Fotbal intern

Gol fabulos marcat de Filipe Teixeira în FCSB – CFR Cluj. La 38 de ani, portughezul a reușit execuția sezonului. Video

19.05.2019 | 22:15
Gol fabulos marcat de Filipe Teixeira in FCSB  CFR Cluj La 38 de ani portughezul a reusit executia sezonului Video

Meciul FCSB – CFR Cluj, ultimul al sezonului din play-off, a adus și unul dintre cele mai frumoase goluri ale anului în fotbalul românesc. 

Gol fabulos marcat de Filipe Teixeira în FCSB – CFR Cluj

Filipe Teixeira a deschis scorul în minutul 53 cu o foarfecă de senzație, care l-a lăsat fără replică pe Arlauskis. VIDEO AICI A fost cadoul perfect pentru portughez. Veteranul în vârstă de 38 de ani se desparte de FCSB la finele acestui sezon.

Reușita lui Teixeira se aseamănă cu cele izbutite de Cristiano Ronaldo și Gareth Bale anul trecut pentru Real Madrid în Liga Campionilor. Compatriotul lui Teixeira marca spectaculos în sfertul de finală cu Juventus, în timp ce atacantul galez reușea o foarfecă decisivă tocmai în finala competiției cu Liverpool.

La 38 de ani, portughezul a reușit execuția sezonului
La 38 de ani, portughezul a reușit execuția sezonului

Mai interesant este că Teixeira are concurență serioasă la golul sezonului chiar din fotbalul românesc. Robert Moldoveanu a reușit la rândul său o „bijuterie” de gol în duelul din Liga a 2-a dintre Petrolul și U Cluj.

A fost doar cel de-al treilea gol marcat de Teixeira pentru FCSB în actuala stagiune, portughezul strângând totuși 33 de jocuri oficiale în tricoul roș-albastru. Teixeira a sosit în fotbalul românesc în 2011, când FC Brașov îl lua sub formă de împrumut de la Metalurg Donețk. Un sezon mai târziu, Teixeira era cumpărat defintiv de Rapid. A mai jucat în Liga 1 Betano la Astra și la Petrolul, iar din 2017 a semnat cu FCSB.

Nu este un jucător venit de nicăieri însă. Teixeira avea un CV impresionant înainte de a sosi în România. A evoluat de-a lungul carierei la echipe precum PSG, Academica sau West Brom.