Fotbal intern

Gol Tănase și atât! Cronica derby-ului Dinamo – FCSB, unul dintre cele mai modeste din ultimii ani

03.02.2021 | 22:42
Gol Tanase si atat Cronica derbyului Dinamo  FCSB unul dintre cele mai modeste din ultimii ani
ADVERTISEMENT

Dinamo și FCSB au oferit un derby șters, tranșat de golul din minutul 8 al lui Florin Tănase. A fost un meci în care “câinii” și-au arătat limitele, iar roș-albaștrii s-au dovedit risipitori într-o mulțime de faze. 

Un meci în care am numărat realizările pe degetele de la o mână, foarte fragmentat, cu multe faulturi și o eliminare a lui Steliano Filip. Notăm debutul lui Vukusic la FCSB care a scos eliminarea la fundașul dinamovist și a fost aproape să înscrie în final, șutul său lovind bara.

ADVERTISEMENT

Dinamo nu a fost în stare să atace, singurele șanse importante venind în finalul primei reprize prin Sorescu și Anton. În partea secundă, “câinii” au arătat prea puțin și FCSB s-a complăcut în ritmul molcom și fragmentat al meciului, la adăpostul avantajului minim.

Derby-ul a început cu o schimbare! Giani Crețu a părăsit terenul înjurând, în minutul 2

Al patrulea “Derby de România” în pandemie aduna doar câteva zeci de oameni în tribune, jurnaliști și alte persoane acreditate. Gazonul din Șoseaua Ștefan cel Mare se prezenta în condiții cât de cât decente, iar temperatura de 5 grade Celsius de la ora meciului era în regulă pentru cel mai devreme jucat derby în istorie, pe 3 februarie.

ADVERTISEMENT

Spiritele s-au încins încă de la încălzire, când jucătorii roș-albaștrilor au fost primiți cu un cor de înjurături din partea reprezentanților DDB care au avut acces la meci. Între cele două părți au existat multe șicane în ultima săptămână, inclusiv un control anti-doping comandat de “câini” cu o zi înainte de meci.

Meciul a început cu o schimbare în minutul 2, tactică obișnuită a unor antrenori pentru a fenta regula U-21. Giani Crețu i-a lăsat loc lui Vlad Achim, mijlocașul părăsind terenul fără să atingă mingea.

ADVERTISEMENT

Tănase a deschis scorul la primul șut pe spațiul porții!

Așa cum era de așteptat, FCSB a avut posesia mai bună în startul confruntării și a deschis scorul prin Florin Tănase în minutul 8, la primul șut pe spațiul porții. Roș-albaștrii au pus mingea jos, iar decarul echipei lui Toni Petrea a înscris printr-un șut din poziție foarte bună.

Apărarea dinamovistă a dormit în continuare și Octavian Popescu a “furat” mingea imediat după ce s-a reluat partida. Tânărul atacant s-a năpustit spre poartă și a fost nevoie de un fault dur al lui Bejan pentru a-l opri pe tânărul atacant. Colțescu a scos rapid cartonașul galben.

ADVERTISEMENT

Jocul s-a mai echilibrat și Dinamo a ratat prima șansă prin Adam Nemec, în minutul 18. Lovitura de cap a atacantului a trecut la o palmă de poarta lui Vlad, însă portarul FCSB-ului a fost pe minge.

Mihai Alexandru Esanu si Ante Puljic suparati dupa un gol incasat in meciul de fotbal dintre Dinamo Bucuresti si FCSB, contand pentru Liga 1 Casa Pariurilor, desfasurat fara spectatori pe Stadionul Dinamo din Bucuresti, miercuri 3 februarie 2021. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Sorescu și Anton, ocazii mari pentru Dinamo în final de repriză

FCSB a revenit în controlul meciului și au fost rare momentele în care dinamoviștii s-au apropiat periculos de poarta lui Vlad. Coman a ratat o șansă bună în minutul 33, șutul său fiind blocat de Eșanu.

Dinamo a replicat în minutul 36 prin Deian Sorescu. Șutul mijlocașului a trecut puțin pe lângă poarta lui Vlad. Sorescu a reușit să se desprindă în banda dreaptă după o desincronizare în apărarea roș-albastră. Tot “câinii” au ratat și ultima șansă a reprizei prin Paul Anton, al cărui șut a fost parat de Vlad.

Nu s-a efectuat nicio schimbare la pauză și repriza secundă a început cu două șanse ratate cu seninătate de roș-albaștrii. Ovidiu Popescu a tras la o palmă de poartă după o recuperare la centrul terenului și o incursiune până în careu.

Jucătorii lui Petrea au tratat cu lejeritate ocaziile avute

Meciul a fost foarte fragmentat, cu faulturi dese. Dinamo a stat mai sus în partea secundă și asta a creat spații pentru roș-albaștrii. Însă, jucătorii lui Petrea nu au reușit să profite, de fiecare dată greșind o pasă sau ajungând prea târziu la balon.

Dinamo a pus prea puțin în pericol poarta lui Vlad în partea secundă. Nemec și Achim au tras două șuturi slabe și cam atât în primele 20 de minute ale reprizei. Ritmul scăzut îi avantaja pe roș-albaștrii care stăteau la adăpostul, fragil ce-i drept, al scorului de 1-0.

Vukusic, debut la FCSB! A scos un cartonaș roșu și a trimis în bară

FCSB a încercat să lovească pe contraatac și Coman a fost aproape de 2-0, însă șutul său din minutul 64 a fost blocat de apărătorii adverși. Jucătorii oaspeților au tratat cu prea mare lejeritate fazele pe care le-au avut.

Steliano Filip si Florinel Teodor Coman in meciul de fotbal dintre Dinamo Bucuresti si FCSB, contand pentru Liga 1 Casa Pariurilor, desfasurat fara spectatori pe Stadionul Dinamo din Bucuresti, miercuri 3 februarie 2021. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Gane a mutat în minutul 73 și i-a introdus pe Gueye și Nepomuceno în locul lui Achim și Fabbrini, în speranța ca atacul va fi împrospătat. La FCSB și-a făcut debutul Vukusic, care a intrat în ultimul sfert de oră în locul lui Coman.

Iar vârful croat a scos eliminarea lui Steliano Filip, la trei minute după ce a intrat. Fundașul dinamovist l-a faultat dur și a văzut al doilea cartonaș galben. Dinamoviștii au intrat în criză de timp, având și un om în minus în ultimele 10 minute.

Vukusic a fost aproape de a-și încununa debutul cu un gol, însă șutul său a lovit bara în minutul 85. Gueye a ratat ultima șansă mare a meciului, lovitura sa de cap fiind trimisă puțin pe lângă poartă. S-a încheiat 1-0 pentru FCSB, într-unul dintre cele mai slabe derby-uri din ultimii ani.

  • 4 este numărul de victorii consecutive obținute de FCSB în “Derby de România” 
  • 5-1 este raportul cartonașelor galbene pentru Dinamo

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Academica: 1,78 este cota pentru „1 si peste 1,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT