Fotbal intern

Giuseppe De Luca a plecat de la CFR Cluj! Mesajul ardelenilor pentru italian

01.02.2019 | 10:47
Giuseppe De Luca a plecat de la CFR Cluj Mesajul ardelenilor pentru italian

Giuseppe De Luca este una dintre dezamăgirile celor de la CFR Cluj în acest sezon. Atacantul italian adus sub formă de împrumut de la Virtus Entella, din liga a doua italiană, nu a reușit să se impună în echipa trupei din Gruia și a reprezentat o apariție sporadică în formula lui Toni Conceicao. Acum, De Luca și-a reziliat contractul cu gruparea din Ardeal, iar FANATIK a aflat că fotbalistul se află pe lista a două echipe din liga a doua italiană.

UPDATE, 01 februarie, ora 10.00. CFR Cluj și Virtus Entella au ajuns la un acord pentru rezilierea împrumutului jucătorului Giuseppe de Luca, împrumut ce expira în vara acestui an. Giuseppe De Luca este liber din acest moment să semneze cu orice echipă dorește

UPDATE, 28 ianuarie, ora 18:21. Giuseppe De Luca este aproape de a semnat cu Livorno, aşa cum FANATIK.RO a anunţat încă din 26 ianuarie. Calciomercato scrie că se negociază acest transfer, care ar putea să fie realizat în următoarele ore.


Cele două echipe care sunt interesate de serviciile fotbalistului italian sunt formațiile Ascoli și Livorno. Prima se află numai pe locul 11, cu 25 de puncte în 19 etape. De partea cealaltă, Livorno este într-o „formă” și mai slabă, fiind în acest moment pe ultimul loc în Serie B, cu numai 15 puncte. De altfel, „lanterna roșie” are mai mari șanse să îl repatrieze pe jucătorul CFR-ului.

Giuseppe De Luca, pe „lista neagră” la CFR, alături de alți doi jucători

Ratarea calificării în primăvara europeană i-a forțat pe oficialii CFR-ului să ia măsuri. Astfel, pe lângă faptul că echipa campioană nu a făcut nicio achiziție în această iarnă, clujenii au căutat și să se debaraseze de jucătorii considerați „în plus”. Unul dintre este Giuseppe De Luca, atacantul adus din liga a doua italiană. Altul este Urko Vera, cel care s-a întors la CFR Cluj în vară, după împrumutul de la Astra Giurgiu, dar nu a primit suficiente șanse nici în acest sezon. De asemenea, nici Julio Baptista nu stătea tocmai pe roz, în ciuda renumelui fotbalistului brazilian.

Ultimul din listă era Robert Tambe. Atacantul camerunez evoluase cel mai mult dintre cei patru fotbaliști, dar devenise nemulțumit de postura de rezervă, întrucât îi era teamă că pierde contactul cu naționala Camerunului. Cum avea și un salariu destul de consistent, iar conducerea a căutat să scape de Tambe, internaționalul african a fost împrumutat timp de un an la echipa moldoveană Sheriff Tiraspol.

  • 117 minute în 5 meciuri a jucat Giuseppe De Luca la CFR Cluj 
  • 500.000 euro este cota lui De Luca, potrivit transfermarkt.de