News

Chirurg din România, prins în flagrant în timp ce lua mită. Rolul jucat de Marian Godină în acest caz: ”Primesc continuu mesaje”. Update

Cunoscutul polițist Marian Godină s-a dovedit un ”regizor” perfect pentru un flagrant de mită. După sfaturile sale, un medic chirurg a fost prins în timp ce încălca legea.
03.11.2021 | 16:05
Chirurg din Romania prins in flagrant in timp ce lua mita Rolul jucat de Marian Godina in acest caz Primesc continuu mesaje Update
Godină, ”regizor” pentru un flagrant de mită. Ce medic a căzut în plasa celebrului polițist. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT
03-11-2021
14:08

Marian Godină, prima reacție după ce medicul din Brașov a fost prins în flagrant

La o zi după ce în presă a apărut știrea conform căreia, la sfatul său, un medic din Brașov a fost surprins într-un flagrant de dare de mită, polițistul Marian Godină a reacționat.

Acesta a postat un mesaj pe Facebook în care explică cum a acționat după ce a citit din întâmplare un mesaj în care i se cerea ajutorul în cazul medicului care a cerut șpagă pentru o operație.

Polițistului spune că primește non-stop mesaje de când s-a aflat de implicarea sa. Cu toate acestea, Godină consideră că un coleg de-al său merită laudele pentru depistarea acestei. infracțiuni.

Primesc de aseară, în continuu, mesaje cu felicitări. Unii mă numesc “erou” ceea ce mă jenează și mă face să mă simt prost față de cei care au muncit cu adevărat. Eu n-am făcut nimic. Am citit doar un mesaj, cel în care un om mi-a scris că i s-a cerut șpagă de către un medic. Eram în pat la ora aia. I-am scris unui coleg polițist pe care îl cunosc, în care am mare încredere și despre care știam că a mai făcut astfel de dosare, deși lucrează la Poliția TF.

Ba e chiar unul care a fost linșat public cu ceva timp în urmă pentru că “și-ar fi permis” să facă un control unei societăți comerciale care nu prea avea obiceiul de a da bonuri fiscale. Culmea, atunci lumea ținea cu evazioniștii și l-au făcut zob, deși prejudiciul era cu multe zerouri. Niciodată nu am înțeles cum poate deveni atât de ușor infractorul victimă în ochii opiniei publice și cum victimele iau apărarea celor care îi fură. Și cât de ușor pot fi manipulați…

Cu toate astea, colegul și-a făcut treaba în continuare, trecând peste zoaiele pe care le-a primit doar pentru că și-a facut meseria. Revenind la speță, mai departe, colegul mi-a zis să-i dau nr lui de tel persoanei și să-l sune urgent, ceea ce s-a și întâmplat. Mai departe, colegul meu s-a zbătut și s-a deplasat să ia denunț, probabil plecând de acasă, când era liber, iar eu eram în continuare în pat. S-au mișcat foarte rapid și au organizat flagrantul.

Eu doar i-am scris denunțătorului să nu dea înapoi și să aibă încredere. Aici e de fapt problema, lipsa de încredere. De ce a ales omul acela să-mi scrie mie și să nu sune el direct la autorități? Nu sunt convins 100%, dar cred că dacă ar fi sunat la tel verde rezultatul ar fi fost același.

Asta vă îndemn să faceți de fiecare dată când sunteți puși într-o postură d-asta. Pe pagina mea erau șanse mari să nu citesc acel mesaj sau să-l citesc și să nu-l iau în seamă.
Nu mai dați șpagă, nici măcar dacă nu vi se cere, căci știm cu toții că mulți români oferă fără să li se ceară, că așa au fost ei învățați. Iar dacă vi se cere, apelați la autorități, sunați la tel verde.

Nu e normal ca încă să existe astfel de lucruri, ele trebuie să se încheie și se pot încheia numai dacă noi vrem asta cu adevărat. Numărul celor care cer e egal cu cel al celor care oferă. Nu mai oferiți, nu mai cereți, e simplu”, scrie Godină pe Facebook.

Un medic chirurg din Brașov a fost prins marți în flagrant luând mită, după ce un brașovean i-a cerut un sfat polițistului Marian Godină pe pagina sa de Facebook.

Medic din Brașov, prins în timp ce lua mită. Flagrantul, ”regizat” la îndemnul lui Marian Godină

Descumpănit de faptul că mătușii sale i s-au cerut 10.000 de lei pentru o operație, un cetățean nu a mai rezistat și a căutat ajutor în rândul specialiștilor.

ADVERTISEMENT

Astfel, acesta a apelat la Marian Godină, un polițist recunoscut pentru interactivitatea sa din mediul online.

”Vă salut! Fac un mic deranj cu o întrebare. Un membru al familiei tocmai s-a operat zilele trecute la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Braşov. Domnul chirurg care a făcut operaţia i-a cerut mătuşii mele o sumă destul de considerabilă de bani, 10.000 de lei (pentru personalul participant la operaţie).

ADVERTISEMENT

Astăzi, de teamă, vărul meu a luat legătura cu domnul doctor și i-a dat o parte din bani, 2.000 de lei, spunându-i că ulterior îi va da restul banilor. Dacă m-ai putea ajuta cu un sfat sau cu o părere aș fi recunoscător”, a fost mesajul primit de Godină.

Polițistul nu a stat nicio secundă pe gânduri și a decis să-l ajute pe cetățeanul aflat pe punctul de a fi jecmănit de cadrul medical.

ADVERTISEMENT

Godină i-a dat persoanei în cauză un număr de telefon şi l-a rugat să nu dea înapoi şi să aibă încredere că acest caz va fi rezolvat în acord cu litera legii.

”Am primit aseară, pe pagină, acest mesaj. Mi se întâmplă destul de rar să apuc să citesc mesajele şi să le răspund, dar ăsta mi-a sărit în ochi. I-am răspuns omului, i-am dat un număr de telefon la care să sune şi i-am zis să nu cumva să dea înapoi şi să aibă încredere.

ADVERTISEMENT

Nu a dat, iar azi s-a dus să dea bănuţii domnului doctor. Pe hol aşteptau câţiva „pacienţi”, care au intrat în cabinet nepoftiţi, imediat după tranzacţie. Acum, bănuiesc că cineva nu va face nani acasă în noaptea asta. V-ar mustra conştiinţa în locul meu? Pe mine nu”, a scris polițistul Marian Godină pe pagina sa de socializare.

Chirurgul din Brașov, prins în fapt de polițiști

Brașoveanul a ascultat de sfatul lui Godină și planul a dat roade. El s-a dus la spital și a procedat așa cum i-a cerut doctorul. Cadrul medical a avut parte de o surpriză maximă în momentul în care trebuia să primească plicul. Atunci au apărut și câțiva polițiști care l-au prins în fapt.

Cazul a fost postat pe rețelele de socializare de Marian Godină și a strâns mii de comentarii. Printre acestea se remarcă și un mesaj din partea fostului ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu.

”Nu are de ce să te mustre conștiința. Medici tineri pleacă din țară pentru că nu sunt scoase posturi la concurs – posturile sunt ocupate de mulți astfel de tovarăși care își bat (superiori) joc de oameni necăjiți”, i-a scris politicianul lui Godină.

ADVERTISEMENT
Tags: