Fotbal international

Gol fantastic marcat de Dani Ceballos în Spania – Polonia la EURO U21. Lovitura liberă perfectă. VIDEO

23.06.2019 | 00:12
Gol fantastic marcat de Dani Ceballos in Spania  Polonia la EURO U21 Lovitura libera perfecta VIDEO

Spania avea nevoie de o victorie la scor ca să meargă în semifinalele EURO U21, iar aceasta a venit tocmai împotriva liderului din grupa A, Polonia. Ibericii s-au impus cu un neverosimil 5-0 într-un meci dominat de la un capăt la celălalt. 

Gol fantastic marcat de Dani Ceballos în Spania – Polonia la EURO U21

Golurile au fost marcate de Fornals (17), Oyarzabal (35), Ruiz (39), Ceballos (71) și Mayoral (90). Fabian Ruiz a înscris un gol superb în minutul 35, cu un șut de la mare distanță, dar execuția serii i-a aparținut lui Dani Ceballos. Acesta a executat perfect o lovitură liberă în minutul 71, ducând scorul la 4-0. VIDEO AICI

Spania a tremurat pe final, când Italia a făcut 3-1 cu Belgia și cu încă o reușită ar fi trecut pe primul loc. Totuși, golul lui Mayoral din minutul 90 a simplificat lucrurile, iar Spania e în semifinale la EURO U21.

Fabian Ruiz a marcat la randul sau un gol de generic cu Polonia
Fabian Ruiz a marcat la randul sau un gol de generic cu Polonia

Interesant este că Spania a debutat la acest European cu o înfrângere clară în fața Italiei, scor 1-3. Etapa a 2-a i-a ajutat mult pe iberici, care au învins Belgia pe final, în timp ce italienii au pierdut surprinzător cu Polonia.

Mai interesant este că Dani Ceballos a fost prezent și la ediția anterioară a Europeanului de tineret, disputată în 2017, și unde jucătorul lui Real Madrid a fost desemnat MVP-ul turneului. De altfel, Ceballos este unul dintre puținii jucători ai Spaniei care au mai fost eligibili pentru a participa și la acest turneu final.

Cota de piață a lui Ceballos este de 30 de milioane de euro, însă mijlocașul nu se simte deloc bine la Real Madrid, considerând că Zidane nu-i oferă suficiente șanse. Madrilenii vor să-l dea pe Ceballos ca monedă de schimb la Tottenham pentru Christian Eriksen, urmând să pluseze totodată cu 50 de milioane de euro.