ADVERTISEMENT
Fotbal international

Giuseppe Rossi a scăpat de suspendare în cazul de dopaj. “S-a terminat un coşmar”

Autor: Claudiu Surmei | 02.10.2018 | 08:48
Giuseppe Rossi nu va fi suspendat în cazul de dopaj

Giuseppe Rossi a scăpat doar cu o mustrare din partea Agenţiei Naţionale Antidoping din Italia. Fostul atacant al naționalei Italiei risca o suspendare pe o perioadă mare de timp, însă avocații săi au demonstrat că substanța depistată în urma analizelor nu a fost în cantitate mare și au marșat și pe buna-credință a jucătorului.

ADVERTISEMENT

Considerat unul dintre cei mai promițători fotbaliști italieni, Giuseppe Rossi a avut o carieră marcată de accidentări. Problemele au început pentru el în 2011, când juca la Villarreal și a suferit o ruptură de ligamente încrucișate la genunchiul drept într-un meci cu Real Madrid. A lipsit de pe gazon 6 luni, apoi a recidivat și a stat pe tușă încă 10 luni. În 2014 a avut probleme cu ligamantele colaterale la același genunchi și nu a jucat 5 luni. În același an s-a accidentat și la menisc, pentru ca în 2017 să se accidenteze grav și la genunchiul stâng.

Giuseppe Rossi nu va fi suspendat în cazul de dopaj

Fotbalistul a fost depistat pozitiv la dorzolamidă în urma unui control antidoping efectuat după partida Benevento – Genoa, din sezonul precedent de Serie A. După ce comisia antidoping din Italia a cerut un an de suspendare pentru Rossi, fotbalistul a primit doar o mustrare. Avocații lui i-au convins pe cei din comisie că jucătorul avea doar o mică doză din substanța respectivă în urină, iar acesta a susținut tot timpul că este nevinovat. “Buna-credinţă a lui Giuseppe a fost înţeleasă. Nu a fost dictată vreo sancţiune, ci doar o mustrare. Un mesaj să fie mai atent data viitoare”, a declarat unul dintre avocați.

ADVERTISEMENT

“Azi s-a terminat un coşmar de 4 luni. Acum vreau doar să mă gândesc la fotbal şi să fac în continuare ceea ce iubesc mai mult decât orice”, a scris Giuseppe Rossi pe contul personal de Twitter imediat după ce a aflat că a scăpat de suspendare.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!