Fotbal intern

Gluma se îngroașă: Guvernul Ungariei ar putea controla 49% din acțiunile de la CFR Cluj! Neluțu Varga, întâlnire cu “scutul” lui Viktor Orban

15.11.2018 | 18:23
Gluma se ingroasa Guvernul Ungariei ar putea controla 49 din actiunile de la CFR Cluj Nelutu Varga intalnire cu scutul lui Viktor Orban

Investițiile cabinetului condus de Viktor Orban ar putea continua în țara noastră cu “perla coroanei”. Guvernul Ungariei ar putea controla 49% din acțiunile de la CFR Cluj, ultima campioană a României! FANATIK.RO dezvăluie negocierile purtate în secret de Neluțu Varga cu unul dintre oamenii de încredere ai premierului maghiar.

Sepsi și Csikszereda primesc 6,5 milioane de euro de la Guvernul Ungariei. Gigi Becali îi declară război lui Viktor Orban. Relațiile dintre maghiari și români, un subiect sensibil de secole întregi, sunt din ce în ce mai strânse în fotbal. Iar informațiile pe care le prezentăm ar trebui să dea de gândit autorităților din România, care au ignorat de-a lungul vremii investițiile în dezvoltarea sportului de la noi.

Guvernul Ungariei ar putea controla 49% din acțiunile de la CFR Cluj! Neluțu Varga, negocieri cu patronul de la MOL Vidi

În ultima perioadă, patronul celor de la CFR Cluj a căutat investitori dispuși să îl ajute cu echipa de fotbal ardeleană. Neluțu Varga a discutat cu apropiați ai prințului Albert de Monaco și le-a oferit acțiuni în schimbul investițiilor la formația din Gruia. FANATIK.RO a aflat că Varga a încercat, recent, același lucru, și cu patronul celor de la MOL Vidi, milionarul Istvan Garancsi. Sursele noastre susțin că patronul campioanei României a purtat discuțiile la începutul lunii octombrie, înaintea partidei celor de la MOL Vidi cu Chelsea, din Europa League. Propunerea pentru Garancsi a fost aceeași: un pachet de acțiuni important, 49%, în cazul unor investiții serioase în CFR. Pe lângă subiectul campioanei României au fost atinse și alte posibile investiții în Cluj ale milionarului maghiar. Interesantă este însă legătura lui Garancsi cu Guvernul Ungariei și cu premierul Orban.

Neluțu Varga cu trofeul în mână
Neluțu Varga, cel care ține trofeul în mână, i-a propus lui Istvan Garancsi să investească la CFR Cluj

MOL Vidi este echipa de suflet a lui Viktor Orban!

Născut în 1963, Viktor Orban a iubit întotdeauna fotbalul. El însuși a fost jucător între 1982 și 1988 pentru două echipe din Liga a 4-a din Ungaria. Apoi, până în 1999, a făcut o pauză. A revenit în activitate la 35 de ani și a jucat, până în 2005, în tricoul clubului din localitatea unde s-a născut, Felcsut, la nivelul ligilor a 4-a și a 5-a. După retragerea definitivă, Orban a înființat Academia Ferenc Puskas în Felcsut. Așa au început, practic, investițiile în fotbal.

Din 2010, de când a devenit prim-ministru, acestea au “explodat” efectiv. Orban a introdus o lege prin care marile corporații au fost încurajate să bage bani în fotbal, fiind scutite de alte taxe. Între 2011 și 2014 au fost trimise către cluburile de fotbal peste 250 de milioane de euro!

Istvan Garancsi Viktor Orban în tribună
Istvan Garancsi, patronul echipei controlate din umbră de Viktor Orban, ar putea prelua acțiuni la CFR Cluj

MOL Vidi a beneficiat de un tratament aparte. Fiind echipa de suflet a premierului maghiar, fosta Videoton, formația din Székesfehérvár are drept sponsor principal pe MOL, gigantul maghiar din domeniul gazelor și petrolului! Viktor Orban nu lipsește la meciurile importante ale clubului, fiind invitatul special al lui Istvan Garancsi, cel care a discutat cu Neluțu Varga despre CFR Cluj. Garancsi este unul dintre oamenii premierului maghiar. Oameni, afaceriști, milionari, patroni în fotbal.

Oligarhii lui Viktor Orban, infiltrați în fotbal

ISTVAN GARANCSI – “Bombardierul” ascuns al premierului

Prieten de ani buni cu Viktor Orban, Istvan Garancsi ocupă locul 19 în topul celor mai bogați oameni din Ungaria. Patronul lui MOL Vidi a fost un matematician strălucit în tinerețe și apoi un economist desăvârșit. Așa a ajuns și președintele Asociației Turismului din Ungaria! Averea lui actuală este estimată la 156 de milioane de euro, de cinci ori mai mare decât era în 2010, momentul în care Orban ajungea din nou premierul Ungariei!

Istvan Garancsi Viktor Orban
Istvan Garancsi și Viktor Orban sunt prieteni vechi, legați de iubirea pentru fotbal și pentru MOL Vidi, fostă Videoton

În luna septembrie a acestui an, o investigație arunca în aer zona politică din țara vecină: Garancsi ar fi posesorul unui avion Bombardier Global 6000 de lux, înregistrat în Austria, care ar costa peste 50 de milioane de euro! Doar că jurnaliștii maghiari au descoperit că zborurile ar coincide cu deplasările lui Viktor Orban! În plus, ei au remarcat faptul că prețul Bombardierului ar reprezenta o treime din averea totală a lui Garancsi! Altfel spus, patronul lui MOL Vidi este doar de fațadă posesorul acestuia, fiind de fapt un paravan pentru… Viktor Orban!

Avionul Bombardier care ar aparține lui Istvan Garancsi, ca un paravan al premierului Viktor Orban

LORINCZ MESZAROS – Instalatorul ajuns milionar în euro peste noapte!

Este poreclit “Creația lui Viktor Orban” în cercurile înalte din Ungaria. Lorincz Meszaros este amic de zeci de ani cu premierul maghiar și deține funcția de primar în orașul unde au crescut împreună, Felcsut. Ascensiunea lui Meszaros a fost fulminantă!

Meszaros avea o mică firmă în domeniul instalațiilor de gaze, în Felcsut. În 2006, aceasta valora 33.000 de euro! În 2007, Lorincz a fost numit de bunul său prieten Viktor în funcția de președinte al Academiei Ferenc Puskas din orășel.  Anii au trecut, iar averea lui Meszaros a “bubuit”, ajungând să fie acum estimată la 339 de milioane de euro și să îl plaseze pe acesta pe locul 8 în topul bogaților din Ungaria! “Faptul că am ajuns aici se datorează lui Dumnezeu, norocului și lui Viktor Orban. Nu am privatizat nimic și nu am luat nimic de la nimeni. Tot ce am realizat, am făcut prin munca mea și prin mintea mea“, spunea Meszaros. Întrebat cum a reușit să aibă o creștere procentuală a averii chiar și peste Mark Zuckerberg, acesta a răspuns ironic: “Poate că sunt mai deștept!”.

Lorincz Meszaros Viktor Orban
Lorincz Meszaros, prietenul instalator al lui Viktor Orban, ajuns acum pe locul 8 în topul celor mai bogați maghiari

Principala sursă de fonduri pentru afacerile milionarului îl reprezintă bugetul național! El a beneficiat de contracte “babane” pentru proiecte în construcții sau pentru aprovizionarea cu apă minerală în companiile deținute de stat! În 2017, companiile în care Meszaros este asociat sau partener au câștigat contracte de peste 740 de milioane de euro.

Firma care în 2006 era evaluată la 33.000 de euro a ajuns să fie o adevărată “sugativă” a fondurilor UE. Ea s-a ocupat de construcția unui pod peste Dunăre între Ungaria și Slovacia, precum și a unui stadion în Felcsut, în apropiere de casa de vacanță a lui… Viktor Orban! Meszaros a intrat în forță și în zona mass-media, cumpărând compania Mediaworks, care deținea cel mai puternic ziar de opoziție împotriva premierului Orban.

Afaceristul nu s-a oprit aici și și-a extins activitatea și în zona hotelieră. El a cumpărat Hunguest, cel mai mare lanț hotelier al Ungariei, dar și două resorturi de schi în Austria. Meszaros a băgat bani și a pus mâna pe pachetul majoritar de acțiuni al reprezentanței din Ungaria a companiei de energie nucleară KralovoPolska. Cea din urmă este partenerul Rosatom, un gigant controlat de Guvernul Rusiei, care va construi centrala nucleară Paks II în Ungaria. Pe scurt, prietenul lui Orban a devenit patronul unei companii care se ocupă de un proiect pentru care statul rus a aprobat un împrumut de 10 miliarde de euro!

Viktor Orban Vladimir Putin
Influența lui Viktor Orban în zonă a devenit una extrem de mare, iar unul dintre cei care au sprijinit politica acestuia este președintele rus Vladimir Putin

Pe lângă Academia Ferenc Puskas, Meszaros a investit în 2016 în fotbalul…croat! El a cumpărat clubul NK Osijek și l-a transformat într-unul de top, care se luptă pentru cupele europene! Investiția a surprins multă lume, dar reprezintă doar o parte dintr-un plan de extindere a sferelor de influență prin intermediul unui sport atât de popular precum fotbalul.

SANDOR CSANYI – Geniul bancar care conduce fotbalul maghiar

Este cel mai bogat ungur din topul Forbes. Averea lui Sandor Csanyi atinge aproape un miliard de euro (943 de milioane de euro), iar influența sa în țara vecină este comparabilă cu cea a lui Viktor Orban. Cei doi sunt apropiați și au fost văzuți în nenumărate rânduri împreună.

Viktor Orban Sandor Csanyi
Viktor Orban, premierul Ungariei, și Sandor Csanyi, președintele Federației Ungare de Fotbal

Ca o coincidență, pură coincidență, Csanyi a devenit în 2010, când Orban a fost numit premier, președintele Federației Ungare de Fotbal! CEO al OTP Bank, membru al “European Board of Directors for Mastercard” și vicepreședinte al Consiliului de Administrație al MOL Group, Csanyi este considerat o somitate în domeniul financiar!

Afaceristul deține și compania Bonafarm, din domeniul alimentar, fiind atașat de această zonă din copilărie, pentru că părinții săi se ocupau cu apicultura și cu producția de sfeclă de zahăr. Legăturile lui Csanyi cu Viktor Orban și cu Istvan Garancsi, prin intermediul MOL Group, au stârnit numeroase comentarii ale rivalilor lui MOL Vidi din prima divizie maghiară, care au acuzat în repetate rânduri formația de suflet a premierului că este avantajată de federație!

Istvan Garancsi, Sandor Csanyi și Viktor Orban
Istvan Garancsi, Sandor Csanyi și Viktor Orban. Un trident nelipsit la meciurile lui MOL Vidi

“Mai ales că e centenarul şi ungurii sunt împotriva noastră pe toate planurile, şi la CFR şi cu toate, îţi dai seama. Orban, premierul Ungariei, a felicitat CFR-ul. Ei sunt disperaţi să ia campionatul în România anul ăsta, în Centenarul României” – Gigi Becali, în luna februarie, când FCSB se află în luptă directă la titlu cu CFR Cluj

Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
Transfăgărăşanul în 2024 trasee, obiective turtistice, atracţii
Transfăgărăşanul în 2024 trasee, obiective turtistice, atracţii
Irinel Columbeanu a ajuns în sapă de lemn, uitat într-un azil, iar fiica...
Irinel Columbeanu a ajuns în sapă de lemn, uitat într-un azil, iar fiica lui a provocat un moment uluitor în România
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Sistemul medical din România, luat cu asalt. Hackerii încearcă un blocaj total
Sistemul medical din România, luat cu asalt. Hackerii încearcă un blocaj total
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Surpriză de proporții pentru Irinel Columbeanu! A venit Ramona de la Dubai în...
Surpriză de proporții pentru Irinel Columbeanu! A venit Ramona de la Dubai în locul lui Moni! Cum au reacționat Iri și Irinuca? FOTO