Fotbal intern

Gol Ongenda în Botoşani – Astra. Video cu reuşita de senzaţie a perlei moldovenilor!

10.08.2018 | 21:38
Gol Ongenda in Botosani  Astra Video cu reusita de senzatie a  perlei moldovenilor
ADVERTISEMENT

Francezul Hervin Ongenda devine rivalul lui Carlos Fortes de la Gaz Metan la titlul de jucătorul străin revelaţie al noii stagiuni din Liga 1 Betano. Ongenda a marcat un gol extraordinar în primele minute ale partidei dintre FC Botoşani şi Astra, cu un şut fantastic, din drop, din afara careului, mingea ducându-se ca racheta, jos, lângă bară, în plasa porţii apărată de bulgarul Plamen Iliev. Nimic de făcut pentru portarul Astrei, execuţia fiind una absolut fabuloasă şi acest gol face din Ongenda una dintre perlele din campionatul nostru, o achiziţie extraordinară pentru FC Botoşani.

Ongenda a arătat că la capătul Moldovei a sosit un jucător cum nu a avut vreodată FC Botoşani încă din primul meci jucat acasă de echipa lui Costel Enache, în a doua etapă. Atunci Botoşani a depăşit cu 2-0 pe nou promovata Hermanstadt, dar numai după ce pe pe teren şi-a făcut apariţia, în repriza secundă, francezul Ongenda. Acesta a dat două pase de mare fotbalist pentru Chitoşcă şi Mihai Roman, care au fructificat. Cu origini în Congo, dar născut la Paris, în 24 iunie 1995, Hervin Ongenda și-a făcut un debut bun la FC Botoșani.

ADVERTISEMENT

Gol Ongenda în Botoşani – Astra. Francezul impresionase de la primul meci

Ongenda a fost socotit un mare talent, fiind, de altfel, selecționat în echipele de juniori ale Franței. A evoluat la PSG (2013-2017), alături de Ibrahimovici, atrăgând și atenția cluburilor din Anglia.  Cu toate acestea, mai apoi a trecut pe la Bastia, Zwole și Murcia, ajungând în această vară în Botoșani. Și aceasta fiindcă Ongenda pare a avea probleme în a se adapta cerințelor fotbalului profesionist… ”A venit la Botoşani precum eclipsa de lună, de la PSG la Botoşani. Pasul 1 pentru el e PSG, al doilea Botoşani, restul sunt meteoriţi”, a declarat despre francez  Valeriu Iftime, care știe că acesta este indisciplinat. Cu toate acestea, finanțatorul echipei crede că a făcut o bună afacere: ”Îl vând cu 4-5 milioane de euro, dar nu în România”.

Gol Ongenda în Botoşani - Astra. Francezul se anunţă a fi una dintre marile surprize din Liga 1 Betano. Aici cu echipamentul lui PSG
Gol Ongenda în Botoşani – Astra. Francezul se anunţă a fi una dintre marile surprize din Liga 1 Betano

Hervin Scicchitano Ongenda (23 de ani), noul atacant al celor de la FC Botoșani, este privit de către conducerea clubului ca cea mai bună oportunitate de a da o lovitură financiară în viitorul apropiat. Fotbalistul, care a evoluat și pentru PSG, pe vremea în care era coleg cu Zlatan Ibrahimovic, are și un gol marcat pentru campioana Franței, dar în noiembrie 2015, în victoria cu 2-1 obținută pe terenul celor de la Lorient.

Pariul lui Valeriu Iftimie

Valeriu Iftime, principalul finanțator al celor de la FC Botoșani, este convins că Ongenda va ajunge cât de curând în liga secundă din Anglia pe o sumă extraordinară pentru clubul moldovean și că niciun club din România, implicit nici FCSB, nu va avea bani ca să-l transfere. ”Hervin Ongenda poate fi un superfotbalist care nu stă mult la Botoșani. La anul îl vând în liga a 2-a din Anglia pentru 3-4 milioane de euro. Nu are Steaua bani de el. Dacă îi putem redimensiona toate calitățile, ajunge mare. Dacă îl va asculta pe Costel Enache, va fi revelația noului sezon. Din ce am auzit şi cât am văzut în pregătire, pare a fi tare, tare bun. E și un băiat ok. Se comportă excelent în cadrul grupului. E un pariu pentru mine” – a spus Iftimie.