Sport

Golden State Warriors, campioană NBA pentru a treia oară în 4 ani. LeBron James, spulberat în finală. Video

09.06.2018 | 08:04
Golden State Warriors campioana NBA pentru a treia oara in 4 ani LeBron James spulberat in finala Video

Golden State Warriors, campioana en-titre din NBA, a reușit să își adjudece al treilea trofeu din ultimii 4 ani, după victoria din meciul 4 în fața celor de la Cleveland Cavaliers, scor 108-85. Astfel, cu 4-0 la general, Warriors a reușit să câștige a treia din cele 4 finale consecutive jucate împotriva echipei lui LeBron James.

Meciul 4 a început în forță pentru Warriors. Campioana a câștigat cu 34-25 primul sfert, pentru ca apoi Cleveland să recupereze deficitul și să egaleze la începutul sfertului 2. Cu toate acestea, Golden State a revenit și a câștigat prima repriza la o diferență de 9 puncte, scor 61-52. Diferența a fost însă făcută în sfertul 3, când intensitatea în defensivă a celor de la Warriors i-a făcut pe Cavs să nu mai poată înscrie decât 13 puncte. Stephen Curry a reușit 36 de puncte, 6 recuperări și 4 pase decisive în timp ce Kevin Durant a marcat 20 de puncte, 12 recuperări și 10 pase decisive. De partea cealaltă, LeBron James a adunat 23 de puncte, 8 recuperări și 7 pase decisive.

Dinastia Golden State Warriors continuă

După ce a ajuns în vara anului 2016 la Golden State Warriors, fostul MVP al ligii Kevin Durant a fost desemnat pentru al doilea an la rând MVP-ul finalei NBA, devansându-l din nou pe Steph Curry, cel care a luat titlul de cel mai valoros jucător din NBA în anii 2015 și 2016. Acesta este al treilea titlu pentru formația condusă de Steve Kerr în NBA în ultimii 4 ani, după ce Warriors și Cavaliers s-au întâlnit de fiecare dată în ultimul act, cu Cavs câștigând finala din 2016 după o prestație a lui LeBron James care va rămâne în istoria baschetului.

Sezonul viitor Warriors pare să fie din nou favorită după ce Kevin Durant a anunțat că ar dori să continue în Oakland, alături de Steph Curry și ceilalți doi All-Star ai echipei, Draymond Green și Klay Thompson.

28,8 puncte, 10,8 recuperări, 7,5 pase decisive au fost mediile reușite în finala din 2018 de către Kevin Durant