Sport

GOG – Dinamo 38-38 în Liga Campionilor la handbal masculin! “Dulăii”, revenire de senzaţie şi un final de infarct în Danemarca

Dinamo a obţinut primul punct în Liga Campionilor după remiza de pe terenul lui GOG, scor 38-38. "Dulăii" au revenit de la -6 şi au fost la un pas să se impună.
22.09.2022 | 21:20
GOG  Dinamo 3838 in Liga Campionilor la handbal masculin Dulaii revenire de senzatie si un final de infarct in Danemarca
Secvenţă din meciul GOG - Dinamo. Sursa foto: EHF
ADVERTISEMENT
22-09-2022
16:44

GOG - Dinamo 38-38

FINAL DE MECI! Dinamo şi GOG remizează 38-38, la capătul unui meci superb. “Dulăii” au avut un ultim atac în care puteau obţine victoria, însă nu au reuşit să îl fructifice. Un prim punct important obţinut de Dinamo în Liga Campionilor. 

Min. 58: 36-36. Se merge cap la cap în acest final de meci. Două minute şi atacul pentru Dinamo. 

Min. 52: 34-34. Finalul de meci se anunţă unul încins. Excelentă revenirea dinamoviştilor. 

Min. 48: 31-31. Dinamo revine de la -6 şi egalează prin golul lui Ali Zein. 

Min. 43: 30-28. “Dulăii” revin în joc şi au două goluri de recuperat. Se joacă în continuare într-un ritm infernal. 

Min. 38: 27-24. Dinamo reuşeşte trei goluri la rând după time-out. Încă trei de recuperat. 

Min. 37: 27-21. Time-out luat de Xavi Pascual după un start catastrofal de repriză pentru “dulăi”. Danezii au şase goluri avans. 

Min. 34: 25-21. Start lansat pentru GOG în repriza secundă! Au marcat patru goluri, faţă de unul singur, reuşit de Dinamo

Start în partea secundă!

PAUZĂ! GOG conduce cu 21-20 în meciul cu Dinamo. “Dulăii” au făcut o primă repriză foarte bună. Este un meci de nivel înalt, cu 41 de goluri marcate în prima parte. 

Min. 28: 20-18. Dinamo joacă în dublă superioritate şi are şansa de a reveni.

Min. 25: 17-17. În continuare goluri multe în ambele porţi. Akimeno egalează cu un gol din extremă. Time out luat de danezi. 

Min. 22: 15-14. Time out de bun augur, Dinamo a revenit în meci cu două goluri superbe. 

Xavi Pascual ia time-out la 15-11 pentru gazde, primul moment în care se desprind la patru goluri. 

Min. 19: 14-11: GOG profită de greşelile dinamoviştilor, însă “dulăii” încearcă să se ţină de adversar. Goluri pe bandă rulantă. 

Min. 15: 11-9. Gazdele se desprind după primele momente mai slabe ale dinamoviştilor. 

Min. 12: 8-8. Dinamo a scăpat de o inferioritate, meciul rămâne echilibrat. 

Min. 7: 5-5. Echilibrul se menţine în continuare între cele două formaţii. 

Min. 4: 3-3. Ritm draconic încă din start de meci. Ambele echipe au început în forţă, drept dovadă s-au marcat deja şase goluri. 

Start de meci

Echipele de la GOG – Dinamo: 

Echipele la GOG - Dinamo
Echipele la GOG – Dinamo

Meciul GOG – Dinamo are loc joi, 22 septembrie, cu începere de la ora 19:45, în cadrul etapei a 2-a din grupa A a Ligii Campionilor la handbal masculin. În prima rundă campioana Danemarcei s-a impus cu 31-27 pe terenul croaților de la PPD Zagreb în timp ce alb-roșii au cedat la București cu 30-28 în fața echipei germane Magdeburg.

