News

Val de glume la adresa lui Klaus Iohannis după CSAT: ”Îi convocăm pe ruși la o partidă de golf și-i rupem pe crose”

Klaus Iohannis a fost ironizat de internauți după ultima ședință a CSAT. Un val de glume a fost declanșat pe pagina de Facebook a șefului statului la o postare pe acest subiect.
26.01.2022 | 19:27
Val de glume la adresa lui Klaus Iohannis dupa CSAT Ii convocam pe rusi la o partida de golf sii rupem pe crose
Președintele Klaus Iohannis a participat, vineri, la o nouă serie de întâlniri cu liderii occidentali. Sursa foto: presidency.ro
ADVERTISEMENT

În contextul situației tensionate din estul Europei, acolo unde Rusia și Ucraina sunt aproape de un conflict militar, Klaus Iohannis a convocat Consiliul Suprem de Apărare al Țării (CSAT).

La finalul ședinței de la Palatul Cotroceni, șeful statului a făcut o serie de declarații pe acest subiect. Acesta a postat și un mesaj pe Facebook în care i-a asigurat pe români că NATO garantează securitatea în zonă.

ADVERTISEMENT

Urmăritorii lui Iohannis nu au fost extrem de impresionați de ultimele acțiuni diplomatice ale președintelui și l-au ironizat pe acesta în comentarii.

Glume la adresa lui Klaus Iohannis după o postare pe tema ședinței CSAT

Klaus Iohannis a scris, pe Facebook, că: ”am convocat astăzi CSAT pentru planificarea unor acțiuni de reacție adecvată în funcție de evoluția situației din zona Ucrainei și am adoptat o serie de măsuri importante. Am stabilit continuarea demersurilor pentru creșterea prezenței Aliate și a SUA pe teritoriul țării noastre, un răspuns strict defensiv de întărire a securității statului român.

ADVERTISEMENT

România, ca membru al NATO, se bucură în prezent de toate garanțiile de securitate oferite de cea mai puternică alianță politico-militară din istorie și nu este cazul ca vreun cetățean al țării noastre să se teamă. Îi asigur pe români că suntem angajați împreună cu aliații și partenerii noștri să discutăm, să decidem și să punem în practică cele mai eficiente măsuri pentru siguranța noastră, a tuturor”.

Mesajul președintelui a stârnit o avalanșă de glume și ironii din partea internauților.

Un cetățean îl înțeapă pe șeful statului și spune că un conflict cu Moscova s-ar putea rezolva rapid: ”Îi convocăm pe ruși la o partidă de golf și-i rupem pe crose”, scrie acesta, făcând o trimitere la un hobby al lui Iohannis.

ADVERTISEMENT

Iohannis, ironizat pentru ”graba” cu care a organizat ședința CSAT

Alți urmăritori ai președintelui nu văd de unde atâta grabă și îl critică pe Iohannis pentru lipsa sa de activitate din ultima perioadă:

”De ce atâta graba? Azi e miercuri. E cam pe la jumătatea weekend-ului”.

”Pas cu pas facem politica externă a țării. A durat “doar” o săptămână de când Macron a anunțat că trimite trupe în România să luați o decizie în CSAT. A fost o perioadă de concedii?”

ADVERTISEMENT

”Da’ de unde atâta grabă? Puteați convoca CSAT-ul pentru Martie, când s-o mai încălzi afară”.

”Știm că ați convocat astăzi CSAT-ul. Ne-ați anunțat acum o săptămână că situația e urgentă și trebuie neapărat să vă întâlniți miercuri. Ați fost blocat pe Valea Prahovei, nu? Noroc cu rușii și americanii că au înțeles situația și v-au așteptat câteva zile”.

Reacțiile rare ale lui Iohannis pe tema crizei NATO – Rusia sunt și ele penalizate de români.

”Până astăzi unde ați fost? Toți șefii de statelor europene au ieșit în conferințe de presă, au făcut anunțuri importante pentru țările lor. Măria ta, nimic! Este vorba despre securitatea României, vin rușii, mai periculoși decât PSD”, scrie un alt cetățean.

Românii fac și haz de necaz și trag o paralelă cu criza facturilor din țară. ”La cât de mult s-a scumpit curentul electric, imediat o să stingem lumina și în caz că vor să ne atace rușii or să creadă că nu suntem acasă”.

Iată alte mesaje ironice postate de români pe pagina de Facebook a președintelui:

  • N-avem emoții cu un lider ca dvs. Ii rupem pe genunchi pe rusi!!!
  • Ce-a zis CSAT-ul? Se poate juca golf și pe zăpadă, în România? E safe?
  • Penibil și târziu! Mini-vacanța la schi a primului turist al țării nu putea să aștepte?
  • În cazul unei eventuale invazii a rușilor vrem să vă vedem în prima linie. Sunteți primul om în stat.
ADVERTISEMENT