Sport

Gladiatorul din naţionala Italiei! Francesco Acerbi a învins de două ori cancerul: “Îi mulţumesc lui Dumnezeu”

Naţionala Italiei a fost prima echipă calificată în optimile EURO 2020, iar Franceso Acerbi, unul dintre fotbaliştii prezenţi pe teren, are o poveste impresionantă.
21.06.2021 | 23:33
Gladiatorul din nationala Italiei Francesco Acerbi a invins de doua ori cancerul Ii multumesc lui Dumnezeu
Gladiatorul din naţionala Italiei! Francesco Acerbi a învins de două ori cancerul: "Îi mulţumesc lui Dumnezeu"
ADVERTISEMENT

Francesco Acerbi a început EURO 2020 pe banca de rezerve a Italiei, însă a intrat pe teren în minutul 24 al meciului cu Elveţia, după ce Giorgio Chiellini a suferit o accidentare. Debutul la un turneu final a venit la 8 ani de când fundaşul central a fost prima oară diagnosticat cu cancer.

Francesco Acerbi a învins de două ori cancerul şi acum joacă la EURO 2020 cu Italia

Pe 9 iulie 2013, Francesco Acerbi era transferat de Sassuolo de la Genoa, însă la scurt timp primea o veste teribilă. La un examen medical de rutină, înainte de startul sezonului, fotbalistul era diagnosticat cu cancer testicular. Fundaşul a fost imediat operat, iar tumoarea a fost extirpată la timp.

ADVERTISEMENT

Revenit la antrenamente, Francesco Acerbi a debutat pentru Sassuolo pe 15 septembrie 2013, însă calvarul nu era terminat. În decembrie 2013, fundaşul era anunţat că va fi suspendat după ce a picat un test anti-doping, însă acesta s-a apărat şi a susţinut că nu a folosit niciodată substanţe interzise şi că medicamentele luate în lupta împotriva cancerului sunt de vină.

După câteva teste suplimentare, Francesco Acerbi primea a doua lovitură teribilă: boala recidivase. Timp de trei luni, între ianuarie şi martie 2014, fundaşul central a fost supus mai multor şedinţe de chimioterapie. Pe 15 martie 2014, italienii primeau vestea cea bună. Jucătorul anunţa că viaţa sa nu mai este pusă în pericol şi că se poate întoarce pe teren.

ADVERTISEMENT

“A fost foarte curajos şi un exemplu pentru oamenii care suferă de aceeaşi boală. A fost un ‘leu’, aşa cum îi place lui să spună”, povestea Luca Bizzari, fotograf sportiv şi un mare fan al lui Sassuolo.

Francesco Acerbi, dezvăluiri tulburătoare despre perioada cea mai grea din viaţa lui: “Cancerul a fost norocul meu”

Scăpat de marea cumpănă a vieţii, Francesco Acerbi a vorbit pentru numărul din martie 2020 al revistei “Il Calciatore”. Fundaşul central a dezvăluit că după decesul tatălui a început să bea şi să aibă o viaţă extrasportivă care nu era potrivită unui fotbalist.

ADVERTISEMENT

“După ce a murit tata, am început să beau. Beam orice. Prima dată m-au operat și după 3 săptămâni eram pe teren. Nimic nu se schimbase. Continuam să mă port neprofesionist în afara terenului. Mă culcam târziu, uneori stăteam în oraș până la 7 dimineața, beam.

Nu mă mai respectam deloc, nu-mi respectam munca, nici pe cei care mă plăteau. Veneam des la antrenament băut. Fizic eram bine, pentru că mereu am fost puternic. Puteam să dorm puțin și să dau randament. Cancerul a fost norocul meu.

ADVERTISEMENT

Dacă nu m-aș fi îmbolnăvit de cancer aș fi ajuns în Serie B sau poate chiar m-aș fi retras. Din fericire, cineva acolo Sus mă iubea și mi-a trimis această boală. Fără ea aș fi sfârșit foarte rău. Nimeni nu m-ar fi putut salva”, a povestit Francesco Acerbi.

Moment impresionant în timpul preliminariilor EURO 2020

Transferat la Lazio în vara lui 2018, Francesco Acerbi a devenit un obişnuit al lotului Italiei, iar în preliminariile EURO 2020 a jucat 3 meciuri şi a marcat 1 gol. În octombrie 2019, înaintea meciului cu Grecia, Roberto Mancini şi-a dus jucătorii la un spital pentru copii din Roma, iar fundaşul italian i-a impresionat pe medici.

Atenţionat că autocarul naţionalei se pregăteşte se plece, Acerbi a avut o replică, dezvăluită de ofiţerul de presă al spitalului, care arată caracterul fotbalistului. “Nu-mi pasă, să plece. Voi lua un taxi. Nu plec de aici până nu-i vizitez pe toţi”, dezvăluia Alessandro Iapino cuvintele fotbalistului îndreptate spre staff-ul naţionalei.

ADVERTISEMENT