Fotbal international

Gnohere, în presa luxemburgheză: “Nu îmi place echipa din Cluj. Sunt aroganţi!”

21.08.2018 | 14:00
Gnohere in presa luxemburgheza Nu imi place echipa din Cluj Sunt aroganti

CFR Cluj urmează să întâlnească în play-off-ul pentru grupele Europa League formaţia luxemburgheză F91 Dudelange, una dintre surprizele actualei competiţii. Atacantul FCSB, Harlem Gnohere, a oferit un interviu pentru ediţia tipărită a publicaţiei luxemburgheze Le Quotidien.

Gnohere le-a făcut o descriere nu prea generoasă celor de la CFR Cluj, pe care îi consideră “aroganţi” şi că practică un joc bazat pe mingi lungi, foarte fizic: “Campionatul României e unul bun. E dificil şi foarte fizic. Compar cu ceea ce cunosc şi spun că primele cinci sau şase echipe ar avea loc fără prea multe griji în prima divizie din Belgia. Nu îmi place această echipă din Cluj pentru că ne-a luat titlul anul trecut şi jocul lor e bazat pe mingi lungi şi foarte fizic! Nu îmi place! În plus, cred că sunt aroganţi” , a spus “Bizonul” în presa luxemburgheză.

Jucătorii lui CFR remarcaţi de Gnohere în presa luxemburgheză

Harlem Gnohere a făcut descrieri generoase mai multor jucători ai trupei din Gruia: “Dar trebuie să recunoaştem că au tot ce le trebuie pentru a trece de preliminarii în Europa League şi să ajungă în faza grupelor. Cei doi fundaşi centrali, brazilianul Vinicius şi maghiarul Adam Lang, care a trecut pe la Dijon şi anul trecut a jucat la Nancy în Ligue 2, sunt foarte puternici. Apoi au un marcator foarte bun în George Ţucudean. Şi mai este şi atacantul francez Billel Omrani”, a declarat Gnohere în Le Quotidien.

F91 Dudelange, campioana Luxemburgului, a reuşit o performanţă excelentă în actualul sezonului. A pierdut la limită în primul tur al preliminariilor din UEFA Champions League, în faţa celor de la MOL Vidi, scor total 2-3, dar apoi a trecut de campioana din Kosovo, Drita, cu 3-2 în ambele manşe şi apoi de Legia Varşovia, cu scorul total de 4-3, în turul 3 preliminar al Europa League.

Şi fostul selecţioner al României, Anghel Iordănescu, este de părere că cele două echipe angrenate în competiţia europeană se vor califica în grupe: “Eu sper şi cred că vom avea două echipe în grupele Europa League. FCSB ne-a obişnuit cu această postură, plus că este echipa care bagă bani, investeşte. Iar CFR are o misiune uşoară. Pe ultima sută de metri încearcă să-şi îmbunătăţească anumite poziţii din lot, în mod special pentru a putea face faţă pe mai multe planuri, şi ma refer la campionat şi la cupele europene”, a spus Iordănescu, pentru Pro X.

Campioana CFR Cluj a fost eliminată din preliminariile Ligii Campionilor încă din turul 2, de către campioana Suediei, Malmo. Cu toate acestea, echipa din Gruia nu le-a dat nicio şansă armenilor Alaşkert pe care i-a învins cu 2-0 şi 5-0. Astfel, în playoff-ul Europa League, clujenii vor întâlni surpriza F91 Dudelange, formaţie luxemburgheză care i-a eliminat pe cei de la Legia Varşovia.

De partea cealaltă, FCSB a trecut de Rudar Velenje în turul 2 din Europa League, cu 2-0 şi 4-0, pentru ca apoi să se califice la ultima fază a dublei cu Hajduk Split, după un gol reuşit in extremis de către golgeterul Harlem Gnohere. În turul următor, FCSB va întâlni Rapid Viena, formaţie la care evoluează şi românul Andrei Ivan.

Meciul Dudelange – CFR Cluj se joacă joi, de la 21:00. FCSB joacă şi ea în play-off-ul Europa League, cu Rapid Viena. Partida este programată de la ora 21:30.