Fotbal international

Girona – Barcelona se dispută la Miami, în SUA. Oferte de nerefuzat pentru fani

04.09.2018 | 20:23
Girona - Barcelona se dispută la Miami, în SUA
ADVERTISEMENT

Partida Girona – Barcelona se dispută la Miami, în Statele Unite ale Americii! Jurnaliștii catalani sunt cei care au dat vestea, iar meciul urmează să aibă loc pe 27 ianuarie 2019. Fanii Gironei, club care a promovat în premieră în La Liga, au pregătit oferte de nerefeuzat pentru fani, în încercarea de a-i încuraja să facă deplasarea în SUA pentru a-și susține favoriții. De asemenea, clubul va oferi despăgubiri fanilor abonați care nu își permit să călătorească peste Ocean și vor rata astfel meciul Girona – Bargelona.

Liga profesionistă din Spania a ajuns la un acord cu compania Relevant, un gigant media din SUA, pentru ca în următorii 15 ani partide din cadrul La Liga să se desfăşoare pe teritoriul american sau al Canadei, în scopul popularizării sportului rege.

Este o decizie istorică, pentru prima dată fotbalul spaniol fiind pregătit să îşi trimită partidele de campionat într-o altă ţară, ţinând cont de faptul că vorbim de  o putere economică precum SUA şi de faptul că în 2026 turneul final al Campionatului Mondial va fi găzduit în comun în trei ţări, SUA, Canada şi Mexic, ultima fiind la a treia organizare, după 1970 şi 1986, iar americanii la a doua după 1994, anul celei mai bune performanţe a fotbalului românesc la un campionat mondial, doar Canada reprezentând o premieră.

ADVERTISEMENT

Girona – Barcelona se dispută la Miami

Meciul dintre cele 2 echipe din La Liga va avea loc în Statele Unite ale Americii, la Miami, pe 27 ianuarie 2019. Fanii Gironei care vor dori să zboare peste Ocean pentru a urmări partida vor avea la dispoziție 1.500 de zboruri gratuite, dar vor trebui să depună o garanție de 500 de euro, pe care o vor primi la întoarcerea în Spania. Suporterii care nu își permit să facă deplasarea în SUA au la dispoziție 5.000 de bilete la meciul împotriva Barcelonei de pe Camp Nou, programat pe data de 23 septembrie. Mai mult decât atât, ei vor primi înapoi și 20% din prețul abonamentului.

Prima pagina din L'Esportiu
Prima pagina din L’Esportiu

Cei care nu vor dori să meargă pe Camp Nou mai au o opțiune: să le fie returnat 40% din costul abonamentului. Girona ar urma să încaseze aproximativ 4 milioane de euro în urma desfășurării partidei cu Barcelona la Miami. Spaniolii făcuseră deja concesii uriaşe pentru a pătrunde pe piaţa mass-media din Asia, mutând orele de disputare ale unor partide în funcţie de orarul din aceste ţări, iar acum au şansa să intre masiv inclusiv pe piaţa din America de Nord, pentru că desfăşurarea unor partide din La Liga pe stadioanele din SUA şi Canada, arene moderne şi cu un mare număr de locuri, poate avea un impact economic extraordinar pentru ambele părţi.

E limpede de înţeles că foarte multe lucruri vor depinde şi de ce meciuri vor fi organizate în Statele Unite ale Americii pentru că e greu de presupus că o partidă de genul Real Valladolid – Huesca ar umple tribunele în SUA. Ţinta se îndreaptă către marile cluburi, gen FC Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid, Valencia sau FC Sevilla, care aduc mulţi spectatori şi care inclusiv la nivel de transmisii TV asigură un rating mult mai ridicat.

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria FOTBAL INTERNATIONAL
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri