Sport

Glume pe seama lui Anghel Iordănescu filmate în autocarul Generației de Aur. ”Mai contează, nea Puiu? Mata ești de vină dacă pierdem”. Așteptați cu cârnați la vestiare

În autocarul care i-a adus pe fotbaliștii din Generația de Aur la Arena Națională pentru meciul de adio cu echipa ”Stelelor Lumii” a fost o atmosferă foarte destinsă.
25.05.2024 | 21:47
Glume pe seama lui Anghel Iordanescu filmate in autocarul Generatiei de Aur Mai conteaza nea Puiu Mata esti de vina daca pierdem Asteptati cu carnati la vestiare
ADVERTISEMENT

Organizatorii meciului de adio al Generației de Aur, desfășurat sâmbătă seară, 25 mai, au transmis live pe facebook ultima parte a drumului parcurs de Hagi și compania spre stadionul Arena Națională pentru jocul demonstrativ cu echipa ”World Stars”, iar legendele fotbalului românesc nu s-au ferit să glumească cu fostul selecționer Anghel Iordănescu.

Glume pe seama lui Anghel Iordănescu filmate în autocarul Generației de Aur

La un moment dat, din cauza unui blocaj în trafic, chiar dacă avea antemergător un polișist pe motocicletă, șoferul autocarului a fost nevoit să dea cu spatele pentru a o lua pe altă rută.

ADVERTISEMENT

Imediat jucătorii și-au amintit că în perioada de glorie ”Tata Puiu” nu permitea astfel de manevre, fiind una dintre numeroasele superstiții de la care nu abdica înaintea meciurilor.

Dan Petrescu, aflat în spatele ”Generalului” a dat tonul: ”Nu da cu spatele, că nu te lasă nea Puiu”.
Imediat s-a auzit și Gică Hagi: ”Nea Puiu, mai contează?”. Anghel Iordănescu a intrat în joc și a demonstrat că a devenit mai permisiv: ”Nu mai contează!”. Secundul Gabi Balint a transmis decizia șoferului: ”Dăm cu spatele și merge pe partea cealaltă”.

ADVERTISEMENT

Din spatele autocarului, Marius Lăcutuș, la fel de glumeț ca pe vremea când era inima naționalei a intervenit cu vocea lui baritonală: ”Nea Puiu, dacă pierdem mata ești de vină! Că am dat cu spatele”.

Aflat lângă ”Fiara”, Florin Răducioiu, fostul golgheter al României de la World Cup 94 din SUA, și-a amintit și el de superstiția lui nea Puiu: ”Zi Marius, cum îi zice, aveam o superstiție. Nu dați cu spatele autocarul! Mai degrabă coboram și mergeam la stadion pe jos”. ”O luăm pe jos?”, a întrebat retoric cineva de lângă grupul stabilit în spatele autocarului și în care se mai afla Ionuț Lupescu. Lăcătuș a închis gluma: ”E cam departe. Și obosim înainte de meci?”.

ADVERTISEMENT

Ionuț Lupescu, preocupat de fanii din tribune: ”Le-ați oferit apă ceva?”

Ionuț Lupescu a rămas același lider. ”Kaiserul” și-a luat colegii la întrebări în spirit de glumă: ”Ați stat până la 3 noaptea? Nu joci titular”.

Lupescu s-a arătat preocupat și de situația celor 15.000 de spectatori care se aflau deja în tribună. ”Săracii, pe căldura asta… Le-ați oferit apă ceva?”, l-a întrebat Ionuț pe reprezentantul organizatorilor care era cu ei în autocar. ”Tot”, a răspuns omul.

ADVERTISEMENT

Lăcătuș se gândea mai mult la căldura pe care o vor îndura jucătorii pe teren: ”Îi plângi pe ei. Dar la noi nu te gândești? Cam cum va fi cu 55.000 de spectatori în spate? Ce cald va fi”. Meciul de adio al Generației de Aur a fost sold-out, 55.000 de spectatori au venit pe Arena Națională să vadă ultima reprezentație fotbaliștilor care au făcut istorie.

Pompi a filmat tot drumul

În autocar, fostul medic al naționalei Pompiliu Popescu îi filma pe tricolori cu telefonul său inteligent, pentru a completa arhiva video adunată de-a lungul timpului cu camera de luat vederi.

Răducioiu a remarcat evoluția. ”Am trecut la altceva, pentru ultima dată”, a replicat Pompi. Lăcătuș s-a auzit din nou: ”Dochi, nu mai spune ultima dată, că sună urât pe la ureche”. Pompi: ”Ai dreptate!”.

Dan Petrescu: ”O să vorbesc cu tușierul să nu ridice niciun ofsaid”

Dan Petrescu era preocupat să găsească metode pentru ca Generația de Aur să iasă victorioasă din arenă. Fostul mare fundaș dreapta a fost filamt în timp ce vorba la telefon cu cineva căruia i-a spus: ”O să vorbesc cu tușierul să nu ridice niciun ofsaid”.

Cristian Bivolaru, team-managerul Generației de Aur la toate turneele finale vorbea cu fostul secund Țiți Dumitriu despre adversari: ”Ăștia joacă, se pregătesc. Dacă se pun pe noi, ne huiduie lumea!”.

La intrarea pe porțile Arenei Naționale, autocarul Generației de Aur a fost controlat cu detectorul anti-explozibil. ”Ce avem bombe?”, s-a mirat Cristian Bivolaru, care și-a amintit că și la Mondialul din America autocarul naționalei era verificat cu dispozitive asemănătoare. Gabi Balint a menținut atmosfera destinsă: ”Bombele le dăm spre poartă. E cam greu să ajungi de la jumătatea terenul la poartă, dar să mai și tragi”.

Așteptați cu cârnați la vestiare

Generația de Aur a ajuns cu 10 minute întârziere la stadion, decât ora prevăzută în program. Când autocarul cu Hagi și compania a ajuns la stadion zeci de fani erau la tunelul dinspre vestiare în așteptarea unei fotografii sau a unui autograf cu idolii lor. ”Hai să coborâm aici să te aplaude lumea”, s-a auzit Gabi Balint, fără să se înțeleagă exact cui s-a adresat. Sigur nu lui Dan Petrescu. Antrenorul lui CFR Cluj s-a plâns mai în glumă, mai în serios: ”Pe mine mă înjură toți”.

În drumul spre vestiare, tricolorii din Generația de Aur, unii cu multe kilograme în plus față de anii de glorie, au fost întâmpinați cu un platou cu cârnați și alte alte delicatese din carne.

Lotul Generaţiei de Aur

  • Portari:  Florin Prunea (1), Bogdan Stelea (12), Ştefan Preda (22)
  • Fundași: Gică Popescu (6), Iulian Filipescu (23), Miodrag Belodedici (4), Dan Petrescu (2), Tibor Selymeş (13), Gheorghe Mihali (14), Răzvan Prodan, fiul regretatului Daniel Prodan (3), Corneliu Papură (19)
  • Mijlocași: Gică Hagi (10), Dorinel Munteanu (8), Constantin Gâlcă (18), Basarab Panduru (15), Ioan Ovidiu Sabău (8), Ovidiu Stângă (20), Ionuţ Lupescu (5)
  • Atacanți: Ilie Dumitrescu (1️1️), Florin Răducioiu (9️), Marius Lăcătuş (7️), Ion Vlădoiu (1️6️), Viorel Moldovan (9️), Adrian Ilie (1️1️), Marian Ivan (2️1️)
  • Antrenori: Anghel Iordănescu și Gabi Balint.

Selecționata World Stars

  • Portari: Dida, Frey
  • Fundași: Maicon (1️3️), Candela (3️2️), Fernando Couto (6️), Panucci (2️), Juanito Gutiérrez (20), Paul Bodin (3️), Kobiashvilli (4️) şi Miroslav Djukic (5️)
  • Mijlocași: Rivaldo (1️0️), Giovanni (1️1️), Litmanen (7️), Gokhan Inler (1️4️),  Karembeu (1️9️),  Karagounis (2️0️), Edmilson (1️5️), Marcos Senna (1️6️), Zaccardo (8️1️).
  • Atacanți: Nuno Gomes (2️1️), Stoichkov (8️), Goran Pandev (2️7️), Javier Saviola (9️)
  • Antrenor: Jose Mourinho

ADVERTISEMENT