Unde se joacă meciul GOG – Dinamo

Întâlnirea GOG – Dinamo se dispută joi, 22 septembrie, de la ora 19:45, în Phonix Tag Arena din localitatea Gudme, sala având o capacitate de 2265 de locuri, dintre care 1315 pe scaune. Gudme este o localitate extrem de micâ, de numai 709 locuitori, parte componentă a municipalității din Svendborg, situată pe insula Funen.

ADVERTISEMENT

GOG este abrevierea a Gudme Oure Gudbjerg, trei localități foarte mici și ca suprafață și ca număr de locuitori, aparținând municipalității Svendborg, toate având ca numitor comun faptul că se află situate pe insula Funen din centrul Danemarcei. Este a treia insulă ca mărime și importanță din Danemarca, cu o populație de 450.000 de locuitori, orașul cel mai important fiind Odense.

Cine transmite la TV partida GOG – Dinamo

Partida GOG – Dinamo se joacă joi, 22 septembrie, de la ora 19:45, în Phonix Tag Arena din micuța localitate Gudme, pe insula Funen din centrul Danemarcei, în etapa a 2-a din grupa A a Ligii Campionilor la handbal masculin și va fi transmisă în direct pe canalele Digi Sport, Orange Sport și Prima Sport. O mai puteți viziona și dacă intrați pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Deși localitatea are doar 700 de suflete arena din Gudme este mereu plină, pentru că vin iubitorii handbalului din toate cele trei localități care alcătuiesc scheletul clubului plus din întreaga insulă, pentru că echipa este una dintre cele mai puternice din istoria sportului cu mingea pe semicerc din Danemarca. Astfel că toate cele 2265 de locuri sunt ocupate aproape meci de meci.

Cine este GOG, adversara lui Dinamo în etapa a 2-a din grupa A a Ligii Campionilor la handbal masculin

GOG este unul dintre cluburile cele mai de succes din handbalul danez. A câștigat de opt ori campionatul, ultima dată în 2022, după o pauză de 15 ani și de zece ori Cupa, record la aceest capitol, ultima în 2019. La nivel european cea mai bună performanță a fost finalistă a Cupei Cupelor EHF în 1995. Clubul actual este cel format în 2010, deși data înființării este 1 mai 1973, dar în 2010 GOG Svendborg, cum se numea pe atunci, era retrogradată în liga 2 pentru evaziune fiscală.

ADVERTISEMENT

Culorile sunt galben și roșu. Antrenorul nu este un nume mare în acest sport, Nicolej Krickau și dacă nu ar fi existat un sloven, Nej Cehte, rătăcit în marea de nordici, am fi avut un lot alcătuit numai din danezi, imensă majoritate și doi suedezi și un norvegian. Este echipa cu cei mai mulți jucători autohtoni din grupele Ligii Campionilor, 15.

Cote la pariuri la jocul GOG – Dinamo

Deși danezii au câștigat primul meci în deplasare iar Dinamo a pierdut acasă casele de pariuri nu se grăbesc să stabilească niște cote cu decalaj mare între cele două echipe. GOG e favorită, la o cotă de 1,75 iar echipa lui Xavier Pascual a primit cota de 2,30 pentru a pleca ea victorioasă și de 1,80 pentru opțiunea șansă dublă X2.

ADVERTISEMENT

Suporterii lui Dinamo pot rămâne destul de optimiști, pentru câ scurtul istoric al confruntărilor directe, care se reduce la două partide în grupele Ligii Campionilor în 2019, acel sezon extraordinar fără eșec pentru alb-roșii, dar fără a mai disputa partida cu PSG din optimi din motive de pandemie.

Concret, echipa pregătită pe atunci de antrenorul Constantin Ștefan a reușit să se impună acasă, în sala Dinamo, cu scorul de 35-28, deci un succes absolut indiscutabil și a repetat victoria, cu 32-31, la Gudme, în fața unei asistențe extrem de gălăgioase, care aștepta răzbunare din partea favoriților, dar a sfârșit prin a aplauda, fair-play, evoluția mai bună a dinamoviștilor.

 

ADVERTISEMENT