Sport

Gloria Bistrița – Storhamar 27-29, în finala Final Four-ului EHF European League. Eșec dramatic pentru echipa lui Florentin Pera

Gloria Bistrița a pierdut cu Storhamar, scor 27-29, în finala Final Four-ului EHF European League. În meciul pentru bronz, Dunărea Brăila a cedat în fața lui Nantes.
12.05.2024 | 20:32
Gloria Bistrita  Storhamar 2729 in finala Final Fourului EHF European League Esec dramatic pentru echipa lui Florentin Pera
Gloria Bistrița a pierdut finala Final Four-ului EHF European League contra celor de la Storhamar.
ADVERTISEMENT
12-05-2024
16:02

Gloria Bistrița - Storhamar 27-29

Vezi aici cele mai importante momente

FINAL DE MECI. Eșec dramatic pentru Gloria Bistrița în finala Final Four-ului EHF European League. Echipa lui Florentin Pera a cedat la două goluri diferență, scor 27-29 la capătul unui meci extrem de echilibrat. 

Min. 58: 26-28. Nordicele au preluat conducerea în finalul meciului. 

Min. 50 – Echilibrul se menține și în finalul întâlnirii. Scor: 23-24.

Min. 40 – Niciuna dintre echipe nu reușește să se desprindă decisiv pe tabelă. Scor: 19-19.

Min. 30 – Echipa noastră încheie în forță prima repriză și merge la vestiare cu un avantaj de un gol. Scor: 15-14.

Min. 20 – Elevele lui Florentin Pera țin aproape de adversare. Scor: 9-10.

Min. 10 – După un început bun, Gloria a cedat inițiativa și norvegiencele au trecut imediat în avantaj. Scor: 4-6.

Start de meci!

Gloria Bistrița întâlnește formația norvegiană Storhamar în finala Final Four-ului EHF European League de la Graz.

12-05-2024
15:01

Dunărea Brăila, înfrângere la loviturile de la 7 metri

Dunărea Brăila a pierdut la loviturile de la 7 metri finala mică a Final Four-ului EHF European League de la Graz, în fața formației franceze Neptunes Nantes, scor 38-39.

Conduse pe mai toată durata partidei, cu 4 goluri la pauză, brăilencele au revenit fantastic pe finalul reprizei secunde și au trimis jocul la loviturile de la 7 metri.

Însă, aici, după o serie de 12 aruncări, Jelena Zivkovic a fost singura care a ratat și franțuzoaicele au reușit să se impună.

De la ora 19:00 se va disputa marea finală între Gloria Bistrița și Storhamar.

11-05-2024
17:44

Storhamar, victorie uluitoare cu Nantes

Echipa norvegiană Storhamar este adversara Gloriei Bistrița în finala EHF European League, după o victorie fabuloasă în fața formației franceze Nantes.

Conduse de la un capăt la altul al meciului și cu 4 goluri la pauză, nordicele au au avut o revenire fantastică în ultimele minute ale jocului și s-a impus cu 28-27. Cele mai bune marcatoare ale învingătoarelor au fost Anniken Obaidli – 9 goluri și Guro Nestaker – 8 goluri, în timp ce de la învinse s-a remarcat  Marie-Helene Sajka – 7 goluri.

Finala mare dintre Gloria Bistrița și Storhamar se va disputa duminică, 12 mai, de la ora 19:00, în timp ce lupta pentru bronz dintre Dunărea Brăila și Nantes va deschide ziua, de la ora 16:00.

11-05-2024
13:08

Bistrița - Dunărea Brăila 37-26

Vezi aici toate fazele video importante. 

FINAL DE MECI. 37-26. Gloria Bistrița a demolat-o pe Dunărea Brăila, scor 37-26, în semifinalele EHF European League. Echipa antrenată de Florentin Pera a condus meciul de la un capăt la altul și nu a avut emoții în privința calificării. Cristina Laslo, cu 9 goluri, a fost cea mai bună marcatoare a meciului. Bistrița va da piept în finală cu învingătoarea din meciul Storhamar – Nantes. 

Min. 57: 35-24. Dunărea Brăila a redus din diferență, însă avantajul Gloriei Bistrița rămâne uriaș. 

Min. 52: 33-20. Gloria Bistrița a eliminat orice urmă de îndoială în privința câștigării meciului. Cristina Laslo a ajuns la cota 8.  

Min. 44: 28-19. Gloria Bistrița este cu un picior în finala EHF European League. Franțuzoaica Niombla face spectacol contra celor de la Dunărea Brăila. 

Min. 38: 24-18. Gloria Bistrița continuă să practice un handbal de înaltă calitate. Echipa antrenată de Florentin Pera are un avans liniștitor pe tabelă. 

