Fotbal intern

„Gogoașă” de la FC U Craiova, condamnat cu executare. Ce fapte a comis

18.07.2018 | 09:17
„Gogoașă” de la FC U Craiova, condamnat cu executare pentru loviri și alte violențe

Andrei Romis Preda, cunoscut drept „Gogoașă”, fotbalist care a fost legitimat la FC U Craiova și în prezent face parte din staff-ul echipei, a fost condamnat cu executare. Magistrații de la Judecătoria Craiova au hotărât luni să îl condamne pe fotbalist la un an și două luni de închisoare pentru comiterea infracțiunii de lovire sau alte violențe.

Concret, în acest dosar „Gogoașă” este acuzat că a bătut două persoane cu bâta de baseball, după un conflict în parcarea blocului. Cercetările în acest dosar au fost făcute de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, care l-au preluat de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova în noiembrie 2016, la mai bine de un an de la comiterea faptei.

„Gogoașă” de la FC U Craiova, condamnat după ce a bătut doi oameni

Anchetatorii au reținut că, în seara zilei de 12 octombrie 2015, în parcarea unui bloc dintr-un cartier din Craiova, a izbucnit o altercație între Andrei Romis Preda și un craiovean. Motivul ar fi fost faptul că acesta din urmă a claxonat după ce îi fusese blocată mașina în parcarea unui bloc de locuințe. „Pentru a atenționa persoana care îi blocase autoturismul, a claxonat de mai multe ori, împrejurare în care inculpatul Preda Romis Andrei a ieșit în fața imobilului și i-a adresat cuvinte jignitoare. Urmare a faptului că partea civilă i-a adresat, la rândul său, cuvinte jignitoare, inculpatul Preda Romis Andrei a mers la locuința sa, de unde a revenit având asupra sa o bâtă de baseball din aluminiu. Inculpatul a lovit partea civilă cu pumnul și bâta de baseball în zona capului și peste corp“, au reținut procurorii în rechizitoriu.

În timpul scandalului a fost lovită și sora bărbatului agresat, care a intervenit să-i despartă pe cei doi. Ulterior, medicii legiști au constatat că bărbatul bătut a avut nevoie de opt–nouă zile de îngrijiri medicale, iar sora sa de șapte–opt zile.

Pe lângă condamnarea la un an și două luni de închisoare cu executare, instanța i-a interzis lui Preda să se apropie de persoanele vătămate la o distanţă mai mică de 50 de metri. De asemenea, judecătorii craioveni au dispus ca inculpatul să le achite părților civile suma totală de 12.000 de lei drept daune morale, iar Spitalului de Urgență Craiova suma de 482 de lei. La aceste sume se adaugă și suma de 2.500 de lei, pe care inculpatul trebuie să o achite statului drept cheltuieli judiciare.

Hotărârea Judecătoriei Craiova nu este definitivă și poate fi atacată cu apel de părțile din dosar.

„Gogoașă” are un trecut violent

Gazeta de sud notează că pe 22 iunie, pe rolul Judecătoriei Craiova a fost înregistrat alt dosar penal în care același Andrei Romis Preda este acuzat de lovire și alte violențe. Acest dosar se află în procedură de cameră preliminară. Totodată anul trecut, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au solicitat instanței de judecată renunțarea la urmărirea penală față de același Preda, cercetat într-un alt dosar de lovire și alte violențe. În septembrie 2016, Judecătoria Craiova a respins solicitarea procurorilor și a hotărât completarea urmăririi penale. Tot în 2017, în iunie, Judecătoria Craiova a dispus încetarea procesului penal față de Andrei Romis Preda într-un alt dosar de lovire și alte violențe. Motivul a fost că ambele părți civile din dosar și-au retras plângerile și au renunțat la pretențiile civile.

Tags:
"Dormim în camere separate noaptea". Adevărul despre căsnicia lor, cei doi formează unul dintre cele mai solide cupluri
O țară europeană a descoperit un zăcământ mai important decât petrolul și gazul...
O țară europeană a descoperit un zăcământ mai important decât petrolul și gazul și amenință monopolul deținut, până acum de China
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin...
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin Petre este mai uşor de dirijat”
Onorariu-record pentru un avocat din România. Cât a primit apărătorul lui Mario Iorgulescu
Onorariu-record pentru un avocat din România. Cât a primit apărătorul lui Mario Iorgulescu
Cea mai dură reacţie după ce Babasha a cântat alături de Coldplay pe...
Cea mai dură reacţie după ce Babasha a cântat alături de Coldplay pe Arena Naţională: Imbecili şi frustraţi cei care au huiduit!
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur,...
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12 ani de relație: "Este doar..."
Simona Bucura Oprescu, anunț important pentru milioane de români. Ministrul Muncii a transmis:...
Simona Bucura Oprescu, anunț important pentru milioane de români. Ministrul Muncii a transmis: „Facem eforturi”
EXCLUSIV Anamaria Prodan îl distruge pe Reghecampf după un nou scandal între cei...
EXCLUSIV Anamaria Prodan îl distruge pe Reghecampf după un nou scandal între cei doi. "E ușor să stai o viață întreagă cu picioarele desfăcute. Să găsești un prost și să torni copii"
Revine în televiziune. Toți ochii sunt pe vedetă
Revine în televiziune. Toți ochii sunt pe vedetă
S-a aflat marele secret al lui Irinel Columbeanu
S-a aflat marele secret al lui Irinel Columbeanu
Mineriada din 1990, prin ochii protestatarului Marian „Ceaușescu”: „Atunci am învățat «limba bătăii»”
Mineriada din 1990, prin ochii protestatarului Marian „Ceaușescu”: „Atunci am învățat «limba bătăii»”
Ce s-a ales de Leonard Doroftei după 5 ani petrecuți în Canada. Câți...
Ce s-a ales de Leonard Doroftei după 5 ani petrecuți în Canada. Câți bani a pierdut în carieră: „M-au vândut, exact asta au făcut”