Sport

Gloria Bistriţa și-a aflat adversara din sferturile Cupei EHF! Duel dificil pentru echipa lui Horațiu Pașca

11.02.2020 | 13:54
Gloria Bistrita sia aflat adversara din sferturile Cupei EHF Duel dificil pentru echipa lui Horatiu Pasca
ADVERTISEMENT

Gloria Bistriţa s-a calificat dramatic în sferturile de finală din Cupa EHF după ce a scos un egal în ultimele secunde cu formaţia maghiară Erdi, datorită golului marcat de Valentina Ardean Elisei. La final, echipa lui Horaţiu Paşca a remizat, scor 24-24, care a dus echipa în sferturi datorită locului doi obţinut în grupă.


UPDATE, 11 februarie, ora 13:55. Gloria Bistrița va juca în sferturile de finală ale Cupei EHF împotriva formației daneze Herning-Ikast Handbold. Meciul tur va avea loc la Bistrița pe 29 februarie sau 1 martie, iar returul este programat o săptămână mai târziu în Danemarca. Dacă va trece de daneze, formația ardeleană joacă în semifinale cu învingătoarea dintre Podravka Vegeta Koprivnica (Croaţia) şi Thuringer HC (Germania).

ADVERTISEMENT

Gloria Bistriţa, calificare istorică în ultima secundă în Cupa EHF: “A fost incredibil şi arbitrele au făcut totul ca să tragă cu gazdele”

FANATIK a vorbit după acest succes cu Horaţiu Paşca, antrenorul Gloriei Bistriţa, care s-a declarat foarte fericit de faptul că echipa a făcut faţă pe toate fronturile după ce a fost anunţată că va participa în grupele Cupei EHF în locul Coronei Braşov, exclusă din cauza problemelor de dopaj:

“Nu am avut timp să ne dezmeticim, dar ne bucurăm foarte mult pentru această performanţă. Suntem foarte mulţumiţi de ceea ce am realizat. Finalul l-am trăit cu sufletul la gură, am avut două goluri avans, dar nu am văzut în viaţa mea un asemenea arbitraj.

ADVERTISEMENT

Ne-au dat patru minute de eliminare pe atac. A fost incredibil şi au făcut totul ca să tragă cu gazdele. Dar, apoi a venit inspiraţia lui Alice care a adus una dintre cele mai importante succese din istoria echipei. 

Mă bucur că am obţinut calificarea pe terem maghiar, împotriva unei echipe care joacă în cel mai puternic campionat din lume. Este un succes istoric pentru noi pentru că am reuşit să ne adunăm din luna decembrie şi să facem faţă pe toate fronturile. Mă bucur pentru fetele mele, Slavă Domnului că toate sunt sănătoase”, a spus Paşca.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO: 

“La ce noroc am, cred că o să jucăm cu Siofok (râde)”

Antrenorul echipei ardelene a declarat că la ce noroc are la tragerile la sorţi, nu este exclus ca următoarea adversară să fie Siofok, campioana en-titre: “A fost o perioadă foarte aglomerată, cu meciuri din trei în trei zile, pe care am început-o pe 29 decembrie.

Acum avem o pauză de trei zile şi mă bucur mult că o avem, pentru a putea să ne odihnim, să ne încărcăm bateriile înainte de meciul cu Râmnicu Vâlcea. Totuşi, peste câteva zile o să avem meci împotriva campioanei României. 

ADVERTISEMENT

Să vedem pe mai departe ce ne vor hărăzi sorţii. La ce noroc am, cred că o să jucăm cu Siofok (râde). Dar, mă bucur mult că am obţinut calificarea. Asta dovedeşte că suntem o echipă de caracter, care luptă până la final”

Înainte de meciul decisiv, Horaţiu Paşca s-a întâlnit cu Ambros Martin, fostul selecţioner al României. Cei doi au colaborat la naţională şi au rămas în relaţii foarte bune, antrenorul Bistriţei fiind invitat la meciul Ferencvaros – Rostov, de tehnicianul iberic:

“M-am întâlnit cu Ambros Martin, am rămas în relaţii foarte bune. Am stat în acelaşi hotel şi am stat de vorbă. Este ca un mentor pentru mine, am colaborat foarte bine la naţională.

Este la curent cu tot ceea ce se întâmplă în handbalul românesc pentru că este la naţionala Rusiei şi la Rostov. M-a invitat la meciul pe care Rostov l-a avut cu Ferencvaros”, a spus Paşca pentru FANATIK.

Gloria Bistriţa a încheiat pe locul doi în grupa C a competiţiei cu 7 puncte, unul mai mult decât ungoroaicele de la Erdi şi 3 mai puţin decât Odessa, echipa care a ocupat primul loc în ierarhie. În Liga Naţională, Gloria este pe locul 4 cu 27 de puncte, la egalitate de puncte cu Minaur Baia Mare, însă cu un meci mai puţin disputat.


Erd – Gloria Bistrița 24-24 (12-12)

Nenezic, Zoqbi de Paula. Rațiu 6, Ardean 5, Ilyina 5, Dincă 3, Pristăvița 2, Paraschiv 1, Tetean, Vasileuskaya 1, Bloj, Costa, Moroianu, Șamanț, Țanc, Zegrean


  • 37 de ani are Valentina Ardean-Elisei, sportiva care a marcat golul victoriei. 
  • 7 puncte a adunat Gloria Bistriţa în grupa C din Cupa EHF

 

ADVERTISEMENT