Sport

Dennis Man și Valentin Mihăilă au un nou antrenor la Parma: Giuseppe Iachini a fost numit la câteva ore după demiterea lui Enzo Maresca

Giuseppe Iachini este noul antrenor al lui Dennis Man și Valentin Mihăilă la Parma, numirea acestuia venind la câteva ore după ce Enzo Maresca fusese demis.
23.11.2021 | 23:57
Dennis Man si Valentin Mihaila au un nou antrenor la Parma Giuseppe Iachini a fost numit la cateva ore dupa demiterea lui Enzo Maresca
Dennis Man și Valentin Mihăilă vor fi antrenați de Giuseppe Iachini
ADVERTISEMENT

Echipa italiană din Serie B AC Parma, la care evoluează și jucătorii români Dennis Man și Valentin Mihăilă, are un nou antrenor. La câteva ore de la demiterea lui Enzo Maresca, oficialii clubului au anunțat că noul tehnician este Giuseppe Iachini.

Anunțul a fost făcut pe site-ul oficial al grupării aflată pe locul 14. „Giuseppe Iachini este noul antrenor al Parmei. Ca jucător, el a evoluat în Serie A, Serie B și Serie C1.

ADVERTISEMENT

După ce a renunțat la cariera de fotbalist, a antrenat Cesena, Vicenza, Piacenza, Chievo, Brescia, Sampdoria, Siena, Palermo, Udinese, Sassuolo, Empoli și Fiorentina”, sună anunțul.

Giuseppe Iachini îi va pregăti pe Dennis Man și Valentin Mihăilă până în vara lui 2023

Iachini a semnat un contract valabil până la sfârșitul sezonului 2022/2023, iar numirea lui a fost salutată și de președintele Parmei. „Bine ai venit, Beppe”, a scris Kyle Krause pe Twitter.

ADVERTISEMENT

Înlocuirea lui Maresca pe banca tehnică s-a consumat în această după-amiază, iar motivul pentru care tehnicianul a fost îndepărtat îl reprezintă rezultatele slabe din ultima perioadă ale echipei.

Parma a remizat, duminică, pe teren propriu, în fața Cosenzei, scorul final fiind 1-1, iar anterior a fost surclasată, în deplasare, de Lecce, care i-a administrat un sec 4-0.

ADVERTISEMENT

Enzo Maresca a stat tot timpul cu gura pe Dennis Man

De-a lungul timpului, Enzo Maresca i-a criticat de mai multe ori pe cei doi fotbaliști români de la Parma, Dennis Man și Valentin Mihăilă, primul fiind luat în colimator de cele mai multe ori.

Pot spune că nu există niciun caz Dennis Man. El se antrenează foarte bine, dar în ultimele două meciuri am schimbat puțin configurația echipei, iar acest lucru a adus performanță și rezultate.

ADVERTISEMENT

Dar, așa cum am spus și cu alte ocazii, eu mă bazez foarte mult pe ceea ce văd că fac jucătorii la antrenamentele din timpul săptămânii și cum ii văd pe băieți. Nu negociez atitudinea incorectă. Când există atitudine corectă, este loc pentru toată lumea.

Enzo Maresca spunea despre Dennis Man că nu-și găsește locul

De fiecare dată le dau băieților exemplul lui Adrian Benedyczak (n.r. – atacantul polonez de 20 de ani). A fost rezervă în câteva meciuri, dar nu a avut niciodată o atitudinea gresita, motiv pentru care a fost recompensat.

Cred că el poate fi un exemplu pentru toată lumea în ceea ce privește atitudinea”, a declarat tehnicianul.

Mihăilă a jucat împotriva celor de la Vicenza, s-a sacrificat și a avut o ocazie foarte mare de a marca. Dennis nu a găsit loc, dar va veni timpul lui”, spunea Maresca pe 6 noiembrie pentru parmalive.com.

Dennis Man trebuie să facă diferența, era de părere Enzo Maresca

Maresca vorbise, pentru același site, la sfârșitul lunii octombrie, despre situația lui Dennis Man. „Când stai pe banca de rezerve e clar că nu ești fericit. Dar există mereu două opțiuni: prin comportamentul tău ori îi demonstrezi antrenorului că are dreptate, ori îl pui în dificultate!

Totul depinde de el, eu am luat niște decizii și a mers bine. Dar asta nu înseamnă că voi lua mereu aceleași decizii. Eu sunt aici pentru a găsi soluții și pentru a obține maximum de la fiecare jucător”, spunea el pe 31 octombrie.

Asta după ce, înainte cu patru zile, punea presiune pe mijlocașul român. „Man face parte din grupul de jucători care ar trebui să facă diferența și, mai presus de toate, să-și asume o responsabilitate pe umerii lor.

Acest lucru este valabil și pentru jucători importanți precum Vazquez, Danilo și Osorio. Nu este vorba despre a spune, ci despre a face asta”, declara Maresca.

ADVERTISEMENT