Stiri sportive

Gol de senzație marcat de Budescu! Șumudică s-a pus în genunchi de fericire. Video

14.09.2018 | 20:51
Gol de senzatie marcat de Budescu Sumudica sa pus in genunchi de fericire Video

Constantin Budescu a marcat un gol fabulos direct din lovitură liberă în partida pe care Al Shabab a câștigat-o cu 3-1 în deplasare cu Al Feiha, în etapa a doua din prima ligă a Arabiei Saudite. 

Mijlocașul trecut pe la Astra și FCSB a dus scorul la 2-1 în minutul 79 cu o execuție superbă din lovitură liberă. Imediat după această reușită, antrenorul Marius Șumudică a sprintat spre tribuna în care se aflau fanii echipei sale și s-a pus în genunchi de fericire.

Gol fabulos marcat de Budescu

În urma acestui rezultat, Al Shabab este noul lider din Arabia Saudită, cu maximum de puncte după două etape și un golaveraj 4-1. În prima rundă, echipa lui Șumudică o învinsese cu 1-0 pe teren propriu pe Al Ittihad.

Etapa viitoare, Al Shabab are meci pe teren propriu cu Al Fateh, formație ce a început noul sezon cu două remize. Acesta a fost primul gol marcat de Budescu la noua sa echipă.

Budi s-a supărat pe selecționerul Contra

Marius Şumudică îl atacă pe Cosmin Contra după ce selecţionerul a decis să nu îl utilizeze pe  Constantin Budescu în partida de la Belgrad, cu Serbia. Antrenorul lui Al Shabab i-a luat apărarea jucătorului său, care a fost nevoit să zboare din Arabia Saudită în România pentru debutul în Liga Naţiunilor şi a fost folosit într-o singură partidă, timp de doar 20 de minute.

“Probabil că Budescu a fost deranajat că n-a jucat, dar n-a acuzat pe nimeni, el trece ușor peste asta. Am vorbit puțin cu el. A făcut antrenament de recuperare cu preparatorul nostru fizic. Nu e confortabil să mergi 6-7 ore cu avionul și să joci doar 20 de minute. Liga Națiunilor mi se pare o competiție amicală” – a dezvăluit Șumudică la un post de televiziune.

S-a transferat la arabi în luna iulie

Constantin Budescu a semnat cu Al Shabab pe 12 iulie. Fotbalistul va petrece următoarele trei sezoane în Arabia Saudită, înțelegerea fiind scadentă în 2021. FCSB i-a transmis un mesaj de mulțumire pe contul oficial de Facebook.

În momentul în care a părăsit hotelul în care s-a cazat, Constantin Budescu i-a surprins pe toţi cei din jurul său. Fostul mijlocaş al FCSB-ului care va încasa un salariu de 1.000.000 de euro pe an de la Al Shabab s-a îmbrăcat în haine arăbeşti şi s-a lăsat pozat.

În vârstă de 29 de ani, Constantin Budescu a semnat un contract valabil până în luna iunie a anului 2021. Pe parcursul carierei, mijlocaşul ofensiv a evoluat la echipe precum Petrolul Ploieşti, Astra, DL Yifang şi FCSB. La echipa naţională a României a debutat pe 2 februarie 2013 şi are 9 prezenţe şi 4 goluri.