PAUZĂ. 20-14. Avantaj liniștitor pentru Gloria Bistrița la pauză. Elevele lui Florentin Pera conduc la 6 goluri diferență. 

Min. 27: 18-12. Bistrița a turat motoarele și a pus 6 goluri pe tabelă înainte de pauză. Formația condusă din teren de Laslo a devenit favorită pentru calificarea în marea finală. 

Min. 22: 12-9. Bistrița s-a distanțat din nou pe fondul unui joc solid. Cristina Laslo, liderul naționalei României, a ajuns deja la 5 goluri marcate în meci.

Min. 16: 8-7. Dunărea Brăila a redus din diferență. Jezic, Liscevic și Quintino au marcat câte două goluri pentru echipa pregătită de Jan Leslie. 

Min. 12: 7-5. Bistrița a reușit să se distanțeze la două goluri pe tabelă. Cristina Laslo a luat partida pe cont propriu, reușind să marcheze deja 3 goluri. 

Min. 7: 5-4. Bistrița are avantaj de un gol după minute. Bazaliu și Laslo au început în forță meciul și au înscrie fiecare de câte două ori. 

Min. 1: 0-0. Meciul a început!

Gloria Bistrița – Dunărea Brăila este duelul 100% românesc din semifinalele Final Four-ului EHF European League. Țara noastră are, astfel, garanția că va da o finalistă în a doua cea mai importantă competiție a continentului în handbalul feminin.

Gloria Bistrița – Dunărea Brăila, live video online, în Final Four-ul EHF European League

Gloria Bistrița s-a calificat în Final Four după ce a trecut în sferturi de Mosonmagyarovar, din Ungaria, cu 32-30 și 27-25. Bistricencele se pot lăuda cu un parcurs fantastic în această ediție a EHF European League, ele fiind neînvinse în Grupa C și în meciurile din sferturi.

ADVERTISEMENT

Din grupa Gloriei Bistrița au mai făcut parte Nantes, Bensheim-Auerbach și MKS Lublin. Bistricencele au câștigat toate partidele, cu excepția remizei 19-19 de pe teren propriu, contra franțuzoaicelor de la Nantes.

De partea cealaltă, Dunărea Brăila, echipă sponsorizată cu 4 milioane de euro de municipalitate în 2024, a ajuns în semifinale după ce a învins-o în sferturi pe Podravka Vegeta, cu 32-26 și 26-25. În grupa B, brăilencele au pierdut un singur meci, 28-32 la Thuringer. Din grupă au făcut parte și echipele Thuringer, Chambray Touraine și Lokomotiva Zagreb.

ADVERTISEMENT

Cine transmite la TV partida Gloria Bistrița – Dunărea Brăila, în Final Four-ul EHF European League

Meciul care decide prima finalistă a EHF European League la handbal feminin va fi televizat pe canalul Digisport 2 sâmbătă, 11 mai, de la ora 16:00.

Partida poate fi urmărită și pe FANATIK.ro în format LIVE VIDEO. Aici găsiți toate informațiile esențiale despre meci, precum și detalii despre ce se întâmplă în cealaltă semifinală, care începe la 19:00.

ADVERTISEMENT

Programul Final Four-ului EHF European League

Sâmbătă se joacă ambele semifinale, în sala din Graz. Gloria Bistrița – Dunărea Brăila începe la ora 16:00. De la 19:00 se joacă cea de-a doua semifinală, dintre Storhamar și Nantes.

Meciul dintre norvegience și franțuzoaice va fi transmis pe canalul Digisport 4. Finala mică și finala mare au loc duminică, 12 mai.  Finala mică va fi de la 16:00 pe Digisport 1, iar finala mare se joacă de la 19:00, pe Digisport 2.

ADVERTISEMENT

Cote pariuri la meciul Gloria Bistrița – Dunărea Brăila

Bistricencele sunt favorite la victorie, cu o cotă de 1,75 pentru un succes în semifinală. Remiza are cota 8,25, în timp ce succesul Brăilei este cotat cu 2,70.

În Liga Florilor, Gloria Buzău a câștigat la Brăila cu 27-26. În retur, bistricencele s-au impus cu 27-24. Dunărea s-a revanșat în Cupa României, unde a eliminat Gloria în semifinale, după o victorie cu 36-35 obținută în prelungiri.

Bistrița – Dunărea Brăila, live stream, 16:00, Digisport 2

Cu două semifinaliste în competiție, România are motive să spere chiar la cucerirea EHF European League. Totuși, în finala mare ar putea accente Nantes, trupa care a câștigat EHF European League în 2021.

Orice s-ar întâmpla în meciul de sâmbătă, este sigur că fanii handbalului feminin românesc vor avea motive să urmărească și partidele finale de duminică, pentru că ambele vor implica o echipă din Liga Națională!

ADVERTISEMENT