Fotbal intern

Gnohere, Bălgrădean și Salomao, ultimii jucători care au ajuns la FCSB după ce au trecut pe la Dinamo! Becali și-a dorit mai mulți ”câini”

03.10.2019 | 15:01
Gnohere Balgradean si Salomao ultimii jucatori care au ajuns la FCSB dupa ce au trecut pe la Dinamo Becali sia dorit mai multi caini
ADVERTISEMENT

Fotbaliștii Harlem Gnohere, Cristian Bălgrădean și Diogo Salomao sunt ultimii jucători care au ajuns la FCSB după ce au trecut anterior pe la Dinamo. Cei trei sunt singurii fotbaliști din lotul celor două echipe care pot evolua în derby-ul de sâmbătă seară de pe Arena Națională și care au îmbrăcat tricoul ambelor formații, dar aici îl putem încadra și pe actualul director sportiv al ”câinilor”, Ionel Dănciulescu, care a făcut istorie pentru ambele cluburi.

Gnohere, Bălgrădean și Salomao, ultimii jucători care au ajuns la FCSB după ce au trecut pe la Dinamo

Schimburile de jucători între FCSB și Dinamo București sunt destul de rare ținând cont de rivalitatea dintre cele două echipe, iar ultimii fotbaliști care au făcut acest pas sunt Harlem Gnohere, Cristian Bălgrădean și Diogo Salomao, toți ajungând în curtea ”roș-albaștrilor” după ce au evoluat pentru ”câini”. Dintre cei trei, cel mai hulit de fanii dinamoviști este ”Bizonul”, deoarece francezul a făcut acest pas chiar din curtea lui Dinamo, în timp ce ceilalți au mai jucat între timp și la alte formații.

ADVERTISEMENT

Harlem Gnohere a fost adus la Dinamo de Mircea Rednic în vara anului 2015 și după un an și jumătate în care a marcat 17 goluri în 45 de meciuri a ales să se transfere la FCSB, acolo unde Gigi Becali l-a ademenit cu un salariu consistent. Portarul Cristian Bălgrădean a apărat poarta ”câinilor” în 90 de partide în perioada 2010-2014 și până să ajungă în curtea ”roș-albaștrilor”, în februarie 2018, a mai jucat pentru Universitatea Craiova și Concordia Chiajna.

Cristian Bălgrădean în timpul unui antrenament la FCSB

Puljic l-a refuzat pe Becali pentru a reveni la Dinamo

Ultimul ”trădător” este portughezul Diogo Salomao, care a jucat pentru Dinamo București din vara lui 2017 și până în februarie acest an, atunci când a plecat gratis în Arabia Saudită la formația Al Hazm antrenată de Daniel Isăilă. După cinci luni petrecute în zona Golfului, mijlocașul portughez a ales să se întoarcă în Casa Pariurilor Liga 1, acceptând oferta lui Gigi Becali.

ADVERTISEMENT

Însă, în actualul lot al lui Dusan Uhrin se mai găsesc câțiva jucători care au fost doriți cu insistență de Gigi Becali la FCSB. Unul dintre ei este căpitanul Dan Nistor, în jurul căruia s-a creat un imens scandal în toamna lui 2018 și care a rămas în Ștefan cel Mare doar pentru că antrenorul Florin Bratu a fost demis. Pe lista latifundiarului din Pipera s-a aflat și italianul Diego Fabbrini pe când era la FC Botoșani, dar mijlocașul a ajuns în cele din urmă la Dinamo. Ultimul pe listă este fundașul croat Ante Puljic, care în această vară a refuzat FCSB pentru a se întoarce la echipa unde mai jucase în sezonul 2015-2016.

Bumbescu, Dănciulescu, Stelea și Dorinel Munteanu, printre cei care au jucat la ambele echipe

De-alungul timpului au existat nume mari de fotbaliști care au decis să facă rocada între marile rivale din România. Printre aceștia îi regăsim pe Gabriel Boştină, Adrian Bumbescu, Adrian Cristea, Andrei Cristea, Ionel Dănciulescu, Anton Doboş, George Galamaz, Daniel Iftodi, Sabin Ilie, Adrian Matei, Damian Militaru, Dumitru Moraru, Cătălin Munteanu, Dorinel Munteanu, Daniel Opriţa, Mihăiţă Pleşan, Gheorghe Popescu, Bogdan Stelea, Dennis Şerban, Florin Tene, Ion Vlădoiu, Gabi Tamaş și George Ţucudean.

ADVERTISEMENT

Partida FCSB – Dinamo București, din etapa a 12-a din Casa Pariurilor Liga 1, se va disputa sâmbătă, 5 octombrie, de la ora 20:30, pe Arena Națională, și va fi transmis în format LIVE VIDEO și LIVE TEXT pe FANATIK. Cele două formații traversează un sezon modest și duc o lipsă acută de marcatori de clasă, golgheterii din acest sezon fiind aripa Florinel Coman pentru ”roș-albaștri” și rezerva Daniel Popa pentru ”câini”.