Fotbal intern

Gnohere, acuzat că a mințit: “I-a zis lui Danciu că l-am făcut ‘nigger!'”

31.07.2018 | 12:24
Gnohere acuzat ca a mintit Ia zis lui Danciu ca lam facut nigger
ADVERTISEMENT

Harlem Gnohere se află în centrul unui întreg scandal rasist, după ce galeria lui Dinamo ar fi scos sunete de maimuțe în timpul partidei cu FCSB, încheiată cu scorul de 3-3. Arbitrul Cristian Balaj a povestit un episod în care atacantul francez a mințit.

„M-a pus într-o situație groaznică la un meci CFR – Dinamo. Conducea CFR și am lăsat jocul să continue după ce un fotbalist de la Dinamo a fost faultat, am lăsat la latitudinea lor să continue sau nu faza. Cei de la Dinamo au dat mingea în afara terenului, iar jucătorul a rămas jos, deși inițial păruse că se ridică. În acel moment, Gnohere a venit la mine să-mi reproșeze că n-am oprit jocul imediat, gesticula, era foarte vehement. I-am atras atenția să nu mai protesteze, că îi dau cartonaș galben. El a continuat să-mi reproșeze și i-am dat galben. După ce a continuat cu aceeași atitudine, i-am spus: ‘Please, shut up!’ (n.r. Te rog, taci!). După două minute am fluierat finalul primei reprize și Gnohere s-a dus la Dănciulescu să-i spună ceva. Danciu a venit apoi la mine și mi-a spus: ‘Cristi, mi-e greu să cred că e adevărat ce mi-a zis Gnohere, dar mi-a povestit că i-ai spus: Shut up, nigger! (n.r. Taci, cioară!), a povestit Balaj.

Gnohere, acuzat că a mințit! Cum l-a făcut Balaj să spună adevărul

Fostul “central” FIFA a povestit şi cum a reuşit să-l facă pe atacantul francez să recunoască faptul că a mințit: „Ar fi fost o problemă gravă, dar aveam martori colegii care au auzit în cască. Am mers în vestiar, m-am gândit, am mers apoi în vestiarul lui Dinamo şi i-am spus că noi avem înregistrat ce vorbim în cască și am să fac hârtie către Comisia de Disciplină. N-aveam nici o înregistrare, nimic, am blufat. Şi i-am zis că apoi fac memoriu la Oficiul Național al Discriminării şi îl dau în judecată. Gnohere și-a cerut scuze, am dat mâna și n-am mai scris nimic în raport despre asta. A fost o situaţie incredibilă. El era pregătit ca după joc să mă acuze, dar când i-am zis că toate convorbirile noastre se înregistrează, abia atunci a recunoscut că a minţit, că a inventat povestea asta”, a adăugat Balaj, pentru gsp.ro.

Harlem Gnohere, ținta unui atac rasist la FCSB-Dinamo, 3-3

Harlem Gnohere a deschis scorul în derby-ul disputat pe Arena Naţională, iar fanii formaţiei din Ştefan cel Mare nu au uitat faptul că fotbalistul de 30 de ani i-a trădat şi s-a transferat la rivală. În minutul 9 al meciului FCSB-Dinamo, Harlem Gnohere a marcat cu un şut din careu şi s-a îndreptat spre galeria “câinilor”. Fotbalistul le-a făcut câteva semne fanilor dinamovişti care au început imediat să imite sunetele unei maimuţe.  “Nu e pentru prima oară. Şi anul trecut la fel au făcut. I-am spus arbitrului, e trist. Mai ales că am jucat pentru ei. Felul în care mă insultă e josnic. Prefer să îmi înjure familia, dar să nu facă sunete de maimuţă”, a spus Gnohere după meci.

Scandările rasiste de la FCSB-Dinamo 3-3 au fost consemnate de observatorul LPF, Constantin Stătescu. Oficialul delegat din partea Ligii Profesioniste de Fotbal să supervizeze organizarea partidei a notat scandările rasiste care s-au auzit din galeria dinamovistă. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, “câinii” vor trebui să plătească o amendă de 7.000 de lei, galeria dinamovistă fiind la prima abatere.