Iancu vine la Rapid! Echipa se mută din Bucureşti!

Rapid nu duce lipsă de investitori. Marian Iancu a anunţat pentru FANATIK.RO că este dispus să investească în Giuleşti....
14.02.2014 | 13:39
Iancu vine la Rapid Echipa se muta din Bucuresti

Rapid nu duce lipsă de investitori. Marian Iancu a anunţat pentru FANATIK.RO că este dispus să investească în Giuleşti.

UPDATE 15:12 / „Vă spun clar că mă voi implica la Rapid. Ca investitor, sponsor sau acţionar minoritar. Nu va fi nici o problemă dacă ajungem în liga a patra sau a cincea. Promit că voi ajuta Rapidul să promoveze an de an şi să ajungă din nou în elita fotbalului. Dar asta numai după ce se va clarifica situaţia, pentru că în clipa de faţă nu mă voi implica. Voi ajuta clubul, dar niciodată nu voi deveni acţionar majoritar. Repet, voi fi sponsor, investitor sau acţionar minoritar”, a spus Marian Iancu pentru FANATIK.RO.

Dacă promovează, Rapid se va muta la Ploieşti. Giuleştenii vor evolua pe stadionul echipei Astra în meciurile importante, deoarece arena din Grant nu mai este omologată.

UPDATE 15:00 / “Am primit pe Alex Ioniţă 500.000 de euro şi TVA plus doi jucători de la Astra şi dreptul de a juca pe  stadionul Astrei de la Ploieşti pentru că stadionul Giuleşti nu mai este omologat pt Liga 1 la meciurile de risc maxim, cu Steaua sau Dinamo”, a spus Cristina Andronache, administratorul judiciar al Rapidului confirmînd informaţia FANATIK. RO, prin care s-a anunţat faptul că în cadrul trecerii lui Alexandru Ioniţă la Astra s-a stipulat ca giuleştenii să folosească stadionul liderului din Liga 1.

UPDATE 14:38 / “Totul este foarte bine, sîntem în grafic. Zilele următoare se vor semna actele privind vînzarea Rapidului, iar noii investitori se vor ocupa de plata salariilor şi a celorlalte datorii”, a spus Nicolae Cristescu pentru FANATIK.RO.

UPDATE 14:16. Instanţa a decis să amîne hotărîrea în cazul Rapidului, stabilind un nou termen pentru 28 martie! Copos a fost executat de Tribunal din cauza unui cash colateral şi a fost nevoit să plătească un milion de euro către CEC Bank. 

UPDATE 13:20 / Dosarul Rapidului se judecă cu uşile închise la cererea administratorului judiciar al giuleştenilor, Cristina Andronache! Acceptul instanţei este surprinzător, mai ales că “Dosarul Transferurilor”, cel mai mare proces în care sînt acuzaţi opt oameni importanţi ai fotbalului românesc, s-a judecat cu reprezentanţii mass-mediei în sală!

Rapid cunoaşte un nou episod din coma profundă în care se află clubul de la introducerea în insolvenţă de către fostul patron, George Copos. Oficialii giuleşteni speră să obţină o nouă amînare la Tribunalul Bucureşti, decizie care ar putea să ofere o nouă speranţă fanilor! Chiar dacă reprezentau, ca număr de ordine, al 64-lea caz pe ordinea de zi al instanţei, Cristina Andronache a cerut că dosarul Rapidului să fie ultimul judecat.

Chiar dacă anunţau că în cursul acestei săptămîni clubul va avea un nou proprietar, în culise zvonîndu-se tot mai des numele lui Nicolae Sarcină, chiar dacă acesta a declarat pentru FANATIK că nu are de gînd să susţină financiar clubul din Grant, la Rapid a rămas tot Adrian Zamfir, care deţine peste 90% din acţiuni. Primul hop în schimbarea acţionariatului se desfăşoară la Tribunalul Bucureşti, unde se va afla dacă intenţia conducerii giuleştene va fi aprobată de judecătorul sindic.

Rapid are probleme! Taher nu renunţă la bani!

Aprobarea planului de reorganizare este greu de obţinut în condiţiile în care Adrian Zamfir nu a reuşit să ajungă la un acord scris cu un nou investitor care să gireze pentru clubul din Grant că în cel mai scurt timp vor fi plătite restanţele financiare către jucători şi o parte din datoriile către stat. Un alt impediment este cauzat de cererea a două firme care nu sînt de acord cu ceea ce a aprobat pe data de 18 noiembrie 2013 Adunarea Generală a Creditorilor. Una dintre cereri a fost făcută de firma lui Fathi Taher, Propery MT, la care Rapid are o restanţă de 200.000 euro, lucru confirmat pentru FANATIK.RO de către investitorul iordanian!

Noul termen de judecată trebuie să fie scurt!

Dacă vor obţine amînarea, oficialii Rapidului, prin Cristina Andronache, vor cere ca noul termen să aibă loc pînă pe 31 martie, urmînd să invoce faptul că la sfîrşitul lunii viitoare se vor aproba licenţele pentru sezonul viitor din Liga 1, iar clubul trebuie să caute soluţii. “Dacă nu vor obţine amînarea sau o vor obţine pentru aprilie, fanii îşi pot lua adio de la promovare! Astăzi este o zi decisivă, toată situaţia prinde contur şi o să se ştie dacă Rapid mai are şanse să nu intre în faliment”, au dezvăluit apropiaţi ai clubului giuleştean.

Tags: