Fotbal international

VIDEO. Umilinţa supremă pentru o echipă cu peste 100 de trofee! Scoasă din Europa de nişte amatori din Luxemburg

Mult aşteptata revenire a celor de la Glasgow Rangers în cupele europene, după o pauză de şase ani, s-a dovedit a fi un adevărat dezastru. Cea mai titrată echipă a Scoţiei a fost eliminată...
05.07.2017 | 09:28
VIDEO Umilinta suprema pentru o echipa cu peste 100 de trofee Scoasa din Europa de niste amatori din Luxemburg

Mult aşteptata revenire a celor de la Glasgow Rangers în cupele europene, după o pauză de şase ani, s-a dovedit a fi un adevărat dezastru. Cea mai titrată echipă a Scoţiei a fost eliminată din primul tur preliminar al Ligii Europa, după ce a cedat pe terenul celor de la Progres Niederkorn, locul patru în ediţia trecută a campionatului din Luxemburg. Rangers a pierdut în deplasare, scor 0-2, după ce pe propriul teren câştigase la limită, 1-0.

VEZI AICI VIDEO

Francoise, minutul 66, şi Thill, 75, au marcat golurile care au adus calificarea celor de la Progres Niderkorn, chiar dacă Rangers a ratat cele mai mari ocazii ale partidei. După ce în 2011 a ajuns până în optimile Europa League, Rangers nu a mai reuşit să treacă nici un tur în Europa în 2012, fiind eliminată de Malmo din Liga Campionilor şi mai apoi de NK Maribor în preliminariile Ligii Europa.

Palmares impresionant, finalistă Liga Europa în 2008

Retrogradată din cauza problemelor financiare, la finalul sezonului 2011-2012, Glasgow Rangers este cea mai titrată echipă din Scoţia, cu peste 100 de trofee, dintre care 54 de titluri. A câştigat Cupa Cupelor în 1972, în faţa lui Dinamo Moscova, pentru ca în 2008 să piardă finala Ligii Europa, tot cu o echipă din Rusia, Zenit Sankt Petersburg. În 2010, Unirea Urziceni obţinea cea mai prestigioasă victorie, scor 4-1, la Glasgow, în grupele Ligii Campionilor.

FC Progres Niederkorn este o echipă fondată în 1919, care a terminat pe locul patru ediţia precedentă a campionatului din Luxemburg. Joacă în oraşul Differdange, aproximativ 25.000 de locuitori, pe un stadion de 5.000 de locuri. Are trei titluri în Luxemburg, ultimul în 1981. Valoarea totală a lotului, conform Transfermarkt.de, este de 1,7 milioane de euro, de 12 ori mai puţin decât ar fi cota celor de la Glasgow Rangers.