Sport

Gol superb înscris de Giroud în Franța – Olanda 2-1. L-a depășit pe Zidane în topul marcatorilor! Video

09.09.2018 | 23:29
Gol superb inscris de Giroud in Franta  Olanda 21 La depasit pe Zidane in topul marcatorilor Video
ADVERTISEMENT

Olivier Giroud a înscris un gol superb în meciul Franța – Olanda, contând pentru etapa a doua din Nations League. Atacantul a întrerupt astfel o serie de coșmar, marcând pentru echipa națională după zece meciuri consecutive terminate fără gol!

Benjamin Mendy a centrat din  banda stângă, iar Giroud a șutat mingea precis de lângă Van Dijk, fundașul celor de la Liverpool.

ADVERTISEMENT

Gol superb înscris de Giroud în Franța – Olanda 2-1

În urma acestei reușite, Olivier Giroud l-a depășit pe Zinedine Zidane în topul celor mai buni marcatori din istoria naționalei Franței. Atacantul lui Chelsea are acum 32 de goluri înscrise pentru Les Bleus și mai are nevoie de alte trei reușite pentru a-i lua locul și lui David Trezeguet pe podium (34).

Vezi aici golul!

Cel mai bun marcator francez din istorie este Thierry Henry, cu 51 de goluri, urmat de Michel Platini, cu 41 de goluri.

ADVERTISEMENT

Giroud nu se descurcă la fel de bine însă și în Premier League, acolo unde este rezerva lui Alvaro Morata la Chelsea. Atacantul francez nu a strâns nici măcar 70 de minute pe teren în primele patru etape, însă a reușit să ofere un assist.

Statistică de coșmar la CM 2018

Olivier Giroud a intrat în istoria Campionatului Mondial din Rusia. Francezul a devenit ţinta glumelor pe internet şi nu numai după ce a terminat competiţia fără să marcheze şi mai ales fără să nimerească spaţiul porţii în cele şapte meciuri în care a evoluat la turneul final.

ADVERTISEMENT

Giroud, care va împlini 32 de ani la finalul lunii septembrie, a debutat în naționala Franței în 2011 într-un meci amical cu SUA. Laurent Blanc a fost primul selecționer care l-a convocat. Singurul titlu de campion din cariera lui Giroud nu a venit cu Arsenal sau cu Chelsea, ci cu Montpellier, într-una dintre cele mai mari surprize din istoria fotbalului francez. Se întâmpla chiar în sezonul în care a debutat și pentru echipa națională.

Tags: