Sport

EXCLUSIV. TANCUL nostru din Spania: ”Peste Moldo-gol”

PRIMERA. Florin Andone a debutat luni seara în Primera Division pentru Cordoba, în meciul cu Granada, încheiat 2-0. Atacantul român în vîrstă de 21 de ani a avut nevoie de 44 de minute pentru a...
07.01.2015 | 00:05
EXCLUSIV TANCUL nostru din Spania Peste Moldogol

PRIMERA. Florin Andone a debutat luni seara în Primera Division pentru Cordoba, în meciul cu Granada, încheiat 2-0. Atacantul român în vîrstă de 21 de ani a avut nevoie de 44 de minute pentru a marca golul doi al echipei sale. Nabil Ghilas a deschis scorul în minutul 16, iar Andone a stabilit scorul final. Ascensiunea lui Andone este fulminantă. El a marcat la primul meci ca titular la Cordoba pe data de 17 decembrie, în Cupa Regelui, după doar cinci minute tot într-un meci cu Granada.

Loading the player…

PRIMERA. FANATIK.RO l-a contactat pe tînărul fotbalist, care se află de la vîrsta de 12 ani în Spania. El spune că a fost un vis devenit realitate să marcheze în Primera Division. ”Am fost foarte fericit că am marcat chiar la debutul în Primera Division. Îi mulţumesc antrenorului că a avut încredere în mine şi m-a titularizat. A fost de vis să marchez într-un campionat în care joacă Barcelona şi Real Madrid. Colegii m-au felicitat după meci. E foarte  bine că am reuşit să cîştigăm primul meci acasă în acest sezon. Sperăm să evităm retrogradarea”.

florin 2

Gladiatorul! ”Lucrez zilnic la sala de forţă”

PRIMERA. Se caracterizează ca fiind un jucător puternic, muncitor, care nu se fereşte să alerge şi care pune osul la treabă. Speră să crească în continuare şi să devină un atacant pe care să se bazeze naţionala României. Are doi idoli despre care spune că sînt modele pentru el. ”Mă consider un jucător puternic. Mă simt puternic. Lucrez zilnic în sala de forţă! Alerg mult, pun osul. Andrei Şevcenko şi Samuel Eto’o. Pe ei îi idolatrizez! Mi-aş dori să ajung cîndva să am calităţile lor”, a spus Florin Andone pentru FANATIK.RO.

florin

”Am jucat prima oară într-un sat din Spania”

PRIMERA. Spania n-a fost întotdeauna casa lui. Pînă la 12 ani a locuit în România şi a jucat fotbal la echipa satului în care locuia. A jucat şi la Botoşani, însă avea o vîrstă prea fragedă să-l observe cineva. ”Mama mea cunoştea o persoană în Spania şi am plecat împreună cu ea şi fratele meu. Aveam 12 ani atunci. Am început să joc la echipa unui sat aflat la 120 de kilometri de Castellon. Eram obişnuit la un asemenea nivel, întrucît am mai făcut-o şi în satul meu natal din România. Apoi am ajuns la Castellon şi Villarreal şi în 2014 am ajuns la Cordoba”, povesteşte Florin Andone.

Locuieşte împreună cu prietena, mai mare cu 5 ani ca el!

PRIMERA. Florin Andone n-a mai trecut de mult timp prin România, însă speră să ajungă la Botoşani în 2015. ”Au trecut mulţi ani de cînd n-am mai mers în România. Nu prea mă mai leagă nimic acolo. Aici, în Spania, am toţi prietenii, mama, fratele meu”, spune Florin Andone. El locuieşte împreună cu prietena, mai mare cu 5 ani ca el. Despre ea spune că este persoana care îl ţine cu picioarele pe pămînt. Are o vîrstă fragedă şi n-a fost răpit de mirajul cluburilor, preferă să ducă o viaţă liniştită şi să se concentreze la fotbal. ”În timpul meu liber mă antrenez, merg la sala de forţă. Spre seară ies cu prietena mea la cinema, în oraş. Ea este mai mare ca mine, are 26 de ani şi mă ţine cu picioarele pe pămînt”, spune jucătorul care a trecut pe la loturile de Under 18 şi Under 19 ale României.

Mulţumiri pentru Ovidiu Stîngă. El l-a luat la naţionala României U18

PRIMERA. Atacantul lui Cordoba n-a mai fost selecţionat de România de aproape 3 ani. El a jucat ultimele sale partide în 2012 şi de atunci n-a mai fost convocat. ”Am jucat la naţionalele de tineret ale României, pe vremea în care antrenor era Ovidiu Stîngă. De atunci n-am mai fost convocat. La vîrsta mea, mai pot juca doar pentru naţionala mare a României. Îmi doresc din toată inima să fiu selecţionat, dar totul depinde de evoluţiile mele în continuare”, a încheiat Florin Andone.

Ce spune singurul antrenor român care a lucrat cu Florin Andone

PRIMERA. FANATIK.RO l-a contactat pe singurul antrenor român cu care a lucrat Florin Andone. Ovidiu Stîngă a fost cel care l-a convocat pentru prima oară pe atacantul lui Cordoba, care evolua la Castellon în momentul debutului la ”tricolorii mici”. ”Era o persoană din cadrul FRF care se ocupa cu centralizarea informaţiilor despre jucătorii români care au domiciliu într-o ţară strănină. În documentaţia pe care o aveam despre el, am observat că a dat foarte multe goluri în Spania, mai ales cu capul! Astfel, am ales să-l selecţionez”, spune Ovidiu Stîngă. Antrenorul român a fost foarte mulţumit de calităţile arătate de Florin Andone. ”Este un jucător inteligent, de gura porţii. Şi pe vremea în care juca la Under 18, era un jucător puternic. Are un potenţial foarte bun. Este un jucător de explozie. Seamănă ca joc cu Viorel Moldovan, însă marcheză mai uşor golurile ca Vio!”, încheie Ovidiu Stîngă discuţia cu FANATIK.RO.

Cine este Florin Andone
Data naşterii: 11.04.1993
Locul naşterii: Joldeşti (Botoşani)
Înălţime: 1,82 m
Poziţia în teren: vîrf
La Cordoba din: 1 decembrie, 2014
Echipe anterioare: CD Castellon, Villarreal C, Atl. Baleares
Valoare: 50.000 de euro, conform transfermarkt.de