Fotbal international

Gol Aguero în Chelsea – Manchester City 0-1. Reuşita cu numărul 200 pentru “cetăţeni”. Video

05.08.2018 | 18:09
Gol Aguero in Chelsea  Manchester City 01 Reusita cu numarul 200 pentru cetateni Video

Sergio Aguero a marcat primul gol în partida Chelsea – Manchester City 0-1 din Supercupa Angliei şi a devenit primul jucător din istoria celor de la Manchester City cu 200 de goluri înscrise în toate competiţiile. Fotbalistul argentinian a înscris cu un şut plasat de la marginea careului de 16 metri şi a izbutit să atingă borna celor 200 de goluri.

Gol Aguero în Chelsea - Manchester City 0-1. Video
Gol Aguero în Chelsea – Manchester City 0-1. Video

Vârful sud-american a revenit în mare formă după eliminarea prematură de la Campionatul Mondial 2018 cu naţionala Argentinei. Aguero a fost criticat dur la turneul final din Rusia pentru evoluţiile modeste în atacul echipei sud-americane, însă sub comanda lui Pep Guardiola continuă să impresioneze.

Gol Aguero în partida Chelsea – Mancheste City 0-1

Atacantul lui Manchester City a devenit în urma reuşitei din Supercupa Angliei primul jucător din istoria clubului care atinge borna celor 200 de reuşite. Fotbalistul a ajuns în 2011 la trupa de pe Etihad Stadium, fiind achiziţionat cu 40 de milioane de euro de la Atletico Madrid.

Sergio Aguero, 30 de ani, a marcat 29 de goluri în UEFA Champions League, 4 goluri în Europa League, 143 de reuşite în Premier League, 1 gol în Supercupa Angliei, 16 goluri în Cupa Angliei, 7 goluri în Cupa Ligii Angliei pentru Manchester City în carieră. Argentinianul va rămâne însă pentru totdeauna în inimile fanilor lui Manchester City după ce a marcat golul care a adus titlul din 2012 împotriva celor de la Queens Park Rangers, fiind primul titlu după 44 de ani pentru echipa engleză.

Atacantul achiziţionat de la Atletico Madrid a debutat în 2011 la echipa condusă în prezent de Pep Guardiola şi a marcat de două ori în poarta celor de la Swansea din postura de jucător de rezervă. Aguero este fotbalistul non-european cu cele mai multe goluri înscrie în Premier League şi a reuşit să câştige trei titluri şi trei trofee ale Cupei Ligii Angliei.

Vârful argentinian a devenit în octombrie 2017 cel mai bun marcator din istoria lui Manchester City după o reuşită în poarta celor de la Napoli în Liga Campionilor. Fotbalistul a doborât pe atunci  recordul lui Eric Book, cel care a evoluat la trupa din Premier League între 192 şi 1939. Sergio Aguero a fost golgheterul echipei în ultimul sezon din Premier League, fiind de altfel principalul marcator al primei echipe din istorie care reuşeşte să ajungă la borna celor 100 de puncte strânse într-un singur sezon în campionatul englez.

Atacantul echipei lui Pep Guardiola a fost dorit într-o perioadă de Real Madrid şi Barcelona, însă mutarea nu s-a finalizat la momentul respectiv şi a decis să-şi prelungească contractul cu Manchester City  până în 2020. Aguero îşi doreşte cu siguranţă obţinerea Ligii Campionilor în noul sezon, iar din acest sezon va avea un coleg de super clasă în linia ofensivă a echipei în persoana algerianului Riyad Mahrez de la Leicester City. Africanul a debutat în partida cu Chelsea din Supercupa Angliei şi pare că va fi un titular de bază în următorul sezon la echipa antrenată de Pep Guardiola. Mahrez a fost dorit cu insistenţă de către tehnicianul cu origini catalane încă din iarna lui 2018, dar mutarea s-a realizat în cele din urmă doar în această vară.