News

Glumele de 1 aprilie despre coronavirus, interzise în Thailanda. Pedepsele pot ajunge până la 5 ani de închisoare

01.04.2020 | 09:00
Glumele de 1 aprilie despre coronavirus interzise in Thailanda Pedepsele pot ajunge pana la 5 ani de inchisoare
ADVERTISEMENT

Guvernul Thailandei a decis să interzică glumele de 1 aprilie despre coronavirus și a precizat că pedespselor vor fi extrem de dure și se poate ajunge chiar și la închisoare.

Glumele de 1 aprilie despre coronavirus, interzise în Thailanda

Pandemia de coronavirus a băgat în sperieți întreg mapamondul, iar agenția DPA, citată de Libertatea, notează că în autoritățile din Thailanda au luat hotărârea să interzică glumele pe această temă de 1 aprilie.

ADVERTISEMENT

”Este împotriva legii ca oamenii să pretindă în mod fals că au COVID-19 cu ocazia Zilei Păcălelilor, sărbătorită pe 1 Aprilie”, a anunțat Departamentul de Relaţii Publice al Guvernului de la Bangkok.

”Persoane din lumea întreagă suferă din cauza pandemiei de COVID-19 şi acesta este un motiv suficient de puternic pentru ca oamenii să fie mai prudenţi şi să nu se folosească de acest lucru pentru a face farse sau glume”, se mai arată în comunicat.

ADVERTISEMENT

Thailanda a decretat starea de urgență

Conform deciziei autoritoților din Thailanda, persoanele care nu vor respecta aceste dispoziții vor fi pedepsite cu închisoare de până la cinci ani sau amenzi de până la 100.000 de bahţi (3.055 de dolari).

Guvernul thailandez a decretat marţi starea de urgenţă, care va rămâne în vigoare cel puţin până în data de 30 aprilie, în contextul în care această ţară asiatică încearcă să oprească răspândirea noului coronavirus.

ADVERTISEMENT

Una dintre măsurile luate în cadrul decretului prin care a fost adoptată starea de urgenţă stipulează ca oamenii să nu răspândească ştiri false sau zvonuri despre pandemia de COVID-19 prin niciunul dintre canalele media.

În acest moment, în Thailanda sunt 1.771 de cazuri confirmate cu coronavirus și 12 persoane decedate, dar bilanțul tinde să capete proporții pe zi ce trece. Din totalul bolnavilor, un număr de 342 de pacienți au fost vindecați.

ADVERTISEMENT

Regele Thailandei Maha Vajiralongkorn a luat în serios izolarea în contextul pandemiei de coronavirus și a închiriat un întreg hotel de lux de la poalele Alpilor germani. Monarhul nu este singur, ci alături de servitori și un harem întreg de femei.

ADVERTISEMENT