021, atunci când îi expiră actualul contract