Life

Gogoși la cuptor, rețetă simplă și delicioasă. Sunt pufoase, aromate și se fac ușor

Gogoșile sunt extrem de delicioase. FANATIK îți recomandă o rețetă sănătoasă, care se pregătește la cuptor.
01.09.2021 | 12:29
Gogosi la cuptor reteta simpla si delicioasa Sunt pufoase aromate si se fac usor
Gogoși la cuptor, rețetă simplă și delicioasă. Sunt pufoase, aromate și se fac ușor. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Rețeta de față face parte, cu siguranță, printre preparatele care amintesc de copilărie, dar pentru că sunt pline de ulei, am venit cu una practică și foarte ușoară.

Gogoșile vor rămâne pufoase și aromate chiar și atunci când sunt realizate la cuptor, preparatul clasic putând fi reinterpretat în mai multe feluri.

ADVERTISEMENT

Rețetă de gogoși la cuptor, delicioase și parfumate

Ingrediente pentru gogoșile la cuptor:

  • 350 grame de făină albă
  • 180 ml lapte călduț
  • 80 grame de zahăr
  • 10 grame de drojdie uscată
  • 1 ou
  • 1 lingură de unt nesărat
  • 1 vârf de linguriță nucșoară
  • jumătate de linguriță de sare.

De asemenea, pentru prepararea acestei rețete mai ai nevoie de zahăr pudră vanilat și glazură de ciocolată, opțional. Acestea sunt folosite pentru a orna frumos gogoșile.

ADVERTISEMENT

Mod de pregătire gogoși la cuptor. Pașii pe care trebuie să-i știi:

  1. O treime din laptele călduț se pune într-un castron mare. Se adaugă drojdia mărunțită și se lasă 5 minute
  2. Separat, într-un alt bol se amestecă bine restul de lapte cu zahărul și unt
  3. În compoziția de la punctul 2 se adaugă și oul și se amestecă până la omogenizare
  4. Făina se adaugă treptat, apoi nucșoara și sarea. Aluatul nu trebuie să fie lipicios, în caz contrar se mai adaugă făină
  5. Se amestecă totul cu drojdia și se frământă aluatul timp de 5 minute până devine maleabil, elastic
  6. Se formează o bilă din aluat și se lasă într-un vas uns cu ulei, să nu se lipsească și se acoperă până când își dublează volumul
  7. Aluatul crescut se întinde cu ajutorul unui sucitor. Aluatul nu trebuie să nu fie prea gros pentru că la cuptor va crește
  8. Gogoșile se formează cu ajutorul unui pahar sau se taie în pătrate cu cuțitul
  9. Cuptorul trebuie să fie încins la temperatură mare atunci când se pun gogoșile la făcut
  10. Preparatul trebuie să fie așezat pe o tavă cu pergament și se mai lasă la crescut 45 de minute
  11. Se dau la cuptor pentru circa 7-10 minute și se verifică mereu să nu se ardă
  12. Gogoșile se scot când s-au rumenit
  13. Se lasă la răcit acoperite pentru aproximativ 5 minute
  14. În acest moment se pot umple cu glazura de ciocolată sau se lasă simple
  15. Gogoșile se dau prin zahăr pudră. Poftă bună!